ÖNEMLİ! Belgesiz tekneler için son günler

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında denizci_kaptan tarafından paylaşıldı.

1. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Denizcilik müsteşarlığının liman başkanlklarına gönderdiği talimatla 08.Ağustos.2008 tarihinden sonra artık eski ve ikinci el teknelere ÖZEL TEKNE BELGESİ çıkarılamayacak.

Bilindiği üzere faturaları olmayan veya faturaları olupta yeterli olmayan ikinci el teknelere SAHİPLİK belgeleri ile Özel Tekne Belgesi çıkarabiliyorduk. Ancak Ağustostan itibaren bu maalesef mümkün olamayacak.

Bu nedenle teknelerine henüz belge çıkarmayan arkadaşların acilen bu konu üzerine yoğunlaşmaları ve çevrelerinde tekneleri olan arkadaşlarına bu konu hakkında uyarılarda bulunmalarını tavsiye ederim.

Ayrıca Sahil Güvenlik Görevlilerinin son günlerde yaptığı denetimlerin artarak devam edeceği ve belgesiz teknelerin bağlanarak hurdaya çekileceği söylenmektedir. tekne ve deniz seven arkadaşlar lütfen bu konuya dikkat edelim.

Ayrıntı sorularınız için özelden mesaj atabilirsiniz.

2. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    evet ben de duydum ve hemen tekne belgemi aldım... pek masraflı değil, 30 ytl bir para yatırıyoruz hesaplarına, geliyorlar ölçüm falan yapılıyor... 1 hafta içerisinde de veriyorlar belgeyi... Asıl masraf teknede bulunması gereken malzemeleri alırken yaşanıyor... (1 adet can simidi, kişi sayısı kadar can yeleği, can yeleği fenerleri, 2 kg. yangın tüpü, radar reflektörü, gerekli ölçülerde bayrak, gece çıkacaklar için küçük bir aydınlatma ışığı ve bir kaç daha malzemeyi tamamlamak biraz tuzlu oluyor ama bunların can güvenliğimiz için olduğunu düşündüğümüzde verilen paranın boşa gittiğini düşünmemeli insan...)

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

30 ytl sadece liman başkanlığna yatıyor. Ancak nakil vasıtaları vergi dairesine teknenin değerinin %8i kadar kadar harç (ÖTV) ve 2008 motorlu taşıtlar vergisi yatırılıyor asıl para bunlar tutuyor. Oldukça yüksek sayılabilir. Ama düşük gösterilirse harçlarda düşük olabilir