arkadaşlar kıyılarda yavru balık katliamını durdurmak için başvurabileceğim resmiş kurum varmı sahil güvenlik haricinde çünkü ilgilenmiyorlar yardımcı olursanız sevinirim çünkü kültür balıkçılığı adı altında katliam yapılıyor ve balık türleri yok ediliyor ırıbla avlanan yavrubalıklar öldürülüyor
Bu sorun devamlı var ve herhangiş bir çözüm getirilemedi. Şikayet edebileceğin bir kurum da yok kaldı ki sahil güvenil bile körfez içindeki trolcüleri yakalamktan aciz en azından burası için öyle yavrucu dediğimiz başka bir olay daha var ki bu ondan daha tehlikeli. Kıyılarda damaksız iğnelerle belki 1000lercesini yakalyıp yemlik diye satanları kendi gözlerimle gördüm eğer mersinli arkadaşlar varsa bu konuyu iyi bilirler. İzmarit,isparı,kuppes,mırmır vs. bütün yavruları toplar deniz suyu ile dolu büyük cam havuzun içinde yemilk die satarlar. Daha önce canlı Teke yetiştiren bir abim vardı .Mersinin çamlıbel beldesinde. Oda bu işi Yapıodu ama Sadece Teke yetiştirip tanesini 50-250 bin arasında boyutlarına göre satıodu. Yapabileceğimiz bnce Sadece Onları bu konuda bilinçlendirmek olacaktır....... kaldı ki ırıpla avcılığın herhangi bir yasal düzenlemesi yok !!!!
Bu yavruculuk meselesinden daha önce bir konuda ben de bahsetmiştim. Üstelik bu işi ruhsatlı olarak yapıyorlar. Anlayacağınız yasal. Koruma yapan da, ruhsatı veren de aynı kurum üstelik. Perhiz ve lahana turşusu yani. Bu yavruların yarısı da, ne yazık ki nakil sırasında telef oluyorlar.
Aynı sorunla hepimiz cebelleşiyoruz. Ne sahil güvenliği kaldı, ne bakanlıklar, ne diğer yetkili merciler. Ama sonuç elde edemiyoruz ne yazık ki. İlk çözüm bulan, hepimize haber versin.
düzeltme için tşkr ederim. yavruculuğun yasal olduğunu öğrenmiş oldum.Nasıl oluyor da bu işe izin veriyorlar anlamış değilim fakat uygulama olarak 7 cm ve altı bütün balık türlerinin yakalanması yasak olsa ve para cezası uygulanırsa bence önüne geçmek kolay olur.
Bu ne perhiz yani, kanuni de olsa tebliğe aykırı, yemlik balık tutma adedi 30 u geçemiyor, bu adamlar her seferinde otuzdan az mı yemlik çıkarıyorlar da yaptıkları yasal oluyor? Ya da onların durumu başka bir tebliğ maddesinde tanımlanmış mı? eğer tanımlanmamışsa yaptıkları da yasal olamıyor, yemcilik hiçbir şekilde yasal olamaz, ancak balıkların kültür balıkçılığı için toplanması herhangi bir kanuna aykırı değil.
Yücel yemcilik değil onların yaptıkları. Yavruculuk. Balıkları balık çiftliklerine satıyorlar. Amatörlerle ilgisi yok olayın ruhsatlı olarak yapılıyor. Özellikle levrek popülasyonunun azalmasında en büyük etkenlerden biri.
ARKADAŞIM SANA KATILIYORUM FAKAT HİÇBİRİSİNİN İZİNLE YAPTIĞINI SANMIYORUM YANİ YANLARINDA KENDİLERİNİ KORUMASI İÇİN ORTAK EDİLEN POLİSLER VAR YANİ RESMİ ELBİSE İLE BALIK AVLAYANLARIN YANINDA DURUYOLAR .ben bunların görüntülerini çekmek istiyorum ki bunuda başarıcam ama delil olurmu bilmiyorum nasıl çekiceğim diye soran olur mutlaka aşiker yapıyolar çünkü .hiçbi balıkçıdan çekinmiyolar benimde teknem olduğu içim rahatça kaydedebilirim sanırım. görüntüleri burda yayınlıya bilirmiyim .acaba ve nasıl.
Cumhuriyet savcılığına bir dilekçe vereceksin. olayı basitçe anlatacaksın Dilekçenin başlığına suç duyurusudur diyeceksin. Sahil güvenliğe bildirdiğini ve onların hiçbirşey yapmadıklarını da ekleyeceksin hatta bu hususta sorumluluğu olan görevini ihmal eden görevlilerden de şikayetçiyim diyeceksin. Bulabilirsen çevrenden aynı dilekçeyi farklı isimlerle veren çok sayıda kişi de bulacaksın ki savcılık dikkate alsın. delil olarak resim şahit ismi vs. bildirmelisin ki tek yolu budur bu işin Ha birde televizyoncuların ilgisini çekmeye çalışırsan belki bir şey olur Gerçekten uğraşıcam dersen yardımcı olurum. ama genelde hiçkimse uğraşmıyor
Hüseyin bey, bahsettiğiniz kişinin bu konuda ruhsatı olup, olmadığını öğrenmeden bir müdahalede bulunursanız, karşınıza farklı sorunlar da çıkabilir. Konuyu Serkan Bey in detaylandıracağına eminim zira bu husus fikir yürütülebilecek, tartışılabilecek bir durumdan ziyade uzmanlık istemektedir.
kesinlikle ruhsatı yok almasıda mümkün değil çünkü yavrubalık avcılığıda yasak izinle müsade edildiği yazılmış böyle bi izin yok bahsettiğiniz izin 15 yıl ewwel kaldırılmiş fakat kimse ilgilenmiyor avukat beyin bahsettiği gibi cumhuriyet savcılığına başvuracam görüntülerle ....