özellikle msn messenger kullanıcılarını etkileyebilecek bir açık tespit edilmiş durumda, online iken "bilinmeyen kullanıcıdan bilinmeyen bir ileti aldınız" mesajı görürseniz açmayınız, zaten anonim kullanıcı tarafından gönderildiği için messenger tarafından engellenip engellenmemesi gerektiği mesajı açmadan size soruluyor, bu uyarıyı sakın es geçneyin, uyarıyı "bilinmeyen kullanıcılardan gelen iletileri engelle" seçeneğini işaretledikten sonra kapatın. Ben bu hileye başvuran vatandaşı msn listemden sildim, sizde o esnada online olan kişileri takip ederek sorunun kaynağı olan kişiyi rahatlıkla tespit edebilirsiniz
Listende olan birinden gelen bir mail ise, nasıl oluyor da bilinmeyen kullanıcı şeklinde bir uyarı veriyor orasını anlayamadım Yücel, biraz daha açarsan sevinirim. Ve tabi listedeki hangi kişi olduğunu nasıl anlayacağız ?
benim listemde sabah beni ekleyen birisi vardı, o an online olanlar ise zaten yüzyüze görüşmüşlüğüm olan kişilerdi, sabah benden listeye eklemek için izin isteyen vatandaş online oldu ve arkasından bilinmeyen bir kullanıcıdan bilinmeyen bir ileti aldınız mesajı geldi, zaten internete girerken "wm" kullanıyorum hacklensem bile farketmiyo yani, adamın hacklediği benim sanal işletim sistemim oluyor , bu açığı birkaç gün önce microsoft bulletin board da okumuştum karşılaşmam iyi oldu, olay şu msn anonymous kullanıcılara izin vermez, ancak gönderilen paketin içeriği değiştirilebilir kullanıcı verileri silinip gönderilebilir, bu durumda göndericiyi messenger tanımlayamaz ve doğal olarak "bilinmeyen kullanıcı/bilinmeyen ileti" olur, neyse ki messenger a bilinmeyen kullanıcıları engelleme özelliği eklenmiş, benim göndericiyi tespit etmemdeki en büyük şans o anda sadece listemden 3 kullanıcının online olması, 4. kullanıcıyı listeme sabah eklemiştim ve tanımıyordum, bu olayın da tanımadığım kişi online olduktan sonra 1 dk içinde olması doğrudan tespit etmemi sağladı.Az öncede zaten hotmailimde bir mail vardı, içeriği" msn listenizdeki bir kişi yerinizi bulmaya çalışıyor, kişiyi bulmak için tıklayın" alttaki link de www.yerbul.com gibi IP belirlemek için açılmış bir kek domain i, tabii ben tıkladım ama hybrid bir tarayıcı üzerinden , yani tespit edilmem imkansız
yok msn de kayıtlı olan biri tarafından geliyo kabul edersen benim gibi sabah sabah format atrmak zorunda kalırsın makinaya