Arkadaşlar, belki duymayanınız vardır. 1 Ocak'tan itibaren Hükümet herkesi zorunlu olarak Sağlık Sigortalı yapmaya karar verdi. Çalışmayan, veya sigortasız çalışan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişiler bile ayda en az 35 TL ödemek zorunda kalacaklar. Eğer kerpiç evde oturmuyorsanız, tuvaletiniz bahçede değilse ve yemeğinizi tezekte pişirmiyorsanız en az 35 TL ödemek zorunda kalacaksınız demektir. Gelir tespiti yaptırmanız gerekiyor ve yaptığınız her harcama gelir olarak hanenize işleniyor. Özel hayatınıza yönelik yaklaşık 70 adet soruya cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Eğer bu parayı ödemezseniz, hayatta olan en yakın akrabanızın evine haciz gelecek. Başvuru için son tarih 31 Ocak. Başka bir alternatif de Ali Tezel'in önerisi ki ben öyle yaptım. Tavsiye ederim. "ALİ TEZEL' DEN SON UYARI ................ BU YAZIYI MÜMKÜN OLDUĞUNCA SAYFALARINIZDA PAYLAŞIN DOSTLARIM ........... Zorunlu GENEL SAĞLIK SİGORTASI ( GSS ) kapsamında GELİR TESTİ yaptırmak amacı ile bağlı bulunduğunuz Kaymakam' lıklara müracaat ettiğinizde ,aşırı yoğunluk veya memurlar tarafından " Yok böyle bir şey kardeşim - senin için gerekmiyor " şeklinde söylemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu söylemlere inanıp evinize döndüğünüzde 31.OCAK.2012 tarihinden sonra GELİR TESTİ yaptırmadığınız için şahsınıza en yüksek GSS primi olan 212 TL.'lik bir borç tahakkuk edecektir. Bu primi ödemediğiniz sürece de evinize her an HACİZ kağıdı gelmesi muhtemeldir.İşte bu yüzden GSS kapsamına giren bütün vatandaşlarımız bağlı bulundukları Kaymakam' lıklara bir dilekçe yazarak APS ile göndermelidir.İleride tarafınıza " Gelir testini yaptırmadığınız için tarafınıza 212 TL. GSS primi tahakkuk ettirilmiştir " şeklinde bir yazı geldiğinde; karşı tarafa gösterebileceğiniz bir geçerli belgeniz olacaktır.Bu da sizin en yüksek GSS priminden kurtulmanızı sağlayacaktır. DİLEKÇE ÖRNEĞİ : ============= ................ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğüne , Genel Sağlık Sigortası kapsamında GELİR TESTİ yaptırmak istiyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla, TARİH ADI - SOYADI İMZA EK : NÜFUS KAĞIDI ÖNLÜ - ARKALI FOTOKOPİSİ ===================================================== Bu dilekçeye de bir fotokopi alarak,APS kağıdının GÖNDERME belgesi ile muhakkak saklayınız."
benim 2adet kredi kartım var,bir tane üstüme kayıtlı motor var,bankada çerez misali ufak hesap var, şimdi yandıkki ne yandık işin kötü tarafı.yazın hesaba yüklü döviz girip çıkıyor 7ay böyle geçiyor.dövizi hesaba yatırıp bozdurup çekiyorum.bir nevi dövizcülük yapıyorum ek iş.. onlarıda göz önünde bulundururlarsa küllüyen yandıkk.. abuk sabuk bir sürü soruya cevap verdim,çoğuna yok çektimidk 1ay sonra sordur dediler ssk dan bakalım ne çıkacak.. 200tl nin üstünde çıkarırlarsa,isteğe bağlı sigorta yaptırırım daha iyi,hiç deyilse yukarı basamaklardan devam ederim
hükümet çok bozdu, ben bozmaz dedikçe daha çok bozdu. herneyse halkımıza hayırlı uğurlu olsun güle güle sigortalanın.
Özel sağlık sigortası sahibi olmak birşeyi değiştirmiyor. Yaptırmak zorundasınız. Eğer yaptırmazsanız en yüksek bedel olan 213 TL'yi ödemek zorundasınız.
Ben yaptırdım.Kerpiçten evdeyseniz vs gibi durum söz konusu değil.Yaşadığınız evi,evdeki bireyi ele alıyorlar.Anne ve babamın geliriyle ilgilendiler,kardeşimin gelirine bakmadılar.Ben ayrı evde öğrenci olarak tek başıma yaşıyorum bu arada.Hiç para yatırılmayacak bir durum veya 35 tl gibi miktar çıkıyormuş genel itibariyle.Zaten diğer prim rakamlarının çıkması için ailenin baya bir geliri yüksek olması lazım.Kısacası herkes sigortalanacak,belki bedavaya belki 35 tl'ye.Olmayana 35 tl de herturlu zor ama ımkanı olmayana hiç çıkmayacak bir rakam.Gözünüzü açık tutup memurlarının ilgisizliği yüzünden sıkıntı yaşayacak duruma dşmeyin,hoş bana harika insanlar denk geldi ve yardımcı oldular.Yani artık herkes sigortalı olacak,başkasının karnesıydı ilaç yazdırmaydı vs kalkacak.Bence harika bir çalışma emeği geçenlerin eline sağlık.
Durmak yok çalışmaya devam.... Rüzgâr eken fırtına biçermiş..... Nasilsaniz oyle idare edilirsiniz (hadis).....hihi :thumb:
Bence şu yazıları okuyun ve ondan sonra karar verin iyi mi kötü mü diye. Herkes sigortalı olacak insanları yanlış yönlendiren bir cümle. Herkes sağlıkk sigortalı olacak demek lazım. Kulağa hoş geliyor değil mi? Peki ya hiçe sayılan insan hakları? Özel yaşama müdahale? 3000 memur alınmış evleri kontrol etmek amacıyla. Sen kim oluyorsun evime adam yollayıp eşya kontrolü yaptıracaksın! Neyse, Ali Tezel'in konuyla ilgili yazılarını okuyun derim. http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5108 http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5112 http://www.alitezel.com/tezel/index.php?sid=yazi&id=5123
Bu arada; Vakıfların 11 ayrı kurum ve 25 farklı sorgulamayı bilgi sistemi üzerinden yaparak geliştirilen gelir- harcama tespit ölçüleri için 70 sorunun yanıtını istediklerini belirten Dr. Demir şunları kaydetti: "En başta bazı sorular çok rencide edici. Belki belirli bölgelerde halen ısınma amaçlı tezek kullanılabilir ama, 'yemek yapmak için kullanılıp kullanılmadığını' sormak abesle iştigal. Gelir testini geçebilmeniz için oturduğunuz evin baraka olması, yemeklerinizi tezekle pişirmeniz, kullandığınız ev eşyalarının ikinci el veya bağış olması, mutfağınıza et, süt, meyve ve sebzenin ayda bir girmesi, faturalarınızı ödeyememeniz gerekiyor. Devlet sadece bu durumda GSS primlerinizi ödüyor." http://www.haberturk.com/saglik/haber/707510-tezekli-gelir-testi-sorusu Adama sormazlar mı kardeşim senin ülkende hala tezekle (bokla) yemek mi pişiriliyor diye! Sormazlar mı açlık, yoksulluk sınırı 2.826,70 TL olan ülkende, vatandaşına verdiğin asgari ücretten utanmazken, kendi maaşlarına %100 zam yapmaya!
Bence çok harika olmuş ellerine sağlık yapanlardan Allah hükümetimizden razı olsun.Bence bunu gayri safi milli hasıla dan hesaplamaları lazımdı asgari ücret alan kişilerin gelirini 25-30 bin dolar civarı gibi görülmesi gerekirdi ve kişi başı 4-5 bin lira prim kesilmeliydi bence bu çok daha güzel olurdu sonuç olarak ülkedeki seçmenin %43 ünün gönlünü kazanmış bir hükümet bu kadarınıda devlet babamıza çok görmeyelim bize ne yapsalar haklarıdır kıçımızdaki donumuzu bile verelim sonuç olarak memleket iyiye gidiyor elhemdülilah
Benim anlamadığım 1- Sigortalı çalışanlar herhangi bir prim ödeyecek mi? 2- Ev hanımları kocalarının sigortasından yararlanamayacak mı? 3- Sigortalı çalıştıktan sonra işten ayrılmak zorunda kalanların ne yapmaları gerekir? bu sorulardan bildiklerimizi yanıtlayalım. Bilmediklerimizi soru başlığı haline getirip ilgililere sorup bu forumda yayınlayalım.
Sigortalı çalışanların, işveren tarafından 30 günlük sigortaları ödendiği sürece başvurmalarına gerek yok. Ancak 30 günden az ödenirse ayın 23'ünden itibaren internetten işverenin kaç gün ödediğini öğrenip geri kalan kısmı 30 güne tamamlamak yani eksik olan günlerin primlerini ödemek zorundalar. Ev hanımları da başvurmak zorunda. İşten ayrılanlar eğer sigortaları devam etmiyorsa başvurmak zorundalar.
Geçenlerde Ali Tezel bir tv programına çıkıp açıklamalar yaptı.31 ocak'a kadar başvuracak kişiler " hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yeşilkart sahipleri için" diye duydum...Yanlış anlamış olabilirim fakat üstüne basa basa 2 kez söyledi.Bir araştırmakta fayda var Kerem bey..Teşekkürler evet şimdi Ali tezel sitesinde okudum aynen kopyalıyorum; Bu kapsama giren kişiler ; *GELİR TESTİNE KİMLER GİDECEK? 31 Ocak 2012 gününe kadar 18 yaşından büyük olup da bizden sağlık yardımı alamayan çocuklarımız, işsizler, YABANCILAR, köylüler, ayda 30 günden az SSK’lı olarak SGK’ya bildirilenler Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmak zorundalar. + Yeşilkart sahipleri Yani bu kapsam dışındakilerin gitmesine gerek yok...Doğru anlamışım bende tv de
Konu hakkında tüm bilgileri içeren linkleri verdim. Sigortalı çalışmayan, isteğe bağlı sigorta primi ödemeyen herkes başvurmak zorunda. Sigortalı çalışanlar, emekli olanlar, isteğe bağlı sigorta primlerini ödeyenler ise zaten sağlık sigortalı olduklarından başvurmak zorunda değiller. GELİR TESTİNE KİMLER GİDECEK? 31 Ocak 2012 gününe kadar 18 yaşından büyük olup da bizden sağlık yardımı alamayan çocuklarımız, işsizler, YABANCILAR, köylüler, ayda 30 günden az SSK’lı olarak SGK’ya bildirilenler Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmak zorundalar. Bir ailede birden fazla gelir testine gidecek çocuğumuz varsa hepsi gitmek ve hepsi GSS primi ödemek zorunda. 31 Ocak 2012 gününe kadar gelir testine gitmeyenlerin aylık kişi başına geliri ise 1773 liradan çok olduğu kabul edilecek ve kendilerine her ay 212,76 lira borç çıkartılacak.
Eğer kocası üzerinden sağlık sigortası işlemiyorsa evet. Kısacası sağlık sigortası olmayan ve 18 yaşından büyük herkes başvurmak zorunda.
Bildiğim kadarıyla ev hanımları; emekli kocasının sağlık sigortasından yararlanmasına engel teşkil edecek bir durum yok. Dolayısıyla başvurmalarına gerek yok. Öğretim görenler, okuyor olsalar bile ancak 25 yaşına kadar babasının sağlık sigortasından yararlanabilirler. Bildiğim bu. ancak yanlış yönlendirmiş olmayayım.