Oneri Tatli Su Baligi Avciligi

Konu, 'Tanışalım' kısmında kemal irmak balikcisi tarafından paylaşıldı.

1. kemal irmak balikcisi

kemal irmak balikcisi Kemal YILDIZ

Favori Kamış:
    Profesyonel olta cesitleri
    En İyi Avı:
    12 kg tatli su baligi 14 kg deniz
    Merhaba

Arkadaslar ben bu siteye yeni uye oldum boyle balik avi ile ilgilenen bir sitenin Turkiyede olmasi cok iyi beni duygulandirdi ben Polonyada yasiyor ve 10 senedir Amator balikcilik ( profesyonel ) olarak avlaniyorum. Almanyada Cekde Skandinavya Ulkelerinde bir cok balik avi yarislarina katildim ve bazilarinda Kupalar kazandim. Sizlere Irmaklarda Derelerde Gollerde Hangi teknik taktik ile daha verimli balik tutabilirsiniz bu konularda sirasiyla nelere dikkat edilmeli. Yemleme nasil yapilmali yani Bir amator balikci nasil olmali. Avrupada bazi ulkelerde nasil organize balik avi yapiliyor bu konularda zamanim oldukca yazmak isterim.
    Yukarida gordugunuz gibi bazi noktali harfler olmadigindan boyle yazmak zorundayim kusura bakmayin. Bazi olta cesitleri yada balik isimlerini turkce bilmeyebilirim ama anlatmaya calisir sizlerden turkce karsiligini ogrenirim. Bulundugum sehirde 52 Balikci kulubu, Balik tutma Ligi ve cesitli yarislari var. Ben bu ligde balik avi yapiyor ve 0-10 yas 11-15 yas 16-18 yas arasi 3 katagoride cocuklara Antrenorluk yapiyorum. Birde sitemiz var bu siteden Lehce yani Polonca anlayanlar yararlanabilir Ayni zamanda sitede Moderatorluk yapiyorum ( www.wwg.com.pl ) Arkadaslar once kendimi tanitmak istedim cok Bilmis demeyin bir balikcinin bir balikcidan ogrenecegi cok sey var benimde sizlerden.
    Arkadaslar bu konularda bir seyler yazar isem size Faydali olurmu.?

Polonyadan Selamlar Kemal

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Kemal aramıza hoşgeldin

3. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    kemal bey aramıza hoş geldiniz umarım paylaşımınız daimi olur

gelicek uyarılara dikkat:D

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hoşgeldiniz Kemal bey..Anlattıklarınız çok güzel şeyler çocuklara balıkçılık eğitimi verilmesi bile bir ülkenin gelişmişliğini gözler önüne koyabiliyor işte..

Uyarı geldi:Dİmza ayarlarınızı bizim ki gibi yaparsanız çok güzel olur.

5. Gakgos

Gakgos

Favori Kamış:
    Leader 3m, beta 60,dam 40mm
    En İyi Avı:
    pullu sazan-8 kg
    Hoşgeldiniz Kemal ağabey. Balıkçı her zaman yeni bilgilere açtır diye biliyorum. En azından ben öyleyim.

Yazılarınızı dört gözle bekliyorum. Özellikle alabalık ile ilgili olanları...

6. kemal irmak balikcisi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaslar Amator Balikci demek Cevreci demektir yani bir balikci avlanacagi yeri temiz tutmak zorundadir anen sag ve sol tarafinda 10 metre cevresi onceden kirletilmis de olsa copleri toplamakla yukumludur bunlari ne yazikki yurt disinda gorduk ulkemizde neden olmasin. zamanim oldukca sizlerle yazismak isterim. Turkiyemiz cok guzel bir Ulke elele verirsek avlanma konusunda Cevrecilik konusunda Baliklarin neslini tuketmeden cocuklarimizada avlanma firsati birakabiliriz

Saygilar

7. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    kemal kardeş hepimizin derdi kirlilik ve katliam zaten bizim burda yani bir çatı altında toplanmamızın sebebi yaptığımız avları paylaşmak,çevreyi ve doğayı korumak.zarar verenleri de uyarmak her ne pahasına olursa olsun. aramıza hoş geldin ayrıca imza ayrlarını yaparsan seni daha yakından tanıma fırsatı buluruz. sonsuz doğa güzellikleri seninle olsun.......!!!!!

8. kemal irmak balikcisi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Degerli kardesim Alabalik yakalama metodu Avrupada Sinek tabiri ile adlandirilan sistem cok degisik olta sistemi ile oluyor bu konuyu daha sonra isleriz. Amator balikcilikta 5 katogori var once ben turkce anlamlarini ogreneyim sonra yazmaya baslariz.
    1 Mantar sistemi (Splawik)
    2 Atma Cekme (Sipinning )
    3 Dip oltasiyla avlanma
    4 Sinek tabiri oltaile avlanma
    5 Buzda yani kisin avlanma
    Simdi sizlerden ricam bunlarin turkce anlamlarini yazmaniz.

Son düzenleme: 10 Eylül 2007
  9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Kemal bey aramiza hosgeldiniz. Sizin gibi yillarini bu ise samimice vermis, soyleyecek bir sozu olduguna inanan dostlarimiza asla cok bilmis diye bakmaz, onlardan elimizden geldigince faydalanmaya calisiriz. Aramiza olmaniz bizim icin buyuk mutluluk ustadim. Kendinize iyi bakin. Umarim yakinda bilgileriniz, enfes avlariniz, anilariniz ve dusuncelerinizle aramizda butun gucunuzle olursunuz. Kalin saglicakla...

10. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kemal abicim istediğin kadar yazabilirsin bizimde senden öğreneceklerimiz vardır muhakkak aramıza hoş geldin saygılarımla

11. kykh

kykh

Hoş geldiniz süper olur

12. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    kemal bey aramıza hoşgeldiniz yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz;)

13. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    aramıza hoşgeldin kemal abi.dur daha burada herkes birbirlerinden faydalanıyor bilgileniyor..bilgiler paylaşıldıkça güzeldir.saygılar.

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi öncelikle hoş geldiniz yazılarınıza sabırsızlıkla bekliyoruz paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler:)

15. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Hoşgeldiniz. Tatlısu avı en zayıf olduğum alan. Umarım bu eksikliğimi kapatacak bilgiler verirsiniz.

16. eskisehirli_omer

eskisehirli_omer Ömer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bahcecik sazan 3,5kg ,sakarya 1.700 Dargın
    Hoş geldiniz

17. ismail261981

ismail261981

Favori Kamış:
    olta ve küspeli
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 2 kilo civarında
    hoş geldiniz abim bende bu siteye 15 20 gün önce katıldım bu zamana kadar niye katılmadım diye kafamı taşlara vurdum hoşgeldin tekrar

18. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    aramıza hoş geldiniz keyifli paylaşımlar

19. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Hoşgeldiniz.

20. kemal irmak balikcisi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Akadaslar
    Once Kanca ile baslayalim.
    Kanca secimini yaparken yakalamak istedigimiz baligin asagi yukari buyuklugune gore secelim yani 1 kg. kadar 16 numara 2 kg 14 nr. 3 kg 12 nr. buyuk kancalar kullanabilirsiniz ama denenmis metodlar. Kancanin kucuk olma sebebi balik yemin tuzak oldugunu anlamasin diye. Dugumler konusunda sitede diger arkadaslar guzel ornekler vermisler bunlardan cogunu bende kullaniyorum.

http://www.fishingcairns.com.au/page6-1.html

Dikkat etmeniz gereken onemli iki nokta
    1. Dugumu atarken dugum noktasini islatin yada tukrukle kaygan hale getirin aksi halde misina yipranir yada dugum iyi yerlesmez.
    2. Dugumu attiktan sonra misinayi kancanin ic tarafina cevirin bu cok onemli.
    Yedek olarak 4 – 5 adet kanca hazirlayalim misina 30 ile 70 cm arasinda olsun, misina kalinligi 0,10 - 0,12 – 0,14 - 0,16 da olabilir. Normal oltanizda ( makaranizda ) en az 4 nr Buyuk olmaliki eger suyun dibinde bir yere takilma olur ise sadece kanca hasari ile kurtulabilirsiniz. Ben sahsen kanca uzerine 0,14 kalin misina kullanmiyorum ve 5 kg kadar olan baliklari rahat cekebilirsiniz. Misina alirken ustundeki kullanma alanini dikatle okuyun. Kanca hazirliginda kullanilan misina ozeldir esneme orani vardir, makarada kullanilan misina uzerinde belirtilir, at cek sisteminde daha sert misina kullanilir, akar suda suya batmayan misina kullanilir.

Arkadaslar ava cikmadan once sizlere tavsiyem once mazemelerimizi kontrol edelim.
    Baligi sudan cikarmamiza yardimci olacak kepcemiz varmi.
    Cok onemli ucuz olabilir sizde olmasi gereken baligin agzindan kancayi cikartmak icin kullanilan plastik kanca cikaricisi, Sitede resmi var ( baligin karninda kanca kaldi diye baligi oldurmeyin balik birkac gunde kendi salyalari ile kancayi eritir ve yasamaya devam eder bu sansi ona taniyin ) Eger mumkunse Baligi kovada torbada tutmayin balikcilar icin yapilmis 3 – 5 metre uzunlukta filelerde suyun icinde tutun avlandiginiz sure icinde baliklar zarar gormesin. Amator Balikci Ihtiyaci olmayan Baligi geriye salar ve kurallara gore avlanir.

( Samandira ) Mantar sistemi ile balik tutmaya hazirlanalim.
    Bu sistemde 5 cesit olta kullanilir.

1. Teleskop yani anten gibi acilan ve 3 metreye kadar olani
    Yarislarda kucuk ( inci baligi ) baliklar icin kullanirlar.
    2. Teleskop 3 metreden 11 metreye kadar olani
    Gollerde ve Kanallarda kullanirlar.
    3. Makarali oltalar 4 metreye kadar olani ( Makinali )
    Uzak mesafeden avlanirken kulanirlar.
    4. Makarali oltalar 5 metreden 9 metreye kadar olani ( Makinali )
    Kenar yakasi Otlu Kamisli olan yerlerde kullanirlar.
    5. 14,5 Metre uzunlugunda 1,5 metrelik parcalar halinde olan genelde yarislarda kullanilan olta bu oltayi avcilar Boru tabiri ile isimlendirirler
    Bazi ulkelerde yarislarda 13 metrelikden uzunu kullandirmazlar yasak.
    Sert akan Nehirlerde Rakipsiz bir oltadir. Donatim bicimi cok onemli kancaya takilan baligin oltadan kurtulmasi icin cok az sansi vardir.

Arkadaslar hangi numaradaki oltayi nere icin ( Nehir Kanal Gol ) hazirlayalim .?