Değerli üye sakinleri mutlaka bu söyleyeceğim yöntemi düşünen yada belkide yapıp kullananda vardır.Yapacağım sahte el yapımı olacak yapmadan önce sizlerden yorum almak istedim.Aslında olta avıyla uğraşan biriyim son 2 aydır sahte avınada yöneldim.Sürekli araştırma içersindeyim.Yapacağım sahte piyasada satılıyor olabilir ama farklı ve emek harcanarak açığa çıkan bir şey yapmak istedim. Liman bölgesinde av yapmaktayım.Şu sıralar çok iyi akya lüfer ve lahoz yapmakta..Genelde gece 00:00 ila 02:00 arası birde sabah gün ışımazdan evvel balık iyi yapmakta.Ben kalamar ve süpye ile bu balıkları avlıyorum.Bu haftaki av dönüşü yemsiz sahte ile bu balıkları yakalayabileciğim düşüncesi beni sardı. Teknik resimdeki gibi.derinlik 25-30 metre.Liman bölgesi olduğu için kamış yada kasnak farketmez misinanın kalın olacağını düşünürsek ( 10-15 kglik balıklar var)kasnak daha ideal olur diye düşünüyorum.Belki kamışla aksiyon daha iyi verilebilir. Ancak gezer kurşun yardımıyla 30 metre derinliğe sahte indirilip geri yukarı çekilecek.Sahtenin üzerine otomobil reklamcılarında kullanılan rengarek fosforlu bantlardan yapıştırmayı düşünüyorum.Bu bantlar suya oldukça dayanıklı.Bu şekilde balıkların nabzını yoklamayı düşünüyorum.. Önerilerinizi bekliyorum..
Merhaba fosforix denilen bir boya var şahsen ben hiç kullanmadım ve görmedim ama hakkında güzel şeyler okudum. Sizde bir inceleyin isterseniz. www.fosforix.com
firmanın kendi webinde vardır belki . Not : Web "w" ile yazılıyor. birde internetten araştırmak lazım sanırım.
çok evvelsi bu boya konusunda bayağı yazıldı çizildi, ama kimbilir hangi konu altında idi ? üşendim şimdi arayıp çıkartmaya, ama genel olarak maliyetinin çok yüksek olduğu ve çok verimli olmadığı yönünde bir kanı vardı,
Üşenmedim sizler için aradım buldum. Sanırım bu konudan bahsediyorsun. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27350
teşekkür ederim önerileriniz için.benim amacım az maliyet çok iş.Mesela kalamarın kilosu 20 tl civarı balığa gittiğinizdede verim almak istiyorsanız ve saat bakımından en az 4-5 saat avlanmak istiyorsanız 2 kğ dan aşağı olmaması lazım alacağınız yemin..bu fosforlu boya işi mantıklı bir sefer verirsin 27 tl yi uzun zaman kullanırsın bu tekniği ama işe yaraması mühim olan balığın inanması.o yüzdende ilk olarak tecrübe edinmek amaçlı ucuz yollu söylediğim gibi fosfor şeritler yada fosfor bantlar oldukça ucuz..eğer balığın dikkatini çekerse zaten o boyadan almayı düşünüyorum..Çok ilgi çekici fosfor özelliği var o boyanın..
Rica ederim, ama keşke söylediğin gibi güçlü hafızam nedeniyle hatırlasaydım. Evet farkettim, konuyu ben açtığım için link vermek konusunda tereddüt etmiştim, ama konusu geçince ekledim.
çok teşekkür ederim bu konunun açıldığını bilmiyordum oysa forumda gezindimde.. anladığım kadarıyla başarılı olunmamış.Boya etkili bir çözüm sunmamış.Ama hala benim düzenek belki iş görebilir.Rengarenk kçük fosfor şeritler.Ay ışığından yada liman mendirek lambalarından aldığı ışığı sağa sola yansıtabilir boya gibi sahteninda kaskatı olmasına neden olmaz belki. Belkilerden ibaret deneyip görmek yorumlarınıza sunmak lazım gelir diye düşünüyorum.. Emeği geçen tüm yorum sahiplerine saygılarımı sunarım..
Açıkçası bu boyanın bir çok farklı kullanım yeri olabilir deneyip görmek gerekir. Konu içinde bazı örnekleri mevcut, fakat benim deneme fırsatı bulduğum ürün bu firmanın ürünü değildi, bu yüzden sorun yaşamamış olabilirim. Bu firmanın linkini vermemin sebebi nasıl bir üründen bahsedilmesinin daha rahat anlaşılmasına yardımcı olmaktı. Piyasada biraz araştırma yapılırsa farklı firmaların ürünlerine ulaşılabilir diye düşünüyorum.
Araştırıp emek harcamışsınız çok teşekkür ederim. Doğrudur detaylı araştırma daha nitelikli çözüm önerileri sunabilir.. Bereketli avlar diliyorum..
selam mesajınızda sübye kalamar kullanıyorum demişsiniz bence bu sahte işinizi görür gibi fiyatıda uygun gerçeğine çok yakınhttp://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=37-HS-140MM