Daiwa Castizm Surf 35 ile Shimano Power Aero XTA 10000 Arasında kaldım önerileriniz nedir acaba şimdiden teşekkürler..
2 side güzel makinalar ..ama bence surf için daiwa QD derim, neden: kafası daha uzun ve kafa derinligi daha az dır.. böylece cok iyibir 3 parça kamışla harika mesafelere atılabilir.. tabi teknik ve deneyim sart..
selam daiwanın kafası cok sıg misina kapasıtesibde sorun yaşaya bilirsin bence shımano ki power aero mukemmmel rast gelsin........
H,ç o kadar para vermeye gerek yok Öyle 150-200 lira vereceğiniz araç ta aynı işi görür 50-60 lira vereceğiniz de! Bence alın bir alba star, silver star, marmara, captain veya banax bakın rahatınıza. Pahalı olan mal da aynı süre kullanırsınız, ucuzunu da aynı süre. Kaliteli diye daha uzun süre kullanma garantisi yok. Zaten eskiyince yenisini almak isteyeceksiniz ve gözünüzden düşecek. Ucuz oldumu arıza yaptığında, bozulduğunda tamirci aramakla uğraşmaz ve atıp, yenisini alabilirsiniz. Pahalı bir şey arıza yaptığında çok para verdiğinizden içinize oturur. Bu shimano ve benzerleri gibi markalar 150 lira'dan başlayan fiyatlarla sadece jet set sosyete mensubları için üretilen lafta prestijli mallardır. Bu kesim zaten atadan gelen zenginlik sayesinde para hesabı yapmaz ve ucuz birşey almayı kötü birşey olarak görürler. Sonuçta olta makinası basit bir alettir ve 3 aşağı 5 yukarı hepsinin kullanımı ve fonksiyonu birbirine çok yakındır. Saygılarımla
daiwa için shallow makara kullanılmış galiba buda uzaga atmada sorun yaratabilir diye düşünüyorum ince ip misina için üretilmiş shimano daha mantıklı galiba
Bnece yanılıyorsunuz Haldun Bey.Bana göre olta makinası basit birşey değildir.Onlar benim oyuncaklarım ve basit olarak görmüyorum ne yazık ki. Balıga bile gitmesem kutusundan çıkartıp bakmak bile çok zevk veriyor bana.
sevgili arkadaşım .. sıg kafa daha iyidir. yoksa japonlar neden ksiu speciali ve daiwa QD yapsın..tabi herkes bu işi biliyorum diye çıkarsa o ayrı..zaten surf atış yarışmaları 0.28-0.25 le olur.. siz en iyisi 0.30 kullanın derim,shockleader sistemi ve kuyruklu kursun için,sisy denen aparatınız varsa 150 gr la inanılmaz mesafelere atabilirsiniz.. bunun için kafa geniş ama sıg olmalı.. kolay gelsin saygılar..
özür diliyorum ama bir daha o saydıgınız makinaları eve sokmam..yeterince aldım ve tek bir faydasını gördüm..sayelerinde tamircilerin yerini ögrendim..sonra bununlada yetinmeyip kendim tamirci oldum..shimanonun ucuz ürünleride var tabi burda bulmak mesele bu konuda size katılıyorum.. bundan sonrada shimano altında bir makinada almam.resmen saat gibi artık diger makinalarla ava bile cıkmak gelmiyor. hatta yemli avlarım için kendime spin bir kamışta uydurdum.. balık tutma sevkini kat kat fazla yaşatıyor.. ve elimde max. 400 gr lık bir total agırlıgı olan bir takımla kayaların tepesinde rahatlıkla gezebiliyor..av alanımı en etkin sekildede kullanıyorum.. herkese kolay gelsin..
[ bende size katılıyorum bende ultegra 10000 var yedek kafa 6000 ikisini bir arada görseniz farkı anlarsınız fark nedir balıkta abandınız ileri takım dibe takıldı veya misinayı tekneye tekneye kaptırdınız sonra topla takımları evin yolunu tut
ne için kullandıgınıza baglı.. BG nin hastaları var hele ki orjinalse.. agır bir makina olmakla beraber,taş gibi ve evladiyeliktir.. tekne için daha bir biçilmiş kaftan .. yanlış olmasın bende shimano severim..
selamlar öncelikle sormak istiyorum bazı arkadaşlara 50tl lik bir makina aldıgımızda bir düşünün malum bogaz sularında suların saglam oldıgu zaman yani aktıgı zaman 150-200gr dahada artabiliyor kursunla bu akıntıda uzerinde balıkla çekerken birde takımınıza pislik tarzı ıvır zıvır binmişse bu 50 tl lik makina ne hale gelir acaba veya bu makina ile bu takımı ceken adam işler sandıgınız kadar basıt degil bence illaki bu iş dogrudan buççe ile alakalı ama zaten arkadaşımız iki makına arasında kalmış bizde ona fikirlerimizle tavsiye veriyoruz bence bu işi çittiye alan ve seven bir insan elinden geldiginin en iyisini yapmalıdır bir başka hususta bazıları cıkıp herkez bu işi biliyo diyipte alaycı bir tavırla japon bole yapmış bole olmalı demeyle olmaz bu işler ben malzemeyi kullanır ondan sonra yorum yaparım evey japon yapmış ama neye gore yapmış dediginiz gibi bizde misinamızı 0,25-0,28 arası kullanıp 0,35 ile şokluyoruz ama bazen bu misinaları kullanmak mumkun olmuyor mecburen tamamen 0,35 sarıyoruz bu makınanın kafası çok sıg ve gene söluyorum bu bizin sularınıza uygun degil sararsınız bu makınaya 0,25 yaparsınız bir şok bazen olur ilişken özellikle beklemeli avlarda asansor gibi şok patlar durur cekerken ben bu görüşlerimi kazandıgın tecrübelerle yazıyorun japonun yaptıgına bakarak degil bende shımano tercihiniz olsun kesinlikle memnun kalırsınız rast gelsin ...
saltiga arkadaşa bağzı konularda katılıyorum bağzı konularda katılmıyorum iki makinada güzel saltiganın bağzı atladığı hususlar var onları ben söyleyeyim öncelikle temel olrak surf takımlar kıyıdan uzak atışlar yapmak için üretilmişlerdir. İstanbulda neden millet surf kullanıyo kıyıdan balığın gezdiği kanla takımını yetiştirmek için eğer elinde bir surf kamış varsa ona surf makina alarak takviyede bulunman lazım .surf makinlar 2 çeşittir sığ kafalılar ve derin kafalılar,sığ kafa kullanmanın avantajı atış yaparken misina kafadanboşalır bu esnada misina kafanın önçeperine dah az sürtünme yapsın ve misinayı daha geniş alanda boşaltmak için sığ kafa kullanılır eğer sığ kafalı bir surf kamışınız varsa makinyaona göre misina sarmalısını bu yapacağınız ava şekline göre dezavantajda ol bilir avantajda ola bilr atacağın takıma göre değişir yaniümit arkadaşın dediği gibi sığ kafaylaoğazda asansör yapıcaksan eğer 0,20-0,25 mm misna sarıp şoklayamazsın ağır iskandillerde akıntı + balık + pislik felanderken0,20mm misina patlar takılar heba edrsin ama bunu aşmanın yoluda var dynema örgü misna kulanman lazım buda fiyatı baımından maliyetli olur buda dezavantajıdır. her iki makinada güzel ama gerçek surf kullanıyım aldığım takım amacına göre hizmet etsin diyorsam daiwa yı tercih edrim çünkü surf uzn atışlar için tasarlanmıştır.
Saygı duyarım fakat günümüzün koşullarında o parayı belki haftada belki ayda bir birkaç saat kullanacağınız bir cisime vermek hiç mantıklı gelmiyor. Hergün saatlerce avlanıyor olsanız haklısınız o zaman zaten işinizin bir demirbaşı derim o makinaya ve en sağlam en kalitelisi için vereceğiniz para zaten yakaladığınız balıklardan ve oltanın getirdiği rahatlık ve kolaylıklardan amorti eder kendini. Nedense mesleği balıkçılık olan kişiler de ya basit ve ucuz malzemeler kullanıyor veya hiç makina vs. kullanmadan bir amatörün rüyasında göremiyeceği miktar ve büyüklükte balıklar yakalıyor. Demek ki mesele malzeme ve makinada değil kişinin bilgi ve tecrübesinde.
Sonuçta aynı işi görür her ikisi de! Sizi ve eşyalarınızı A noktasından B noktasına götürmeye yarar. Başka ne işe yarar veya Mercedes olduğunda daha fazla mı iş yapar? Saygılarımla!
Bu makineleri kıyaslamayı doğru bulmuyorum.Arada baya bir segment farkı var eğer kıyaslanacaksa iki markanında sığ kafalıları kıyaslanmalı.Yok illada kıysalayacağım diyorsanız daiwa da da derin kafalı surfler var aynı gramajda onla kıyaslayalım.İki makinede farklı yerlerde bir birine karşı avantaj sağlar çünkü makineler bir birinden yapılış itibariyle farklıdır. PA Spin Power(Power aero yerine bunu özellikle verdim çünkü kıyaslanan ürünlerden biri avrupa pazarının ürünü diğeri japon PA spin power la power aero aynı segmentin farklı ürünleridir.) la Speed Castı karşılaştıramayacağımız gibi bu makineleride kıyaslayamayız. Bence arkadaşa yardımcı olalım derken bu makinelerin ikisine özelliklerine bakalım acaba aynı ürün gamındalarmı. Sığ kafalı makiner en ileri seviye surf makineleridir.Shimano nun en iyi surf modeline bakarsanız bunu daha rahat anlarsınız.Fakat PA Spin Power da japonyada kendi serisinin abisidir.Küçük kardeşleri vardır üstü yoktur. http://www.excite-webtl.jp/world/en.../tournament_35/index.html&wb_lp=JAEN&wb_dis=2 Aşağıdaki linktekide derin kafalıdır.Shimano makineler heryerden bakılabileceği için sadece bunları verdim http://www.excite-webtl.jp/world/en...l/tournament_i/index.html&wb_lp=JAEN&wb_dis=2 Buda shimano nun surf şahı http://www.excite-webtl.jp/world/en...p/cat/detail.asp?k=100430&wb_lp=JAEN&wb_dis=2
shimano 34 doğru söylüyor her ikiside surf ama kulvarları farklı http://www.excite-webtl.jp/world/eng...=JAEN&wb_dis=2bumakinayı shimanonun sitesinde kataloklarında bulmadım acaba seçim yparken uk den yapıyorum ondan kaynaklana bilirmi ayrıca shimanonun sitesindehttp://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/products_new/reels/big_pit/instant_drag.html burayı incelerse power aero xsa modeli ve super ultegra xsa modelleri gerçekten çok güzel surfler yalnız japonları taktir ettiğim birşey var her ürünün kalamasının(debriyaj)kaç kilo çektiğini özellikle belirtiyorlar fakatbunu ne bizim ülkemizdeki satış yapan siteler de (bazı ürünler kendisi belirtiyo) bunu hiç belirtmezlerbu shimanonun sitesindede böylediğerlerindede ama japonlar bunu atlamıyor