onlarca balina sahile vurdu....

Konu, 'Genel Konular' kısmında hauki tarafından paylaşıldı.

1. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Onlarca balina sahile vurdu
    Madagaskar'ın kuzeybatısında sahile vuran 55 kadar elektra balinası öldü.
    Doğal Yaşamı Koruma Derneği yetkilisi Herilala Randriamahazo, yunusgiller familyasından olan elektra balinalarının ilk olarak geçen ay denizde farkedildiklerini, geçen hafta sahile vurduklarını, şu ana kadar 55'inin öldüğünün tespit edildiğini söyledi.

Balinaların sahile vurma nedeninin araştırılması için Amerikalı uzmanların bölgeye gittikleri belirtildi.
    internet haber.com dan alintidir...

2. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    buda doğal bir döngü olsa gerek.. haa daha bunların nedeni bulanamadı.. bence doğal bir döngü bu...

3. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bu olay cok ilginc..Sebebinin bulunamaması da çok garip..

Bence çok basit ,gözümüzün önünde olan sebepleri var..

Ama birtürlü farkına varamıyoruz..

4. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    +2

Tam isabet :)

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Ne kadar çok üzülüyoruz, ne kadar çok tüh vah diyoruz, ne kadar çok yazık diyoruz, ne kadar çok keşke diyoruz. Ancak ne kadar çok dediğimiz kadar sesimizi duyuramıyoruz.....

Duyurmak için çabalamıyoruz...

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    arkadaslar bu olay uzerine discovery kanalinin cektigi belgeseller var...genel olarak ana sebeb buyuk gemilerin kullandiklari solar ve sonar sistemleri...balina ve yunuslar kendilerine has olan bu sistemleri kullanarak hem avlanmakta hemde göc etmektedirler yanliz farkli solar dalgalari onlarin yön bulma ve avlanmalarina etki etmektedir bu yuzden bircok balina kiyiya vurmaktadir...bu tur buyuk gemiler denizlerde ve okyanuslarda bu tur sistemler olmadan ilerliyemezler ve bu sistemler oldukca pahali bir pazara sahiplerdir vede askeri savunma bu sistemlere tamamen bagimli ve kesintisiz kullanmaktadir..bu yuzden bazi seylerin sebibi bilinmiyor ve dogal döngu denip geciliyor ama isin asli bu degildir..insan oglunun eli degmezse kafadaki sac bile dökulmez...bu tur seylere hala doganin bir döngusu olarak mi inaniyorsunuz..;) bir kac video youtubeden eger turkiyede hala aciksa
    http://www.youtube.com/watch?v=SZ9VZ3Wri4g&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=j8rZxmCejD0&NR=1

7. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Mustafa..... Simdi madem cevabini, sebebini biliyorsunda, niye bu tarzda konuyu actigini anliyamadim dogrusu :confused:

Simdi 1. video zaten inanmaktada güclenmekle birlikte, 2. video, belki ama belki bir cözüm/neden göstermekte....

Yanliz........ sen, bu tip toplu ölümlerin, "sonar-cagindan" sonra geldigini zanediyorsan, senin biraz daha tarihce, denizcilik kitaplarini okumanda fayda vardir.... TV'de gördügün hersey inanma dostum... ;)

Saygilarimla.

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    konu acilma sebebi gördugum bir haberi sizlerin görmesi icindir! videolar ise bir örnek ve ipicu sunmaktadir...bu olaylar sonardan önce de olsada bu kadar cok sayiyla olmadigi kesindir...;) bu tur sebebleri ben degil bilim adamlari söyluyor..
    tv de her gördugume inanmayacak kadar buyudugume inaniyorum:cool: benim anlamadigim siz ne den bukadar tepki veridiniz:rolleyes: tekneniz varda vede bir sonariniz mi var,yoksa bu ölumler hakkinda bizim bilmedigimiz ve sizin bildiginiz birseyler mi var;) :)

9. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    O zaman senden, söyle bilimsel olarak, bu ölümlerin artip artmadigina dair bilimsel bir aciklama istesem? ;)

Teknem var, ancak sonarim yok.... herkezde oldugu gibi, dib yapisini gösteren fakir bir fishfinderem var ;)

Mustafacigim.... sana gene tavsiyem, bu tür TV habercilik mevzuvalardan ise, genel kaynakli bilimsel olarak yazilismis, kitablara davet ediyorum....
    8 sene burda su ürünlerinde okumus birisi olarak, neyin istatistik ve neyin gercek oldugunu bende gayet iyi biliyorum..... :)

Genede sastigim yer, senin nedenini niye bastan yazmadigina dair.... :confused:

Rastgele ve Saygilarimla :)

Saygilarimla

Son düzenleme: 10 Haziran 2008
  10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    nedenini bastam yazmamamin sebibi zamanim yoktu haberi sizlere direk ilettim..
    benim söyle bir sorum var hocam:D bende su urunleri okumayi cok istedim ama olmadi turkiyede okumak icin para gerekiyor burda okudugum icin para veriyorlar neyse gecelim bunu:cool:
    bildiginiz uzere alanya kucuk bir liman ilcesidir...ben o limanda 15 sene haftada en az 3 gun balik avlamis ve tum limanin tanidigi birisiyimdir..yani o liman ile buyudum;)
    2000 li yillara kadar hiz siradisiligi yasamadigimiz limana buyk turustik gemiler gelmeye basladiktan sonra farkliliklar görmek mumkun oldu,söyleki;
    -liman ici genelde kirli oldugu icin ve sig suya sahip oldugu icin avci balikalar pek birmek istemez (alanya limani icin) denk geleceginiz bir kac levrek ve akyadir bazen de tek tuk lufer yapar...ne zamanki buyuk gemiler haftada 3-4 defa gelemeye basladi acayipliklerde bunlarla beraber geldi...lambukalar bir gun limanin pis sularina girerek kendilerini liman icinde olusan kum tepeciklerine attilar ve resmen bu bir intihardi ben bir lambukanin alanya limanina daha once ne girdigi gördum ne birinin tuttugunu duydum(ki biz kim ne tuttu kim ne gördu kacirdi gunluk biliriz ve aliriz bu bilgileri)ve dedigim gibi baliklar kumlarin ustunde atliyordu tabi bisim insanlarimizda elbiseleriyle birlikte yaklasik 40-50 adet 2-10 kg arasinda ki lambukalari elleriyle topladi...ve baliklar sarhosmus giblerdi..bazilari insanlarin elinden kaciyor 2 mtre ileri gidip tekrar karaya cikiyordu:confused:
    -bir gun liman disinda bulunan sahilde insanlar panik ile kiyiya kaciyor bende liman icinde levrege atiyordum mendirege cikip sahile baktigimda 200 kg ustu iki adet kilic baligi yarim mt suda cirpiniyor hemen balikcilar agla cevirip canina okudular tabi...
    -ayni liman sahilinde bir yunus karaya vuruyor
    -ayni sahíl bir adet orkinos karaya vuruyor
    bunlarim bilimsel sebebi nedir acaba hocam:)
    birde bu fish finderlar calisma sistemi nedir :confused:
    hocam bazen kitaplar hep dogrulari yazmiyor canli canli gölemlemek ve yasamak ve ögrenmek daha yardimci oluyor...baliklara ben balik olarak degil bir canli olarak bakar ve gözlemlerim ve bunu yillardir yaparim...ve bunu bana 50 yasindaki bir akvaryum balik ureticisi olan ve turkiyeye zamaninda ilk gelen japon baliklarini cogaltmaya baslayanlardan biri olan ve hala aktif durumda ureticilik yapam ustam dan ögrenmisimdir...bazi insanlar bir akvaryuma bakarken icinde baliklarin yuzdugunu görur...bazi insanlar ne oldugunu bir kitaptan okuyarak ogrenmeye calisir..benim gibi insanlar onlari saatlerce izler gözlemler yapar ve hepsini tanir ve ne anlatmak istediklerini ve gereksinimleri oldugunu anlar...
    saygilarla

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Özellikle askeri amaçlı kullanılan bazı yeni tür sonraların balina ve yunuslar üzerinde öldürücü düzeye kadar etki yaptığı araştırmalarla kanıtlanmıştır. Amerika' nın Atlantik okyanusunda yaptığı bir deniz tatbikatı sırasında test ettiği sonar cihazı, test işleminden birkaç ay sonrasına kadar deniz memelilerinin ölümüne neden oldu. Ölü hayvanlarda yapılan incelemelerden sonra balina ve yunusların tamamının beyin boşlukları ve duyu organlarında kanama tespit edildi. Malesef bu kanamalar hayvanları bir anda değil de yavaş yavaş öldürmüştü. Ağır başlayan bu kanama zaten tamamen kendine özgü sonraları olan bu hayvanların kör olmasına yol açıp sahile vurmalarına neden oluyor. Bir de şunu düşünün sahile vurmayanlar da var onlar da açıkdenizde ölüyorlar.

12. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    bende bulari anlatmaya calistim Yucel abi.yilda bir kac hayvanin ölu olarak karaya vurmasi dogal bir döngu olabilir...yanliz onlarca hayvanin canli bir sekilde karaya vurmasi hicte normal degil...:cool: