site süper 52 yaşındayım 20 sene aradan sonra tekrar kıyıdan amatör balıkçılığa başlıyorum .siteyi iyice gezdim çok beğendim bazı okuduklarım beni üzdü balık kalmamış demek biz çok şanslı bir nesilmişiz 20 li yaşlarda sabahladığımızda en az 80-90parça lüfer ve kofana yakalardı lufer dediğim 40-50 cm arası 1 balıkla iki kişi rahat doyardı.kıyıdan yakaladığım en büyük balık 1.80 cm büyüklüğünde bir camgözdü yaklaşık çekmem 2 saatimi almış ve makinamı bozmuştu dişli sıyırdı.o zamanlar kofana dediğimiz balık 6.5 kilo gelirdi .benim genellikle avlanma bölgem yeniköy sahili -emirgan-tarabya oltacı galip abinin bulunduğu yer.zamanla tanışacağız ve inanıyorum ki sizlere çok faydam olacak .şimdiye kadar hiç hazır takım almadım çapari dahil .hepinize bol ve keyfli avlar dilerim rast gele
Onnik bey merhaba, aramıza hoşgeldiniz. Sizin gibi bir büyüğümüzün anılarını dinlemek ve av tekniklerini öğrenmek bizler için keyifli olacaktır. Keyifli paylaşımlar dilerim...
. Merhabalar. Aramıza hoş geldiniz. Keyifli Sohbetlerinizi ve anılarınızı dinlemek çok hoş olacaktır. Selamlar. .
hoş bulduk.anı okadar çok ki .şanslıyımışız balık avı bakımından çok iyi hakikaten çk iyi avlar yaptık ki şahsen ben o zamanlar ne istaritmiş ne kefalmış hiç ilgilenmez dik iş yerim beyazıttayıdı saat 5 oldumu yemikapıya koşar kıyıya gelen balıkçı sandallarında ne kadar izmarit varsa toplar kova kova son hızla yeniköye arkadaşlara yetişmeye çalışırdım ANGOŞ HASAN abi AKİF gibi yaşça benden büyük olan abilerim yem beklerlerdi balık zamanı hiç mi hiç olmadığı gün bile en az herkezin kovasında 10 ad lüfer ve kofana olurdu fazla eski de değil bu söylediğim 25 sene önce o zamanlar yaptığım en bereketli av rüzgarlı bir gece sağanak yağmur altında 200-250 parça kofana kaçırıklarım hariç çünkü umutmama imkan yok o gün 7 kilo izmarit almıştım ve de benden başka kimse de yoktu 3 kat yağmurluğa rağmen donuma kadar ıslandım sabaha karşı arkadaşlar geldiler hepsi şok kovalar poşetler balık dolu kısmet bu ya sabah ta balık yapmadı mı hepsini 20 kişi paylaştık herhalde hayatımda öyle bir şey bir daha yaşayamam herkese rastgele
hepinizlede mutlaka tanışacağız işallah bu hafta takınları kamışları ve de makinaları tamamıyyorum kısmetse haftaya cumartssi sabah kaşık denemek istiyorun yeniköyden daha konuşuruz
Aramıza hoş geldiniz. Keyifli paylaşımlar dilerim. Onnik, melodik bir isim, anlamı nedir acaba? Selamlar.
Nuri abi nereden ne cıkarıyosun yopk polifonik Hoşgeldniz keyifli paylasımlar Aynı babam gibi konusuyorsunuz oda 25-30 sene oncesi balık avlarını boyle anlatıyor benim avlagımdan 15 kg lık sazan aldım diyor ben daha 1.5 kiloluk alamadım.Neyse eskiler daha şanlımısdı.genelde bu gencler icin soylenir ama balık kalmadı ne yapalım Rastgele....
balık avı ailesinde mazeme kamış makine satan varmı paramız yabancıya gitmesim madem bir aileyiz bu krizde birbirimizi kollayalım
sizlere süper bir anı daha o zamanlar eminenünden yeniköye vapur vardı saat 6.10 geçe kalkıyor 7 de yeniköyde oluyordu yem tutacak zaman yok koşarak eve gider kamışımı aldığım gibi sahile inerdim mutlaka tanıdık birileri olu ondan yem isterdim gene benden yaşça büyük bir abimiz kendine o gün izin vermiş eşini de yanına alıp balığa gelmişti bir kova dolusu da izmariti var 1 tane istedim verdi yaprak yaptım taktım zokaya attım balık tuttuğumuz yer çok akıntılı bir yerdi düşünün 100gr zoka 150 gr kıstırma suda uçurtma gibi akardı oltayı oturtmaya çalışıyorum çok baba bir vuruş tasmayı taktım başladım çekmeye kıyadakıler başladılar dalga geçmeye -yok devenin pabucu şimdi geldin hemen yakaladın mı yani arkadaşlar bu işin adı rast gele ama kime bayağı da ağır geliyor su üstü yaptı hemen boşluğunu aldım vehasıl kıyıya çektim çanavar gibi bir kofana hemen ikinci yaprağı taktım attım bu arada diğer arkadaşlar da oltaları çekip yemlerini kontrol ettiler kamışı sahpaya yasladım ki ellerimi yıkayabileyim gözüm bir yandan da kamışta vurmaz mı devam 2 balığı da aldım yem istiyorum kimse vermiyor ben balıkları aldım eve çıktım bir güzel ben dahil 5 kişi tıka basa doyduk sırf balık yedik gene aşağı indim acıdılar 1 yem daha verdiler gene iki balık aldın beni kovalamaya başladılar tabi ki şakadan sonradan hepsi de 2 şer balık aldı da ben de rahatladım devamı gelecek merak etmeyim
şimdi aklıma geldi .üzerinde formun logosu olan kep-yağmurluk gibi birşeyler yaptırıp satsanıza hem forma katkımız olur hem de kıyılarda hava atarız .birbirimizi hemen tanırız iyi olmaz mı
arkadaşlar işte çalışırken bilgisayar başında bir yandan da uydudan fıransızların av ve balık diye bir kanalları var orda bir kılıç avı vardı muhteşem bu arada fıransızca bilmem yanlızca bakıyorum o bile büyük haz veriyor
Onnik bey tekrar merhaba, Sitemizde ikinci el ya da sıfır, herhangi bir şekilde alım-satım durumlarına izin verilmemektedir. Bilginiz olmadığından hatırlatmak gereği duydum. Keyifli paylaşımlar dilerim.