oooooooof ooff 3 eylül palamut avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Arkadaşlar nasıl anlatsam nerden başlasam bilemiyorum. Moralim çok bozuk , kendime çok kızıyorum. Neyse gelelim rapora.

Feridun usta ile geceden haberleşip sahur da buluştuk doğru karaburuna . Sabah karanlığında yapılacak işleri halledip 6 gibi botu suya indirdik.

Bu işler öyle kolay değil eziyeti çok.

Daha limandan çıkar çıkmaz yanımızda palamut alanları görünce bu gün tamam balığı boğduk dedik içimizden. Fakat saat 11 e kadar gördüğümüz 5-6 oynak tan 1 tek balık alamadık. Güneş tepeye çıktığı için artık balık yapmaz diyerek dönüş yoluna geçtik. Usta ben yatıp uyuyacam sen ne yaparsan yap diyerek motoru çapariyi bana bıraktı. 15 dakika gittik gitmedik çapariye balık bindi. Ustayı uyandırdım balıkları tekneye aldık. bi yarım saat daha dolandık balık yok tekrar dönüş yoluna koyulduk. Usta tekrar bota yatıp uzandı. Bende istikamet liman koyuldum yola. Elim acıdığı için çaparinin halatını ayağımın altına aldım. yine bi 10-15 dakika gitmedik balık öyle bir bindiki ayağımdan misina direk teknede bağlı olduğu yere çakıldı. Bende panikleyip motoru yavaşlatacağıma gaza yüklenince su üstüne balıklar la birlikte vuran takım patladı. Evet güzelim palamutlar takımla birlikte denizin dibine gözümüzün önünde gidi verdi. Moralim o kadar bozulduki balığa çıktı çıkacağıma pişman oldum. Bir gün geçti üzerinden hala gözümün önünde o an. 2 saniyede olan olmuştu.

Günün hasılatı

Maşallahı var tosunumuzun.

2 balık çok bereketli idi iftarda 7 kişi nasiplendi. kılçıkları ile yedik desem yeridir.
    Gidenler için ise artık ben kendimi affedemiyorum. Ustadan da burada özür diliyorum tamamen benim hatamdan dolayı oldu herşey.

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Valla av için tebrik mi etsek gidenler için teselli mi etsek şaşırdım. Ama hakikaten üzücü bir durum. Yazık olmuş balıklara. Bir dahakine olmaz artık inşallah..

3. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Hem tebrikler,Hemde Geçmiş olsun. Canınız Sağolsun demekten başka bişi gelmiyor aklıma. Olacağı varmış olmuş.

4. LapinCash

LapinCash

Üzülmeyin giden gitmiş lan olmuş inşaah bir dahaki sefere.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Olur böyle şeyler kademcim kısmetin ötesi hiçbir zaman olmayacakta. onun için kısmet değilmiş demek. herşeyin hayırlısı. bizim teknelerde rahat çalışma alanı olduğu için 18 kulaçmı salıyoruz bedeni önümüzde bu durumlar ve takım patlamasın dıye 6-7 kulaç daha misina durur. bindiği anda salarsın ama yer sorunu tabı sıkıntı kademcim boşver bir keresinde bana 35 li çapariden 3 köstek kalmıştı elimde düğümden paylamıştı takım......daha güzel işler beklıyoruz. bu gunu unut....

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olur böyle şeyler..

Mühim olan tekrar olmaması için bir şeyler yapmaktır..

Ucuz bir çıkrık ile ucuzda bir kamış alsanız.. Misinayı çıkrığa sarıp, kalamasını ayarlayıp, o şekilde suya salsanız.. Kamış bir şekilde sağlamca, balık vursa da gitmeyecek halde sabit dursa.. Siz gene işi elinizle yapsanız, ama böyle bir durumda, çıkrık devreye girse, bu tür insana saç baş yolduran şeylere önlem olsa..

Bilmiyorum ne düşünürsünüz? Hata yapacağınızı baştan kabul edip, buna göre hataya toleranslı bir sistem ile çalışsanız, sanırım daha iyi olur..

7. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kadem senin canın sağolsun...
    Futbolcuya maç sonunda mikrofon uzatılınca söylediği kelime "Önümüzdeki maçlara bakacağız" hem palamuta start vereli bir hafata bile olmadı gardını düşürme kendini pazar gününe hazırla....
    ;) ;)

8. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Dert etmeyin balıklar sizi bekliyo orucuda bozmuşlar daha ne?Tebrikler devamı gelir inşallah.

9. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    darısı bidaki sefere inşallah, olan olmuş oda bi tecrübe olarak görülmeli,;)

10. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    varya o duyguyla bir kaç gün geçirmek varya insana ne dokunur neyse usta geriye değil ileri bakacan hafta sonu unutursun balıklarınız daim olsun palamutunuz bol bol olsun saygılarımla

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Kadem abi sonunda Vanozdan büyük balık aldın :D :D :D

12. isdoku

isdoku İsmail Doğan KURTOĞLU

Kadem üzülme güzel kardeşim Herhesin başına gelir telafi edersin

13. muustafa18

muustafa18 mustafa

selamın aleyküm. Abilerim kardeşlerim ben aranıza yeni katıldım.Allah nasip ederse bu pazar sabahı saat 03:00 dan sonra balığa çıkabileceğim..
    İstanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı ..Yanlız bir sorunum var ben acemiyim...Nasıl bir takım kullanmalıyım ne tutabilirm.??

Kesin birşey tutamam ama. Neyse rast gele.

Cümleten herkese tekrar selamlar.

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

BEnce gidenlere çok aldırma bu ve bunun gibi neler oluyor balık avları sırasında, daha sonra bunun muhabbeti geçer gülerek hatırlarsın. 2 balık içinde ayrıca tebrikler.

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Başlıkta offff offffu görünce balığı boğdunuz sandım ama mesajı okuyunca üzüldüm. Üzüntünüz yüzünüzden belli. Böyle durumlar benim de çok moralimi bozar, nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bilirim.

Babam palamut çapariye gelince çapari iyice dolsun diye, yani tasmalama hareketi amacıyla kısa bir gaz verirdi. Yani yanlış yapılmış bir hareket yok, olacağı varmış. Belki malzeme ve düğümler konusunda daha dikkatli olmak gerek. Bir dahaki sefere inşallah. 2 balık da fena sayılmaz...

Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  16. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    bozmayın moralinizi sezon daha yeni başlıyor rastgele

17. okara

okara özgür

canınızı sıkacak bir durum değil bence bir dahaki sefere daha dikkatli olursunuz, yakaladığınız balıklar için tebrikler..