ORDU FATSA

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sazancıı tarafından paylaşıldı.

1. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Arkadaşlar kardeşimi ziyerete 3 gün atsaya gideceğim orada iken balıkta yapacağız.Bu günlerde hangi balık avlanır, ben at çekle turna avlıyorum ankarada deniz hakkında bilgim hiç yok spin takımım 240 2 parça kamış shimano catana 2500 var turna da kullanılan kaşık ve çok sayıda sahtem var.
    At çekle veya yemle avlanmama yardım ederseniz sevinirim.Olta düzeneği ne olmalı yem ne olmalı gibi.Gerçi 1-2 cümle ile olmaz ama işte...

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

3. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Ben ordu meralarını bilmiyorum ama levrek raporları geliyor. Bence yemli avla hiç uğraşmayın zaten alışık olduğunuz avlanma stili atçek ve takımınızda buna gayet uygun. Size lazım olan levrek sahtesi turna kaşık ve yemlerini kullanmayın birkaç sahte edinin ben size maxrap fayu modelini tavsiye ederim hem sabah hem akşam suyunda iş yapar. Artık mera seçimini siz yaparsınız derelerin denizle birleştiği alanlar ve liman içi gibi yerleri deneyin rast gelsin

4. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

kardeş maxrap fayu iş yapar ayrıca kendo olabilir sardalya rengi yada gümüş rengi kod tam bilmiyorum rover 98 yada 128 al g12 yada g 15r işini görür

5. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Gökhan merhaba, coğafi yapı itibarıylan bizim bura ilen aynı olduğundan gördüklerim vede kendi tecrubem söyle. Atçek yapıyorsun zaten kamış ve makinan uygun levrek olabilir (şu an kıt ama havalar yakında bozacak duyduklarım dün bayağı almışlar ama ben hala sıfır çekiyorum). Eğer levrek dersen öyle ahım şahım adlı şanlı sahtelere gerek yok (almadığımız kalmadı hepsi kartonda birbirinin içinde yatıyor). Sahte hamsiye benzesin yeter gecede gündüzde akşamda aynı sahteylen yakalayabilirsin. Daları max 0.5 mt olanlar en idealleri hem yormaz hemde sığ suda az takılır hatta max 0.3 mt en güzelleri. Örnek Kendo haryu 125mm yada Strike pro 145s 010 renk kodlu (bu biraz pahalı renk olarak verdim). Sakın kimse üzerine almasın Rapala xrap maxrap hikaye (keseye zarar sadece) yeterki balık olsun hepsine atlıyor. Birde bu aralar zargana yakayabilirsin ama deniz süt liman olunca oluyor, dalgalı havada zargana maalesef yok fakat dalgalıdada levrek oluyor. kamış zarganaya kısa gelebilir ama olsun hafif bir şamandıra gerisine biraz uygun misina bağlayınca oda oluyor (olmuyor ama acilden oluyor).. Şimdiden rastgelsin

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok sağolun strikepro ve tobimaru vardı onlarıda denerim.

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ufuk çok sağol zaten bana birader eşlik edecek levreğe atçek yaoarım zargana için onunla konuşacağım.Toplu takımla o tutmuştu beraber bakarız.

8. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Bence denemelisin özellikle fayuyu söyledim maxrap tam seri var en çok balığı kandıran o demekki herşeye atlamıyormuş balık

9. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Engin sağol ben daha sahte almıyorum, her sahtenin gagasını eğelemekten bıktım :)

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    ufuk o sözü ben kendime kaç kere verdim keşke tutabilsem birçoğu iğneleri sökülmüş şekilde çocuğun oyuncak sepetinde duruyor:)

11. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    İnan aynısı bende öyle diyorum ama yani sadece diyorum, uygulamaya gelince iş değişiyor:(. Bu levrek adama lafını yediriyor :)

12. huseyin84

huseyin84 hüseyin

Sayın uFuK-28 tam da deminde anlatmış olayı.Balık var ama "Sıfır" çekiyoruz.Arada bir denk geliyor.Sonuçta balık avı tecrübe kadar şansa da bağlı.Şimdiden bol şanslar. . .

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hüseyin Fatsada bu hafta hangi balık kıyıdan yakalanır.
    Geçen yıl iskeleden yazın istavrit tutmuştuk.
    Sarı kanat, ÇİNEKOP var mı? ZAMANI BİTTİMİ. levrek mar mı? gibi yardım edersen sevinirim, denizi hiç bilmiyorum da.
    Zaten balık için gitmiyoruz ama boşada olta atmak istemiyorumda.

14. huseyin84

huseyin84 hüseyin

Daha çinekop zamanı bitmedi ama şu sıralar balık çok seyrek durumda.Öyle ki ben bir haftadan uzun süredir balığa gitmedim.Eğer ki iskelede gemi yoksa çapari ile istavrit yakalayabilirsin(bir kaç gündür iskelede ki durumdan haberim yok; balık , gemi vs.).Yemli takımla çinekop ve takoz istavrit alma şansın var.İskeleden levrek alma ihtimalin düşük ama vakit geçirmek için deneme atışları yapabilirsin, balıkçının şansı belli olmaz bakarsın iyi paşa alabilirsin.Ben çinekop ve bilhassa levrek için bolaman limanını tercih ediyorum.İstavrit ve yemli çinekop için , gemi yoksa iskeleden faydalanman daha doğru olacaktır.Yarın yani 17 kasımda tavşan avına gitmeye niyetim var.18 kasımda da fatsa da önce kıyı balıkçılık belgemi alıp sonra da balığa gitme niyetindeyim.
    Rastgelsin arkadaşım.Umarım kayda değer balık zevki yaşarsın.Bereketli avlar . . .

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hüseyin çok sağol limanda istavrit varmış kardeşimde söylüyor.
    O hiç levrek yapamadı ben turnadan dolayı at çeke hayranım İ.Ş. aksilik olmazsa sanayi tarafındaki kayalıklar varmış o tarafa gidebiliriz,
    tutarsam buradan paylaşırım amaç bir paşa ile tanışmak.

16. huseyin84

huseyin84 hüseyin

Sayın Sazancıı bir kaç tavsiyede daha bulunacağım izninizle.Eğer ki sanayii tarafına gidecekseniz , olta sayınızı bilmiyorum ama bir kaç oltaya sahipseniz , dip takıma teke(çalıkaridesi) , küçük yengeç ,canlı bırakma gibi tekniklerle de şansınızı artırmayı deneyin.Yemli oltayı suda indirdikten sonra ucuna bir zil takıp spin oltanızla at-çek yapabilirsiniz.Bazı zamanlarda rapalaya hiç bakmayan levrekleri teke , canlı bırakmayla yakaladığım oldu.
    Rastgele bol avlar . . .

17. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hüseyin tekrar teşekkür ediyorum.
    Bir tane kamışlı oltam var onu da alıp yemli sallayacağım bende at çek yaparım dediğin gibi.
    Kasnaklı olta ile dip atsam acaba olur mu? Makinalı takım mı olur?

18. huseyin84

huseyin84 hüseyin

Şansını her yönden denemeye bak.Bir bakarsın en kıytırık ihtimal bile en büyük zevki yaşatır balıkçıya.

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek kıyıdan gecemi gelir gündüzde av verir mi?

20. huseyin84

huseyin84 hüseyin

Ah levrek ahh!
    "LEVREK HEVESİ" bulaştığı balıkçıyı , bir kurt gibi sürekli insanı içten içe yer bitirir :)
    Sayın sazancıı.Levrek avı için benim bildiğin en uygun zaman kısaca ;
    sabah ; 5 ile 9 arası ,
    akşam ; 4 ile 6 arası .
    Bu söylediğim saat bu aylarda geçerli.Yani sabah gün doğumunda ve gün batımındaki 3'er saatlik zaman dilimi.
    Rastgele bol avlar.