Merhaba arkadaşlar.. Son üç gündür Ordu'da sarıkanat, çinekop çıkmaktadır. Bugün ben 10 - 12 tane civarı çinekop aldım aranıza yeni katıldığım içinde resimlerini çekmeyi akıl edemedim inş bundan sonra yayınlayacağım.. bu arada lüfer hiç çıkmıyor geçen sene oldukça iyiydi ama şuan hiç yok. Hepinize çok çok rast gelsin..
tebrikler.afiyet olsun.. samsunda 4-5 gündür iyi çinekop yapıyordu.ama bugun denizden çinekop çıkmadı.zoraki 2 tane alabildim.samsunu çinekopları o tarafa doğru mu kaçtı ne yaptı
Saolasın Onur kardeşim. Ya olabilir Samsun Ordu arası mekik dokuyor çinekoplar Bide zargana çıkıyormu Samsun'da bilgin varmı?
oooo o zaman başlamış biz geç kaldık yem olarak hamsi zamanı hamsi kullanıyorum şuanda hamsi yok zargana için ne önerirsin?
Hemşerim merhaba ,15 gündür zaman zaman sargan çıkıyor,biz genelde kendi kuruğundan yem çıkarıp takarız,olmazsa karides kullanırız.Hamsi bana göre çok yumuşak olduğundan düşmesi ve alması çok kolay olur,ama kendi etinden 2-3 mm. genişliğinde2-3 cm boyunda kesip takarsan randıman alırsın.
Onur,ben geç saate kadar kaldım ancak bir tane çinekop alabildim,bu akşam kimse bir şey alamadı.Saat 19,30 cıvarlarında bir çok kez vurup yemi kesti veya aldı ama solhan ve rüzgardan dolayı vuruşlar pek belli olmadı.Kısmetse başka bir akşama.
Sağolasın gürol abi, benim sorunum: ilk sarganı yakalamak için, ilk yemi bulmak nasılsa, sarganı yakalayınca yem sorunum ortadan kalkacak.. Tekrar teşekkür ettim.