ORDU'da sahte ile levrek düşüncem hüsrana uğrarsa..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Hırçın Karadeniz tarafından paylaşıldı.

1. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    Herkeze merhabalar bu forumda yaptığım araştırmalar, edindiğim bilgiler gördüğüm at çek levrek avlarıyla ister istemez bu işe gönül verdim

Gerekli ekipmanlarımı tamamladıktan sonra iki gündür çeşitli sahtelerle karadeniz Ordu sahilinde at çek avı yapmaktayım daha bir tane levreğin saldırısını bile görememek umutlarımı suya düşürdü..hava şartlarıda uygun,denizde dalgalı, levrek almış bütün sahteleri denedim acaba yazın levrek sahte ile avlanmıyormu? sizlerden gelen sahte ile levrek avı videolarını izledikçe inanamıyorum nerde hata yapıyorum..?idk

Daha ne yapmam gerekli? siz değerli üstadlardan fikir almak istiyorum vermiş olduğunuz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.idk cry

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sabır, sadece sabır,, yaş 25 önünde daha cooook zamanın var Yaratıcı ömür versin..bazı şeyleri oluruna bırakmak gerekir... zaman sana yardımcı olur..

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sahteyle Levrek alındığına hiç şahit olmadım bu güne kadar. Bildiğim o dur ki sahteyle en iyi avı Turnalar verir. O da sabah ve akşam saatlerinde. Levreği doğal yemlerle, beklemeli dip oltasıyla daha rahat yakalarsın gibi.
    Rastgele.

4. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Seni en iyi anlayanlardan biride benim muhakkak.Aynı denemeleri bende Bartın da yapmama rağmen henüz sahte ile bir av mümkün olmadı.Sabahın erken saatleri, akşam saatleri ve gece bütün denemelerimde sonuç kocaman bir hiç.Ama yemli takımla kıyıya kadar getirdiğim levreği takımın kopmasıyla kaçırdığım oldu.Üstadlar yazın canlı yem ile denemeleri tavsiye ediyorlar onuda yaptım ama yine yok.Ama tabi denemeye devam.Birgün olacak ve devamıda gelecek inşallah.

5. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Demekki balık yok kardeş bizim olduğumuz yerde ben anlam veremedım ve açıkcası umudum kalmadı bu sabah 4:00 de uyandım saat 08:00 e kadar yok yani ..

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Olmadı şimdi , hem
    - büyük sevdaların adamısın ,

hemde umudum yok diyorsun.. dur bakalım daha bir derin araştır.. o ortamdan başka kimler ne yapmış onları bul zaman sana yardımcı olacaktır..

biryerlerde hata olabilir , bu zamanlar kesat olabilir..

ama her günün birde yarını vardır...

7. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Peki bakalım arayışa devam edeceğim :)

8. 29519

29519

Hırs yaparsan bu iş daha zor olur. Bence oyun oynamaya gidermiş gibi git (ama eşşeğide sağlam kazığa bağla) hem sabahın temiz havasını al hemde balık tutmaya çalış gelmezse gelmez gelirse.. e işte süper.
    Hangi sahteleri kullanıyorsun?

9. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Merhaba teselli eden bu zaten riversea şu hani levrek katili olarak adlandırlan sonra x rap huskjery serilerinin bir kaç modeli sonra nemmo nun hamsi tiplileri youzuri de kullanmıştım bi ara genelde suyun altından gelenler makbul Ordu'da su üstü olanlar iş yapmıyor deniliyor av malzemeleri satılan yerlerde ama ben her ikisinide denedim hiç biriyle alamadım bakalım kısmet önerin varsa onuda denerim

10. IxaN

IxaN ihsan

Anlıyorum seni gökmen kardeşim. Bende at-çek işine gönül verdim ama bir türlü neyin nasıl olması gerektiğini öğrenememek insanı çıldırtıyor. Belki herşeyi doğru yapıyor olsan bile balık tutamadığın zaman, ben bu işi yanlış yapıyorum diyosun. Bugün balık tutamadım demek başka, bugün yine beceremedim bu işi demek başka oluyor.

11. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Evet benım içinde bulunduğum durum bu; birde levreği sahteyle yakalayamadıkça, yeme atladığını, peşine düştüğünü göremeyince ben sahtelere kabahat buluyorum malzemelerden kaynaklı diyorum. inanırmısın o yüzden kamışımıda makaramıda spine çevirdim masraf ettim.. şimdiki bahanemde hadi sahtelerim olsun :)

12. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

perşembe günü sabah suyuna hayatında hiç at çek yapmamış bi arkadaşımla gittim.kişi başı 3 adet aldık.özellikle silikon kurtla savegear 6 gr lık jig olta kullandık.bubble pen 80 ilede aldık,hatta ugurlu bir mepsim var en küçük boy olanından,onunla bile ispendek aldım.tabi hemen suya iade.kısacası yeterki doğru zamanda doğru yerde ol.foto makinanıda benim gibi evde unutma :)

dere ağızlarını deneme imkanın varsa mutlaka dene.

rasgele

13. 29519

29519

Bulabilirsen rapala maxrap'in fayu, fs ve fb kodlu olanların 13 cm olanlarından birini veya hapsini edinip onlar ile denemen. Benim tavsiyem fb koldu olan olur. Birde sararken dene bazen yavaş sar bazen hızlan.

14. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Ben de sizin gibi boşa çok olta attım. eğer bıkmaz ve devam ederseniz yakında ilk levreği alırsınız. Ben en az 1 yıl boşa çalıştım. şimdi görüyorum, o zamanlar hep yanlış yapıyormuşum. yer, zaman, sahte rengi, verilen aksiyonun şekli...
    sonra bir akşam üstü ilk levreğime kavuştum. hafif dalga vardı. aklımda kalmış, akşam üzeri turuncu renk kullanın diye.. bakır rengi bir sahtem vardı ve 3. atışta dedim ki bir yere taktırdık gene. ama yok bu başka idi, hemen arkadan kafa darbeleri geldi. o heyecen anlatılmaz. işte ondan sonra her işin doğrusunu aradım buldum. O levreği aldığımda etrafıma pek çok insan toplanmıştı. biri bana şöyle dedi; abi kusura bakma ama seni seyrederken bu adam deli galiba, böyle balık mı yakalanır dedik ama sen bizi utandırdın demişti.
    yani diyeceğim ümidini yitirme. doğruyu ara sürekli. o zaman yakalarsın levreği. inan bana amatör balık avında en zevkli üç-beş katagoriden biridir bence at çek ile yapılan av.

15. 29519

29519

kıyıdan yapılan avlar içinde bence en zevklisi :)

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Ordulu52 ben de tutamadım.
    özellikle yapmak istediğim şey; sahteleri al, kıyıya git, at-çek yap, balık yakala
    ama
    olmuyor
    şimdi (10dk sonra) gene çıkacam, Deniz yakın gene at çek yapacam yine bütün forumları okudum değişik yer ve teknik deneyecem yine tutamazsam gece dönüşte yazarım (isterisen web kamerayı açık tutayım bizim damdan deniz göküyor)

17. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Gökmen
    At-çek işi,özellikle de levrek.sabır gerektirir.Avlandığın merada önemli.Tatlı suların denize döküldüğü yerler ilk tercihin olmalı.Bir de yörede ki kayıkçılarla konuş onlara sor.Yörenin levrekmeralarını bilirler.Malzeme satanlar da bilir.Liman içi ve girişleri mendirak civarlarını dene.Denizin içinde bir kaya yada kayalık varsa yakınlarına atçek yap.Ayrıca Kara deniz Ege ve Akdeniz gibi degildir.Şu an kara deniz de istavrit kaynıyor,bu kadar bol canlı taze yem varken sahteye nazlı vurur.Avlanma saati de önemli.Sabah gün doğmadan başlamalı en geç sekizde bırakmalısın akşam da gün batımı en uygun zamandır.Özellikle yavru balıkların sıçrayarak kaçtıklarını gördüğün de bilki ya levrek ya da havuz kaçkını deniz alası var demektir.Ayrıca şunu unutma,Bugün canım çekti gidip bir levrek alaıp geleyim diyebileceğin bir yer değildir karadeniz.Ben de zaman zaman Samsun -Alaçam ve Yakakentte avlanıyorum.Levrek yakalıyorum ama her zaman olmuyor.Hatta forumda Alaçam raporları diye resimleri var.Sabır ve azimle yılmadan ava devam.Yilgınlık yok.Bir kez yakalasanız arkası gelir.İş şeytanın bacağını kırmada.

18. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    En kısa zamanda bunlardan edineceğim çok tşk ediyorum

19. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Öncelikle ruh halimden anlayan bu uzun ve anlamlı cvp için tşk ediyorum şuan yine at çek ten geldim evim denize çok yakın levreğin meralarında yapıyorum bu işi genede pes etmeyeceğim

20. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bolca gözlem yap, bu şekilde avlananları göz ucuyla izle, kendi sisteminle kıyasla, hatta aklına takılan varsa utanmadan git sor kibarca. bende daha sahte ile balık alındığını gözümle görmedim ama bu kadar rapor video olduğuna göre imkansız değil demekki.