Orfoz Balığı Yaşam Limiti

Konu, 'Makaleler' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Orfoz hermafrodit(belli yaşa kadar dişi, sonrasında erkek yada tam tersi) bir balık olup, cinsel olgunluğa eriştiği zaman dişi cinsiyet organlarına sahiptir. Hayatının belirli bir dönemini dişi olarak geçirdikten sonra 18. yaşına geldiğinde dişi cinsiyet organları kaybolarak yerine erkek cinsiyet organları gelişir ve hayatının geri kalanını erkek olarak yaşar.

Orfozun disilige erisme boyu 43cm, erkeklige erisme boyu 81 cm'dir. Yani 40 cm den kucuk olan her orfoz bebedir.Orfoz bunun yanında nufus olarakta disi/erkek yogunlugunda belirli oranlari tutturmak zorundadir. 3.5 disiye en az bir erkek olmak zorundadir. Bir orfozun disi olarak kaldigi 10 yil boyunca kendinden once ki nesillerden erkeklige erismis bir es bulmasi zorunludur.

Üreyebilmesi için 18 yaşına gelmesi gereken bir balığı
    avlamak mı yoksa avlamayıp da varlığını sürdürmesini ve çoğalmasını beklemek mi? Söylediklerim yanlış anlaşılmasın Ancak bu balığı avlarken inanın ki bunları da düşünmek lazım.

Sürdürülebilir yaşam adına üzerinde yaşadığımız dünyadaki limitleri öğrenmek onlara nasıl davranmak gerektiğini anlamamız ve kendi yaşamımızı sürdürmemiz açısından da önemlidir.
    Bilindiği gibi dünya nüfusu hızla arttıkça "sürdürülebilirlik ilkesi" daha çok önem kazanmaya devam edecek. Çünkü nüfus arttıkça talep artıyor ve limitler aşılıyor, bunun sonucunda da bir çok canlı türü kayboluyor.

Yaşadığımız dünyada insanoğlu bir çok alttürü bilinçsizce yokettiği halde ciddi anlamda reaksiyon göstermiyor bunun sonucunda da her geçen gün insanoğlunun hareket yeteneği imkansızlıktan, balık tutamamaktan kapanıyor.

Özellikle televizyon kanallarında nesli azalmakta olan bu balık türünün avlanmasına engel olan kıstasların yukarıda belirtilen özelliklerinden dolayı görsel bir program halinde verilmesinin en azından blinçlenme açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Yeryüzündeki balıkçılık ve diğer yaşam formları da dahil kaybettiğimiz bir gün insanoğlunun kendi yaşamı da ciddi tehlikeye girecektir.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bünyamin teşekkürler dostum sağolasın ellerine sağlık tamamen haklısın yazdıklarında ama TV olayına gelince ben bundan yıllar önce ilgili kuruluşlar ile görüşlerimi belirttim şu an ne değişti dersen bende hiçbirşey değişmedi halen karşıyım. sonuna kadarda bu tür yayınlara karşı olacağım. bazıları chasse şoyle boyle derken adamların av ve ava bakış tarzlarına ımrenerek bakmamamk mümkün değil. bizde ise çok güzel bir durum gibi veriliyor. hiç izlemedim yerli av kanallarını bundan sonra da izlemeyi düşünmüyorum. daha doğrusu reklam izlemek hoşuam gitmiyor desem daha güzel olur sanıyorum. adam senın orfozunun neslinimi düşünecek yoksa reklam gelirinin hesabınımı tutacak. bence güzel güzel internet sayfalarında şöyleyiz böyleyiz diyp yerliyiz. süperiz. uyarırız yaparz ederiz kurallara uyarız biz Yerli kanalız. Türkçe yayın yaparız Ama yanında bir logo çıkar karşına made in Turkey işte bu kadar.

3. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    ben orfoz olsam ınsanları yerdım:))

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bünyamin
    Orfozla ilgili olarak eğitici güzel bir program yerine Yaban TV'de Pipinle mi nedir av diye bir bölümü izlemekte ve burada sularımıza yakın bir bölgede kocaman zavallı orfozların ard'arda zıpkınla katledilişlerini görmekteyim.
    Bu durum beni ziyadesiyle üzmektedir.
    Sevgiler

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bunlar doğru,ancak bir o kadarda üzücü tespitlerdir sevgili Alico
    Kactır Yaban TV'de Orfozların zıpkın ile katledişlerini görüyor ve doğrusu üzüntüden kahroluyorum.
    Sevgiler