Beyler önümüzdeki hafta acılacagız tekneyle maksımum 5 kişi...saat 6,dan öglen 1,1bucuga kadar..fiyat 500 tl ve salı günü...sonraki haftalar katılmak isteyen varsa ortak organizasyon yapalım...rastgele
Çok bu para. Kanlıca'dan tekne tutsanız, saati 50 TL'den 7 saati 350 TL eder. 5 kişilik tekneyei biraz sıkıtşırın 200 - 300 gibi bir paraya tutarsınız. Bu soyugnculara yüz vermeyin derim. Ben size 10 kişiliği bulurum hatta 300 TL'ye, ciddiyim. Yapmadık değil öyle tekne org. işleri.
İsmini vermeyeceğim bir organizatör arfkadaşla bizzat dün görüştüm, öğle yemeği dahil, sınırsız çay ve su sabah 06.00-16.00 arası boğazda teknede av ( tekne küçük fiber değil ) yalnız 30 kişi kontenjanlı fiyat 40,00 Tl. Buda pazarlıksız fiyatı biraz zorlasak 30 a kadar düşer.. Çok fahiş fiyat, arkadaşım kazıklanma dikkat et lütfen.Eminim sende bizim gibi parayı zor kazanan bir arkadaşsın.
Bu tarzda bir tekne kiralama organizasyonuna ben de katılmak isterm ancak sadece haftasonu için katılabilirim.. Bir de ufak bir araştırma yapmıştım ve 6-8 kişilik teknelerde saati 40 TL gibi birşeydi ama pazarlıksız ve yüzyüze görüşmeden araştırmıştım.
Adamla konustuk 350 indirdi güç bela...evet kolay para kazanamıyoruz dedigin gibi...bir kac kişiye daha sordum tekneci 3 yukarı 5 aşşa aynı fiyatı cektiler
Yinede çok pahalı tabi bu tekneylede alakalı bir durum bu.Motoryat tarzı birşeyse zaten o fiyatları istiyorlar.Bence daha küçük yerlerden daha balıkçı adamlardan tekne kiralamak, tabi amatör balıkçı olsun.Bu arada 5-10 kişi neysede öyle 30-40 kişilik tekne organizasyonları yasak diye biliyorum ben, yanlışsam düzeltin lütfen
30 - 40 kişiyle tekne olayı olmaz. Hatta, 10 kişiyle bile olmaz. Elbette 10 kişi birleşip 15m bir şey tutmazsanız. O şekilde olacak tekne olayı, katılımcıların çoğunun sohpet, masa başı yemek vs. işi olarak, öyle bir tekne gezisi şeklinde olur ne fazla. Teknede, ciddi anlamda tekne balıkçılığı için, 3 kişiden fazlası olmaz zaten. Eğer tekne 10 kişiyse, ancak herkes altına çapari, yemli vs. atarsa, o şekilde bir şey çıkarsa olur, olursa. Bunun dışında, uzun olta yapalım, palamut çaparisi çekelim, dibe dip çaparisi yatıralım, sırtı yapalım, levrek kovalayalım gibi tekneciliği balıkçılık yapan olaylar, olası değildir. Tecrübeyle sabittir. Ha, köprüde yer bulamıyorsunuz, arnavutköyde acemilerle uğraşmaktan bıktınız filan mı? O zaman tekneye böyle kalabalık biner, sanki köprüdeymiş gibi kullanırsınız. Takımlar gene karışacaktır. Balık işi kıyıdan olandan çok farklı olmayacaktır. Size lüksü, burada yok birde şuraya bakalım şeklinde kolayca intikal edebilmeniz olacaktır sadece. Bunun dışında çok fazla şey ümit etmemek gerekir. Bir kaçı dipte istavrit bulur mesela. Patır kütür çeker. Siz bilirsiniz, bunun ardında az ötede lüfer adam arıyor, gidelim dersiniz, mızlanırlar. Bir yere gelirsiniz, takımınız dibe inmeden lüfer yapışır. Elinde çaparisi olanlar oradan balık yok gidelim diye sızlanır. Canınız sıkılır. Elbette tersi de geçerli olacaktır. O yüzden kafa denginiz, sizle aynı stilde av yapmak isteyen kimselerle birlikte çıkın denize derim. Ve size bir ipucu, eğer büyük balıkla uğraşırsanız, teknece ama, yüzünüz kesin güler. Ama biri orda deli gibi çapari sallarken mesela, sizin yanından lüfer yada palamut almanız, levrek bulmanız biraz şansa kalmış olur.
Simdi anlamadıgım olay takılma dısında capari sallarken sizin lüfer yada palamut almanız zor olur demişsin serdar abi.. Neden ?
alemsin ama aklımdan gecmedi degil..fiyatı ilk duyunca ulan halden bir kasa lüfer alırım üstüne biraz daha koyar dedim....ama teknenin zevkide bir başka
Çaparinin kendisi lüferi ürkütür. Uzun olta da yapamazsın, motorüstü veya hafif gezme filan. Lüfer avında dikkat edilecek bir husustur bu. Lüfer misinadan acayip işkillenir. Birde buna hoplayıp durup hatta dibe küt küt vuran kurşunu da ekleyin. Bu da nazlı olduğu zaman, çapariden filan işkillenmesine sebp olur. Ha, gözü dönmüşse, o çapariye direk saldırır ama, maalesef artık öyle gözü dönecek kadar lüfer ve yem yok ortada. Biz tekneden lüferi yemleyip tutarız sık sık. Yemi 3 kulaç FC, üstü ise normal misina ile indiririz dibe. Bazı ustalar, mavi veya kırmızı ince ipide görmediğin söylerler lüferin. Ama şu kesin, mazmuza giden ipi görüyorsa lüfer sokulmaz. Demir attıysan, lüfer sokulmaz. Birisi oradan çapari sallarsa lüfer sokulmaz. Lüfer avcılığı başlı başın ayrı bir disiplin gerektirir. Elbette boğazda da yemleme olur ama hacet yok, bu durumun kavgasına girmeyelim. Konu, denizdeki benzer parazit misina, ip vs. nin balığı ürkütmesi konusu. Lüfer denince akla uzun olta gelir, malumdur, uzun oltada beden, yani yere dik çıkan misina ve kurşun, yemden baya bir uzak, 3-4 kulaç ötede olur ki, lüferi işkillendirmesin pek. Palamut içinde aynısı geçerlidir. Hele gündüz, palamut misinayı çok fazla seçer. Gündüz palamut almanın yolu ince misinadan geçer. Sizin takımın dibinde çapari, beden vs. gezerken palamut biraz zor ikna olur. Gene bilinen algıda seçicilik filan ortaya gelecek. Ahanda biz çapariyle tutuyoruz palamut yahu filan denecek. Benim bildiğim palamut çapariye öyle teker teker gelmez. Palamut dediğin, küt diye bir anda çapariyi doldurur. milletin balık yok diye takımını yasladığı, suda kalın takım olmadığı zamanlarda, salladığım palamut çaparileri aynen öyle dolu gelmiştir hep, mesela Galata'da. Ama aha palamut var diye, o çapariler indimi suya, unut palamutu filan, ağızlar balık yok diye gevelemeye başlar hemen. Palamutu oynakta yakalyıp çeviriyor arkadaşlar, sonra da sayıyor, 1 palamut, 3 palamut.. Teknede olacağım, palamut çaparim olacak, oynağı da bulacağım. Sonuç kaç iğne o kadar palamut olur, ötesi başarısızlıktır. Tamam 20 iğne varsa 15 tanesi diyelim, ama palamut taa böyle bir balıktır, pat diye biner çapariye topluca. Eğer böyle olmuyorsa, 10 iğne çaparinize bir iki tane palamut denk geliyorsa, o çapariyi sorgulamanızı şiddetle tavsiye ederim.
Degerli bilgiler bunlar mazmuzlama olayı ali abiyle senin gene benim actıgım konuda tartısmanızı getirdi aklıma...brazdan cengiz ve okyanusa gidecegim malum tekne için takım lazım
ben onu demek istemedim teknenin tamamını alırsınız 3500 tlye 5 kişi bine bileceğiniz ondan sonra parada vermezsiniz benzin parası hariç
Valla o fiyatı vermem ben açıkcası Tabiiki keyfi ayrıdır ama fiyatta çok. Ama şöyle bir durumda var, tekne git gel yakıtıda var su içmiyor sonuçta fiyat olarak fazla diyoruz ama yinede o konu hakkındada bilgim yok.