Kolay gelsin arkadaşlar herkese selamlar , başlıktanda anlaşılacağı gibi bu güne kadar bir çok çeşit organze ve floş iplikten değişik renklerde köstekler ve çapari takımları kullandık. Sizce en iyi avı hangisi gerçekleştirmiştir. Organze mi kullanmak daha mantıklı yoksa floş iplik mi herkesin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar herkese şimdiden teşekkür ederim. Bol balıklı avlar dileğiyle.....reeling
, Sevgili Kadir kardeşim hangi balıklar için çapari yapmak istiyorsun, eğer kolyoz ve uskumru ise kırçıllı hindi tüğü ve simlerle yap eğer istavrit ise sadece beyaz tüğ yeter eski çapari avlarımdan sana bazılarını gönderiyorum belki faydası olabilir sevgiler hoşça kal. Sevgili Arkadaşlar, Ankara'dan gelen, Kardeşlerim ile sabah erkenden balık avına çıkma kararı verdik, Ben, sevgili Latif Devran bey kardeşim, ile oğlu, Özgür Devran, çapari ile başladık, hemen çaparilerimiz kolyozlarla doldu, Bu arada oltamıza takılan bir dülger balığı bizleri çok sevindirdi, bizde onu sevdik, okşadık ve bayramını gör deyip tekrar geldiği yaşamına geri yolladık, çok sevindi ve teşekkür ett, gıııııııık. Çaparide yeterli Kolyoz avladıktan sonra,kolyozlerden yem yapıp mercana yemli oltaya başladık, senelerden beri bildiğim mercan taşlarından bereketli olanını bulmuştuk, atar atmaz mercanlar gelmeye başladı, hepimiz çok seviniyorduk. Canlı, canlı, uskumrular,kolyozlar ve mutluluk. Bu günkü av raporum: Çapari ile uskumru kolyoz, Köstekler, 0.35 30 adet, Beden, 0.40 asso misina, Ana beden 0.80 asso, Balığı aldığımız derinlik, 94 metre, Mutlu olmak istiyorsan, balık avına çıkacaksın, bizde, çocukluk arkadaşim, Heybeli adalı Çüneyt kardeşimle beraber, Bu gün çıktığımız balık avında, aldığımız uskumrular ve kolyozlar,bizlerin mutlu olmamıza yetti, hele onları tavada cıtır, cıtır, yanındada, yeşil efe ile beraber, dostluk ve mutluluk, balık tutmak ve sizlerle paylaşmak, Sizlere her zaman olduğu gibi sevgilerimi gönderiyorum. Çapari ile balık avlamak isteyen genç kardeşlerim, daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bana yazın beklerim. Hoşçakalın. Çok güzel bir Sivrice sabahı, Tam balık havası,Çocukluk arkadaşım,Heybeli adalı Cüneytkardeşim yeni uyanmış, Haydi Cüneyt kardeş hazırlan deniz bizi bekliyor, Acele ile ekmek, peynir, zeytin, reçel, hazırladık, kahvaltımızı teknede yapacağız,limandan hareket ettik, bu günkü balık avı programı, hazır, dün akşamdan hazırladığımız, 60 lı çaparimizi suya bıraktık, balık bulucumu açtım, başladık dolaşmaya, devamlı dolaşıyoruz, ne nihayet çok açıklarda balığa rastladık, takımı 97 metreye bıraktım, takım yere değdi ve tekrar yavaş, yavaş arıyarak yükarı doğru çıkarken, balık yapıştı, bir iki hareketle çapari ağzına kadar dolduğunu hissediyorum, fakat çapari yukarı doğru gelmeye başladı, bende bağırmaya başladım,! Aman Yarabbim, Uskumru, uskumru bunlar, hemde lipari, Heyecanla yukarı doğru çekiyorum, Cüneyt kardeşim hazırlıkları yapıyor, balıklar göründü inanılmaz balıklar, uskumrular, lipariler,çok seviniyoruz, ilk fotoğrafları çekmeye başladık,, gene devam ediyoruz, balıkta gelmeye devam ediyor, teknede şarkılar türküler, biraz ara kahvaltımızı yapıyoruz, İyice yorulduk ve , yeterli balık aldık, limana. Bayram var Sivrice'de Uskumrular geldi, ilk alanda bizleriz, çok güzel bir av yaptık, kendimize yeteri kadar ayırdık, arkadaşlarımıza ve komşularımızada Mevsimin ilk Uskumrularını paylaştırdık, Bu akşam Izgaramız uskumru ile süslenecek, yanındada yeşil efe ve salata, Cüneyt kardeşimden, işte bizim emekliliğimiz, allah sizlerede böyle uskumrulu emeklilikler nasip etsin, Hoşçakalın balıkçı dostlarımız. Pazar sabahı gelen Kolyozler. 10 Mayıs 2009 Sevgili arkadaşalar, Mayıs ayının bir pazar sabahı,Sivrice balıkçılar kahvemize uğradım, çok güzel bir demli çay, Müjdat kaptan yarafından ısmarlandı, bu arada Sivrice'mizin şairi değerli dostum, Erdal alaova, her zaman olduğu gibi, siirlerinde ilham aldığı kardeşlerimizle beraber, gülüp eğlenmekte,sizlere balıkçı kardeşlerimize çok selamı var, kendisi şu anda çok mutlu, zira Türkiye nin siir konusunda en büyük ödülünü aldı. Tebrikler, sevgili kardeşim, Erdal Alova. çayımızı içtik, bu havayı kaçırmamam lazım, doğru limana ve denizdeyim. teknemde yalnızım, hava ço güzel, çaparilerimi suya bıraktım, kolyozları almaya başladım, ardından yemli ye baktım, iki tane mercan aldım, birini tekrar suya bıraktım öbürünüde yedim. Bu arada sevgili dost martım geldi, her zaman olduğu gibi tentenin üzerine kondu, bende onu çok seviyorum, ayağının altını okşuyorum, alıştı benden hiç kaçmıyor, tabi balıklarlada ona güzel bir ziyafet çekiyorum. Bu güzel av ve bu güzel gün de böyle geçti, sizlerede rastgelsin, hoşçakalın. Çapari avında gelen kolyozlar. Videodan izleyin. http://picasaweb.google.com/orhan.k...key=Gv1sRgCMLaidTp6v_C7wE#5334187063544520258 Sivrice'den Eren kafe ve plajı, Kemal beyin udu ile her akşam fasılları. Sivrice'den Fehminin yeri, Hotel ve restorant. Balık ızgara. Sivrice balıkçı kahvemizden,Şair Erdal Alova ile sabah sohbetleri. Sivrice'den balıkçı dostumuz, Ramazan bey kardeşim ve oğlu, denizde çaparı yapıyorlar. Sevgili Dost martım, teknemin üzerinde balık bekliyor. Uskumru, Lipari bayramı. 13 Mayıs 2009 Sivrice Sevgili arkadaşlar, Denizde bolluk var, Liparileeeeeeer, Uskamrulaaaaar geldiler, Sivrice'de bayran var, Sabah sevgili Dr. Gönen kardeşim ile buluştuk, kendisi Çanakkale Anadolu hastahanesinde Göz doktoru,şu anda İzmir'de Göz hastahanesinde görev yapmakta, uzun zamanda beri denize çıkıp balık avlayacaktık, kısmet bu güne imiş, Teknemize atladığımız gibi ver elini acık denizlere, diğer balıkçı arkadaşlarımız denizden dönerken bizde denize çıkıyoruz, çaparimizi suya saldık ve uskumruları aramaya başladık, çünkü uskumrular başladı, aramaya devam ederken balık bulucumuz kendini yırtarcasına bağırmaya başladı, bende motoru rolantiye alıp, takımı suya bıraktım, balığı gördüğüm yere dümeni kırdım, çaparimiz tam balıkların üzerinde, tamam bunlar uskumru , hareketlerinden belli, çıkardık temizledik, dört adet, Lipari, çocuklar gibi seviniyoruz, mevsimin ilk balığını tuttuk, dolaşmaya devan ikinci sefer balığa girdik, busefer inanılmaz bir balk, çaparilerimiz, iğne, iğne Liparilerle doldu. Bayram var bayram, lipari bayramı, Sevgili Gönen kardeşim ile sırtı çekmek için konuşmuştuk, bu arada onuda gerçekleştirdik, şansına bir palamut rapalamıza takıldı, Sevgili doktorum çok mutlu oldu, böylece avımız sona erdi, akşam olunca, sevgili komşularımızı Uskumru, lipari ızgara ya davet ettik, çok güzel bir akşam geçirdik, Denizde olmak ve uskumruları tutmak birde ızgara işte hayat. Sivrice'den selamlar sevgiler, hoşçakalın balıkçı arkadaşlarım. Bu avın videolarını izlemek için. Tıklayın. http://picasaweb.google.com/orhan.k...hkey=Gv1sRgCOT8kN22pYvVDA#5335323983966736994 http://picasaweb.google.com/orhan.k...hkey=Gv1sRgCOO7u6eavNG2dQ#5335330869476041362 Muhteşem Uskumrular, Lipariler. 14 Mayıs 2009 Sivrice Sevgili arkadaşlarım, sevgili kardeşlerim, Nihayet havalar düzeldi, rüzgarlar yerine oturdu, balıklar gelmeye başladı, bu arada da benim vaktim azaldı, hergün balıktayız, heliyle internette fazla kalamıyorum, yeni konuları sizlere yazmaya devam ediyorum fakat cevapları aksattığım için hepinizden özür dilerim, beni tebrik eden sevgili arkadaşlarıma, sizlere, hepinize çok teşekkür ediyorum, bu aralar beni biraz idare edin, tekrar cavapları yazmaya başlayacağım. Sevgili arkadaşlar, Mercan Kenan kardeşim ile çok güzel liparıler aldık, üçü, dördü bir kilo geliyor. Akşamlarıda ızgarada çok güzel oluyor, sizlere yaptığımız çapari avından görüntüler yolluyorum, sizlerede nasip olsun. Çanakkale'den, Sivrice'den selamlar, sevgiler. Lipariler geliyor, kısa video, tıklayın. http://picasaweb.google.com/orhan.kbicmen/20090514Muhtesemler?authkey=Gv1sRgCLODwo2607nASg# Çaparide gelen Melanurlar. 4 Haziran 2009 Sivrice Sevgili arkadaşlar, Bir kaç günden beri çaparide uskumru alıyoruz, bu günde sabah erkenden, sevgili kardeşim Mercan Kenan ile baliğa çıkıyoruz, hava çok müsait, limandan çıkıyoruz, diğer arkadaşlarda bizlerle beraber motorlarını çalıştırmaya başladılar,bazıları bizden evvel yola koyulmuşlar bile, ben tekneyi sürüyorum, Kenan kardeşimde çapariyi teknenin arkasından denize bırakıyor, avlak yerine gelincede, kurşunu takıp takımı suya bırakıyoruz, şu anda uskumru avlayan 12 tekne sayıyorum, bütün tekneler balıkları aramakla meşguller, balık bulucumuzdan gelecek sinyali beklemekteyiz, bende bir elimde teknenin dümeni diğer elimde ise, çapari takımım, çaparı takımımızdan biraz bahsetmek istiyorum, iğneler VMC 1/0 beyaz iğne, hindi tüğü ve yeşik ağırlıklı 25 adet ince sim ile donatılmış, köstekler 12 cm boyunda olup, 035 kalınlığında misina ile bedene 30 tene olarak dizlmiş, beden ise 045 asso misina, ağırlık 750 gr sivri kurşun, ana misina ise 090 asso, çile misina, su üstü balığıda olabilir diye, her an tetikteyim, fekat balık yok, daha açıklara giden, diğer teknelerin peşine takıldık, hatta Yunanistan sularındayız, yanımızda yunan balıkçılarda var, onlarada el sallayarak selamlarımızı verdik, onlarda güler yüzle bizleri selamladılar, iki ülkenin insanları hep beraber teknelerimizle balık avlıyoruz, teknelerin bazıları yemli yapıyor, mercan bakıyor, bazıları ise çaparide uskumru arıyor, bu arada bizim balık bulucumuz ötmeye başladı, tamam Kenancığım, balıkları bulduk diye bağırmaya başladım, derinlik 40 metrelerde, fakat oltama gelen balıklar çok hareketli, bunlar uskumru değiller, yavaş, yavaş cekiyorum, kenan kardeşimde derinden gelen balıkları izlemekle meşgul, gördüm, gördüm diyor, Melanur bunlar , melanur yavaşçacık tekneye alıyorum, ve fotoğraflar ve video çekimleri yapıyoruz, ikinci seferdede bir kaç balık alıyoruz, beş adet melanurla avımıza devam ediyoruz, fakat başka balık tutamadık, Sabah erkenden denize açılmak kolay değil, biraz yorulduk, Sivrice balıkçı kahvesinde demli çaylarımızı yudumluyarak yorgunluğumuzu atıyoruz. Blık tutmak çok güzel, sizlere de nasip olsun. Hoşçakalın. Çaparide gelen melanurların Videosu, tıklayın. http://picasaweb.google.com/orhan.k...key=Gv1sRgCLfPrfyr9Yr51QE#5343828574816772018 Teknede avlanan komşularımız var, sevgili Bülent Yarar kardeşim, yani Arka sıralar dizisinin Kemal öğretmeni, talebeleri ile balık avındalar, sizlere çok selamları var.
Orhan baba vallahi senin avları görünce bütün balıklar için demek geliyor içimden istavrit için sormuştum ama tüy çapari yapmaya başlayacağım artık hep floş ve organze yapmıştım Orhan Baba nın görüşü yeterli oldu ..