yeşil sarı ve turuncu organze aldım. genelde çaparileri kendim yapıyorum. yalnız organze ilk defa kullanıcam. ucundan açmaya çalıştım ama açtıkça daha da karışıyor nasıl açabileceğimi biri anlatabilir mi? tşkler
ucunu açmaya başladıktan sonra 1 yada 2 cm düzgün açılır sonra karışmaya başlar.yapman gereken açmaya başladıktan sonra bir elinle açılan kısmın en ucunu hiçbir tel kaçırmıyacak şekilde tut, aynı kolun dirseğiyle organzeyi gergin tutmalısın, zaten diğer elinle o tek organze ipliğini çekeceksin yalnız çekerken tam yana doğru değil biraz hafif açı ile çek yoksa kopuyor.
bende organze kullanıyorum bu sorun bazen başıma geldi fakat ben şöyle çözüm buldum örneğin organze kurdeleyi 5 cm kesiyorum sonra jestiğim kısımın kenarındaki ipi çekerek çok rahat açıyorum yani makasla kestiğin yerden başla açmaya
bende organzeyi aldığım gibi parça parça kestim gerektiğinde direk kestiğim yerden açıyorum çok rahat oluyor denemelisin
Ceyhun bey bazen organzeler ters sarılıyor(bize göre tersbaşka işlerde önemli olduğunu düşünmüyorum), benim de başıma gelmişti. Başka bir makaraya sarabilirseniz altta kalan tarafı yukarıya gelir ve sorunsuz açılır. Benim şahsi deneyimim.
bende kendimce yöntemimi yazayım 5-6 cm kesiyorum organzeyi makasla ve kestiğim yerden çekiyorum sert bir şekide yarım cm gitmeden kopartıyorum ve tam kopan yerden sıkıca tutup diğer taraftan çekiyorum sorunsuz ayrılıyor tel tel..
muvaffak abimizi bahsettiği ayakkabu bağını birkaç yerde daha gördüm hatta üçe ayırdıklarından falan bahsetmişler, en kısa zamanda bende deneyeceğim. illa saçak saçak mı olması gerekiyor peki bu çaparilerin fazla saçaklandırmadan taksak ipleri (organzede olmaz tabi) kötü mü olur