Örgü İçin Sufix 832 vs. Berkley Whiplash

Konu, 'Misinalar' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

?

Örgü Misina için Hangisi?

1. Sufix 832

oy sayısı 22
    68,8%
  2. Berkley Whiplash

oy sayısı 10
    31,3%
  1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Arkadaşlar tecrübe etmiş olan kişiler için bu iki misina arasında tercihlerini öğrenmek istiyorum. Atçek avlarında kullanmak üzere iki misina için hangisi daha kullanışlı ve problemsizdir? Tercih sebepleriniz ile belirtirseniz ayrıca teşekkür ederim. Başka önerisi olan varsa lütfen onlar da başlık altında belirtsinler.

2. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Ergin Abi her ikisi de beğenerek kullandığım marka-modeller. Berkley çok akışkan ve mukavementi güçlü bir ördü. Lakin dayanıklılık konusun da Sufix ile maalesef yarışamıyor.

Berkley'i şimdiye kadar 2 kere 4kg civarları dye tahmin ettiğim levrekte patlattım orta yerinden. Sufix 832'yi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ama henüz hiç bir şekilde kopma, patlama yaşamadım.

Berkley'i mutlaka 6-8 ayda bir değiştirmek gerek sık avlanıyorsan. Zira tuzlu suda inanılmaz yıpranıyor, en azından benim en büyük derdim bu idi. Ve her avdan sonra klipsi bağladığın düğümde saçaklanma oluyor. Her avdan sonra mutlaka temizlemek gerekiyor çünkü diğer örgülere göre daha fazla pislik tutuyor ki temizlenmezse ömürü daha da kısalıyor. Onun dışın da hissiyatı ve iletimi iyidir. Sahtenin her hamlesini hissettirir kesinlikle.

Sufix 832 ise 8 kat ve su tutmayan bir yapıya sahip. Hani az su tutuyor değil, hiç tutmuyor! Av bittikten 15dk sonra dokunduğun da ıslaklığı genelde hissedemiyorsun bile. Bu çok önemli bir artı. Ne kadar süre dayanacak bilmiyorum ama şimdilik kullandığım da bir yıpranma yok. Bunda da her avdan sonra mutlaka düğümü yenilemek gerek çünkü lifleri mutlaka tek tek atıyor. Gözüme batan sorunu dayanıklı olmasına rağmen şimdiye kadar kullandığım örgülere oranla daha çabuk kesiliyor olması. Bir kere bir kayalık avlaklar da dikkatli olunmazsa üzebilir... Sürtünmesi daha düşük ve erimi en az Berkely kadar güzel. İletimi ve hissiyatı da aynı oran da.

3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    SpiderWire Ultra Cast' da güzel ve de kaliteli bir marka-modeldir. Spin akya avlarım da bu markayı kullandım. Ve gerçektende sürtenmeye direnci, erimi ve de gücü inanılmaz. Fiyatı yükse olmasına rağmen parasını kesinlikle hak ediyor! Tek sorunu üstte saydığın iki modele göre sanki biraz daha fazla su tutuyor gibi geldi bana...

4. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler Ali Yiğit. Sanırım iki misina da sahibini üzmez ama 832'nin artıları daha fazla. Senin tecrübelerin önemli ayrıca Turgay Karaaslan'ın incelemesini zaten okumuştum. 832'den kaçış yok gibi. Teşekkürler. Görüşmek üzere.

5. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Biz akya peşinde koşamayacağımız için bu misina biraz lüx :)
    Açıkcası ilk amaç uzak atış. Zira bizim sularımızda gelebilecek maksimin kg 5-6kg'dır. Ki üstü bile gelse bu iki misina ile kalamanın da yardımı ile problem olmayacağını sanıyorum. Önerin için ayrıca teşekkürler. Bir arkadaşımız da özel mesaj yoluyla Berkley Nanofil'i önermiş. O'na da burdan teşekkür ediyorum. Fakat seçenekleri de arttırmak istemiyorum. Zira ne kadar çok ürün o kadar zor karar.

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    uzun zamandır berkley kullanıyorum.yurt dışından getirttim..müthiş sağlam bir ip.8-10 kiloluk bir vatozu yattığı yerden kaldırdım..hemde ipi kepçenin sapına sarıp asılarak:)..acaaakkk:atış sırasında düğüm olursa dikiş ipi gibi klırılıyor..2-3 tane güzel rapalam bu şekilde denize uçtu gittii...bunu da gözardı etmeyiniz...raastgele..

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    832 sipariş vereli çok oldu ama henüz deneme imkanım olmadı... kısmetse ilk fırsatta..

whiplash crystali bilmem fakat whiplash pro çok iyi... eğer düşünürsen 006 olanını alabilirsin, kesinlikle memnun kalırsın...

bu iki ürünün içinden sufix 832 al derim Ergin...

1 yıla yakın tam sezon sufix performance braid kullandım...

atçek dışında iso tarzındada avlarım oldu ve çok memnun kaldım...

boya atıyordu sadece ama şoksuz kullanılmayacak şartlarda bile beni yarı yolda bırakmadı...

düşün ki 832 bundan kat kat daha iyi... çünkü 8 fiberden oluşturulmuş.. 7 dyneema ve 1 gore...

aşınmayı azalttığı gibi atış eriminde de çok tatminkar sonuçlar vermesini sağlıyor...

performance'a göre fiyatı iki katı olmasına rağmen bence değer...

8. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes

Çok teşekkürler Arkadaşlar. Ebayde Wiplash'ı sepete atmıştım ama bu yazılanlardan sonra tercihim 832'ye kaydı. Çok teşekkürler. Sizler gibi tecrübe paylaşan arkadaşlarımız olmasa belki de memnun kalmayacağım bir örgü tercihinde bulunacaktım. Sağolun.

9. ati39

ati39 Atilla

Favori Kamış:
    DAİWA CrossFire 270 CM
    Favori Makine:
    Quantum - sx 30F
    En İyi Avı:
    LEVREK 2.5 Kg
    Elini çabuk tut, malum yerde bitmek üzere...

10. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Abi yurtdışından 274 metre olanlardan 2 paket almayı düşünüyorum. Malum yer her zaman tercih sebebim benim ama biraz farkediyor.

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Eger imkaniniz varsa 2 taneden birini spiderwire ultracast olarak siparis gecin memnun kalacaginiza eminim:)

12. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ali Yiğit de önermişti. Şimdi de kafam karışmak üzere. Yine de önerinizi gözden geçireceğim. Teşekkürler.

13. kostanda

kostanda cemal

berkley whiplash

şahsen ben berkley whiplash kullanıyorum ve gayet memnunum zaten örgüde dünyada 1 numaralı marka mukavemeti çok iyi.

14. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sufix 832 siparişi verdim sanırım önümüzdeki hafta içinde elimde olur. Teşekkürler.

15. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Ergin,

kaliteye verdiğim hiçbir kuruşa acımadım, lakin her nedense misinaya yüksek meblağ ödemeye halen kendimi hazır hissetmiyorum, sanki sayısal falan çıkarsa bu tarz misinaları alırım gibi geliyor,
    http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=060111500
    145 tl diyor paşam yahu, takım parası..:(

16. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Aynı düşüncelere sahiptim... Alış amacım sağlamlıktan ziyade uzak atışda kullanmak içindi. Zira 3 gr'lık döner kaşıkları, 5-6 gr'lık silikonları ve 8-10 gr'lık sahte balıkları üç -beş metre daha uzağa atabileceksem değeceği kanaatindeyim. Normalde her makinamdaki misinayı yıllık olarak değiştirir ve kalitesiz misina hiç kullanmam. Sufix, Angel Kiss, Asso, Strof ve Trabucco gibi misinaları tercih ediyorum. Sadece Spin makinalarım için bu kez ip misina tecrübe etmek istedim. Ama ip misina kullanan bir abim aynı makinada üstelik tuzlu su tatlı su karma olmak üzere yakşalık 6 yılduır berkley wiplash kullanıyor. Bu kez maliyet takdir edersin ki düşüyor.

17. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Elbette eğer 6 yılda aynı makarayı kullanmaya devam ediyorsa, ala..

mesela en son spro nun 0,26 lık alabalık misinasını kampanyalı olarak 8 tl ye almıştım, uzunluğu 500 metre, gayetde memnun kaldım, hala da makaranın yarısı duruyor, ama gittim bir stroft aldım bende, birde remixon maxim aldım, insan almadan duramıyor malum :)

6 yıl çok uzun bir süre, belki toplamda 6 yılda daha fazlasını veriyorumdur misinaya. ama yinede bana göre değil.. :confused: şimdilik :)

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Baybora, o fiyatlara bakmayın yurtdışından çok çok daha uygun fiyata temin edilebiliyor. Takımlardaki her parça gibi mutlaka misinanın da kaliteli olması gerek. Sahteyle beraber giden balığın arkasından küfür bile edemeden kalakalmak da var işin ucunda :)

Ben de memnuniyetle kullandığım whiplash yerine ultracast ya da 832 düşünüyorum. Maksat değişiklik olsun :)

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bu fiyatlara 100 liralara misina almak çok çok abartı olur iyi derken bu kastedilmiyordur herhalde. iyi bir araba almak için lamborghini gallardo almak oluyor biraz uçmak gidip hacı muratta olmaz ama ideal olanı bmw320d alına bilir gibi.

20. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    http://www.albashop.com.tr/asp/listg...roup=060111500 Bu misinadan bende var (0,28)çok sağlam iplenme gibi durum yok hatta tırnak makası bile tek seferde kesmiyor lakin bende çok dolandığından kullanamadım. Fiyatlara baktım kesinliklen çok pahalı bende katalogta 0,28 mm olan 270 mt 53 euro 0,6 mm 35 euro...