Arkadaşlar tecrübe etmiş olan kişiler için bu iki misina arasında tercihlerini öğrenmek istiyorum. Atçek avlarında kullanmak üzere iki misina için hangisi daha kullanışlı ve problemsizdir? Tercih sebepleriniz ile belirtirseniz ayrıca teşekkür ederim. Başka önerisi olan varsa lütfen onlar da başlık altında belirtsinler.
Ergin Abi her ikisi de beğenerek kullandığım marka-modeller. Berkley çok akışkan ve mukavementi güçlü bir ördü. Lakin dayanıklılık konusun da Sufix ile maalesef yarışamıyor. Berkley'i şimdiye kadar 2 kere 4kg civarları dye tahmin ettiğim levrekte patlattım orta yerinden. Sufix 832'yi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ama henüz hiç bir şekilde kopma, patlama yaşamadım. Berkley'i mutlaka 6-8 ayda bir değiştirmek gerek sık avlanıyorsan. Zira tuzlu suda inanılmaz yıpranıyor, en azından benim en büyük derdim bu idi. Ve her avdan sonra klipsi bağladığın düğümde saçaklanma oluyor. Her avdan sonra mutlaka temizlemek gerekiyor çünkü diğer örgülere göre daha fazla pislik tutuyor ki temizlenmezse ömürü daha da kısalıyor. Onun dışın da hissiyatı ve iletimi iyidir. Sahtenin her hamlesini hissettirir kesinlikle. Sufix 832 ise 8 kat ve su tutmayan bir yapıya sahip. Hani az su tutuyor değil, hiç tutmuyor! Av bittikten 15dk sonra dokunduğun da ıslaklığı genelde hissedemiyorsun bile. Bu çok önemli bir artı. Ne kadar süre dayanacak bilmiyorum ama şimdilik kullandığım da bir yıpranma yok. Bunda da her avdan sonra mutlaka düğümü yenilemek gerek çünkü lifleri mutlaka tek tek atıyor. Gözüme batan sorunu dayanıklı olmasına rağmen şimdiye kadar kullandığım örgülere oranla daha çabuk kesiliyor olması. Bir kere bir kayalık avlaklar da dikkatli olunmazsa üzebilir... Sürtünmesi daha düşük ve erimi en az Berkely kadar güzel. İletimi ve hissiyatı da aynı oran da.
SpiderWire Ultra Cast' da güzel ve de kaliteli bir marka-modeldir. Spin akya avlarım da bu markayı kullandım. Ve gerçektende sürtenmeye direnci, erimi ve de gücü inanılmaz. Fiyatı yükse olmasına rağmen parasını kesinlikle hak ediyor! Tek sorunu üstte saydığın iki modele göre sanki biraz daha fazla su tutuyor gibi geldi bana...
Çok teşekkürler Ali Yiğit. Sanırım iki misina da sahibini üzmez ama 832'nin artıları daha fazla. Senin tecrübelerin önemli ayrıca Turgay Karaaslan'ın incelemesini zaten okumuştum. 832'den kaçış yok gibi. Teşekkürler. Görüşmek üzere.
Biz akya peşinde koşamayacağımız için bu misina biraz lüx Açıkcası ilk amaç uzak atış. Zira bizim sularımızda gelebilecek maksimin kg 5-6kg'dır. Ki üstü bile gelse bu iki misina ile kalamanın da yardımı ile problem olmayacağını sanıyorum. Önerin için ayrıca teşekkürler. Bir arkadaşımız da özel mesaj yoluyla Berkley Nanofil'i önermiş. O'na da burdan teşekkür ediyorum. Fakat seçenekleri de arttırmak istemiyorum. Zira ne kadar çok ürün o kadar zor karar.
uzun zamandır berkley kullanıyorum.yurt dışından getirttim..müthiş sağlam bir ip.8-10 kiloluk bir vatozu yattığı yerden kaldırdım..hemde ipi kepçenin sapına sarıp asılarak..acaaakkk:atış sırasında düğüm olursa dikiş ipi gibi klırılıyor..2-3 tane güzel rapalam bu şekilde denize uçtu gittii...bunu da gözardı etmeyiniz...raastgele..
832 sipariş vereli çok oldu ama henüz deneme imkanım olmadı... kısmetse ilk fırsatta.. whiplash crystali bilmem fakat whiplash pro çok iyi... eğer düşünürsen 006 olanını alabilirsin, kesinlikle memnun kalırsın... bu iki ürünün içinden sufix 832 al derim Ergin... 1 yıla yakın tam sezon sufix performance braid kullandım... atçek dışında iso tarzındada avlarım oldu ve çok memnun kaldım... boya atıyordu sadece ama şoksuz kullanılmayacak şartlarda bile beni yarı yolda bırakmadı... düşün ki 832 bundan kat kat daha iyi... çünkü 8 fiberden oluşturulmuş.. 7 dyneema ve 1 gore... aşınmayı azalttığı gibi atış eriminde de çok tatminkar sonuçlar vermesini sağlıyor... performance'a göre fiyatı iki katı olmasına rağmen bence değer...
Çok teşekkürler Arkadaşlar. Ebayde Wiplash'ı sepete atmıştım ama bu yazılanlardan sonra tercihim 832'ye kaydı. Çok teşekkürler. Sizler gibi tecrübe paylaşan arkadaşlarımız olmasa belki de memnun kalmayacağım bir örgü tercihinde bulunacaktım. Sağolun.
Abi yurtdışından 274 metre olanlardan 2 paket almayı düşünüyorum. Malum yer her zaman tercih sebebim benim ama biraz farkediyor.
Eger imkaniniz varsa 2 taneden birini spiderwire ultracast olarak siparis gecin memnun kalacaginiza eminim
Ali Yiğit de önermişti. Şimdi de kafam karışmak üzere. Yine de önerinizi gözden geçireceğim. Teşekkürler.
berkley whiplash şahsen ben berkley whiplash kullanıyorum ve gayet memnunum zaten örgüde dünyada 1 numaralı marka mukavemeti çok iyi.
Ergin, kaliteye verdiğim hiçbir kuruşa acımadım, lakin her nedense misinaya yüksek meblağ ödemeye halen kendimi hazır hissetmiyorum, sanki sayısal falan çıkarsa bu tarz misinaları alırım gibi geliyor, http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=060111500 145 tl diyor paşam yahu, takım parası..
Aynı düşüncelere sahiptim... Alış amacım sağlamlıktan ziyade uzak atışda kullanmak içindi. Zira 3 gr'lık döner kaşıkları, 5-6 gr'lık silikonları ve 8-10 gr'lık sahte balıkları üç -beş metre daha uzağa atabileceksem değeceği kanaatindeyim. Normalde her makinamdaki misinayı yıllık olarak değiştirir ve kalitesiz misina hiç kullanmam. Sufix, Angel Kiss, Asso, Strof ve Trabucco gibi misinaları tercih ediyorum. Sadece Spin makinalarım için bu kez ip misina tecrübe etmek istedim. Ama ip misina kullanan bir abim aynı makinada üstelik tuzlu su tatlı su karma olmak üzere yakşalık 6 yılduır berkley wiplash kullanıyor. Bu kez maliyet takdir edersin ki düşüyor.
Elbette eğer 6 yılda aynı makarayı kullanmaya devam ediyorsa, ala.. mesela en son spro nun 0,26 lık alabalık misinasını kampanyalı olarak 8 tl ye almıştım, uzunluğu 500 metre, gayetde memnun kaldım, hala da makaranın yarısı duruyor, ama gittim bir stroft aldım bende, birde remixon maxim aldım, insan almadan duramıyor malum 6 yıl çok uzun bir süre, belki toplamda 6 yılda daha fazlasını veriyorumdur misinaya. ama yinede bana göre değil.. şimdilik
Baybora, o fiyatlara bakmayın yurtdışından çok çok daha uygun fiyata temin edilebiliyor. Takımlardaki her parça gibi mutlaka misinanın da kaliteli olması gerek. Sahteyle beraber giden balığın arkasından küfür bile edemeden kalakalmak da var işin ucunda Ben de memnuniyetle kullandığım whiplash yerine ultracast ya da 832 düşünüyorum. Maksat değişiklik olsun
bu fiyatlara 100 liralara misina almak çok çok abartı olur iyi derken bu kastedilmiyordur herhalde. iyi bir araba almak için lamborghini gallardo almak oluyor biraz uçmak gidip hacı muratta olmaz ama ideal olanı bmw320d alına bilir gibi.
http://www.albashop.com.tr/asp/listg...roup=060111500 Bu misinadan bende var (0,28)çok sağlam iplenme gibi durum yok hatta tırnak makası bile tek seferde kesmiyor lakin bende çok dolandığından kullanamadım. Fiyatlara baktım kesinliklen çok pahalı bende katalogta 0,28 mm olan 270 mt 53 euro 0,6 mm 35 euro...