örgü misina hakkında yardım

Konu, 'Misinalar' kısmında budun 34 tarafından paylaşıldı.

1. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    değerli arkadaşlar çinekop sarıkanat v.s dişli balıklar için pelican greyder 0,25 örgü misinayla takım yapıyorum. istediğim gibi çıkmadı . 3 balıktan sonra koptu kopacak veya dişli kesip gidiyor. tavsiye edeceğiniz uygun fiyatlı bir marka veya model varmı ? ( sadece takım bağlamak için )

2. Ben daha önce başka bir konuda da yazmış, fakat itiraz görmüştüm. lüfer misinayı makas gibi ısırarak kesmiyor. Öyle olsa makasın bile kesmekte zorlandığı örgü misinalar elbet işe yarayacak. Ya nasıl kesiyor? Çok hızlı çırpınış hareketi esnasında dişleri misinaya sürterek testere gibi kesiyor. Yani örgü misina da bir yere kadar dayanabiliyor. SKOYLU nickli üyenin konularında rezistans teli ile hazırlanmış hırsızlı takımlar var. Kesin çözüm...

İlle örgü misina kullanılacaksa çift kat yapmanın büyük faydası olacaktır. Yalnııız, maksat kalınlaştırmak değil iki tane misina kullanmak. Yani; 0,15 yerine 0,30 kullanmak değil.

3. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Yavuz abi teşekkür ederim .

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İğneyi takarken çeviriyorsunuz ya, işte o zaman tek kat misina burulur, sertleişr, yemin duruşunu da bozar, sağlamlığı, yakalamayı vs. de bozar. Ama çift kat yaparsanız, misinalar birbiri etrafına sarılır, çok daha az burulur. Çift kat yapmanın faydası esprisi budur. yoksa, lüferin dişine denk geldikten sonra, 5 katta yapsan keser.

En temiz çözüm, rezistans teli ve delikli iğne. Fırdöndü bile koymayın hatta. Takımın hafifi daha iyidir her zaman.

Rezistans telide, mahalledeki elektrikçide bile bulunabilecek, fiyatı son derece ehven bir malzeme.

http://www.elektrikevi.com/?urun-3096-REZiSTANS-TELi-700W-CAM-BORU-iCiN.html

Şekilde mesela, 2 TL tanesi. 6 TL olan daha iyi olan değil, sadece sarımı, uçları filan farklı. Bir taneden, kafadan bir 50 takım çıkar herhalde.

5. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Serdar bey çok teşekkür ederim cevabınız için. o zaman 0,15 çif kat yapayım.
    rezinstans teli için karaköyde bir dükkandan 0,25 tel aldım .çok fena kazıklanmışım.:mad: 1,5 mt 5 tl verdim. fransız malı. lehimle yaparsam bir örnek koyacağım .teşekkürler..

6. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba naim abi bende ip misina kullananlar kervanındayım,lakin kösteği çelik telden yapıyorum,ip misinam makinede sarılı

ip misina sağlam görünüyor olabilir ama balık çok çabuk kesiyor benim tecrübem bu yönde.

7. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Özkan kardeşim teşekkür ederim. tercih olarak örgü kullanmaktayım.dediğin gibi çelik tel veya rezinstan teli de fırsat bulursam yapacağım. ama yemi bozar veya balık vuruşu olmaz endişesindeyim. ama muhakkak yapıp denemek istiyorum. rastgelsin.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Balik vurmama ihtiamli cok dusuk,ornegin gecen pazar bende 14 parca var iken celik kullanmam diyen arkadasimda sadece 5 balik vardi ve kayda deger vurus alamiyordu bana ise her 3-5 dakikada vurus geliyordu.

Tabi bu kesin bir olcu degil ama bu sene israrla celik kostek kullandim ve hic pisman olmadim.

Not:piyasada satilan celik tellerin belirli milimleri var bendeki milim 0.40mm.

9. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    [/url]"]http://[​IMG][/URL]

yeni düşündüğüm bir model . örgü ip üzerine hareketli burç ekledim. balığa tasma atarken ve çekerken fiziki olarak iğnelere doğru hareket edecek.

buda resinstans teli kullanarak yaptığım 3' lü iğne . tel kalınlığı 0,25 , ama pek memnun olmadım.

10. Rezistans teli ile yaptığın takımlarda iki iğne arasına ek koymalısın ki (hatta kücük fırdöndü) , hareket edebilsin. Kazık gibi olunca hem yem takamazsın hem takılan yem hareketsiz olduğundan cazibesini yitirir.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çok vermişsin gerçekten. ama meblağ küçük en azından genede.

O teli zor lehimlersin. Çeliğin hasıdır ve lehimlemek zordur. Ancak, çinko klorür asidi ile temizlersen biraz şansın olabilir. normal yapacağın lehime hiç güvenme. Velakin, sağda solda tarif ettiğim şekilde, düzgünce göz yapıp sararsan teli, mukavemeti yeterince yüksek olacaktır, seni üzmez.

Eğer illa lehimleyeceğim diyorsan, ki bunu gerçekten hiç tavsiye etmem, şöyle bir yol önerebilirim. Bir eski pil bul. bildiğin kalem pil filan. Üstündeki korumayı sök. en son gri bir metla tabakaya denk geleceksin. Onun altında pis, ıslak bir kömür, kağıt vs. olacaktır. O metal kısım, çinkodur. O tabakayı kesip çıkar. Temizle kabaca. 1 cm en 3 cm boy için bir kahve fincanı kadar tuz ruhu lazım sana. Bu ölçüye göre, sağlam, kaliteli plastik (ilaç kutusu, pet şişe vs.) veya cam şişeye, ağzı plastik kapaklı olmalı mutlaka, tuz ruhunu koy. Çinkoyu küçük küçük parçalara ayır. Hallice bir makas onu kolayca kesebilir. Tuz ruhunun içine at. ama kapağını sakın kapatma.

Köpürüp bir sürü gaz çıkaracaktır. Gaz zehirsizdir. Bildiğin hidrojen. Yanıcıdır ama o kadarcık hidrojenin yanmasıyla hiç bir şey olmaz. Kapağı kapatırsan, sıkışır patlar. Bırak uçsun gitsin.

Bir müddet sonra gaz çıkışı biter. Temizleme için asit hazır. Pek aşındırıcı bir şeydir. Sağa sola bulaştırma, metallere bilhassa. Yıkasan bile aşındırmaya devam edebilecek kadar güçlüdür. Bir kürdanın bir ucunu hafif ezer gibi yap, fırça gibi olsun. Bu asite batırıp, lehimlenecek yere hafifçe sür.

Kürdanı at gitsin kullandıktan sonra.

Bu şekilde makul lehim yapabilirsin. Ama dediğim gibi, hiç tavsiye etmem. Yok, aldığın tel zaten lehim tutuyorsa kolayca, sana rezistans teli niyetine başka bir şey vermişler demektir, bunu da ekleyeyim.

12. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    Serdar ustam bunlar gözümde çok büyüdü.(labarutuvar deneyleri gibi ) .:D
    bir resim atmıştım ama syn Azuvay demiş zaten kazık gibi olmuş:eek: