ÖRGÜ MİSİNA İÇİN ERKEN Mİ

Konu, 'Misinalar' kısmında timeboy tarafından paylaşıldı.

1. timeboy

timeboy melih

merhaba.yeni basladim sayılır.yazlari memlekette golde tutardım ama bogaz ayrı bır yer.her neyse shimano nexave 4.20 surf kamıs ve exage10000 kullanıyorum.uskudar sahıle takılıyorum.takımı aldıgm yer normal bır mısına sarmıstı.orgu mısınaya gecmek ıcin erkenmi.ne tarz bir mısina kullanmaliyim. Simdiden cevap yazan herkese tesekkurler

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;uzak atışlarda ince milim örgü misinilar çok büyük avantaj sağlıyor ben boğazda 0.14mm Powerline ip misina üzerine 5 metre kadar 0.35 mm nippon kullanıyorum gayetde verimli (şok düğümlü)

şok:http://www.netknots.com/fishing_knots/double-uni-knot/

3. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Merhaba,

Bogazda lufer familyasi icin ip misina kullaniminda asagidaki makinalar uygunmudur?

- Shimano spinjoy
    - Shimano bullseye

Birde bunlarin devirleri baya dusuk... Bogazda sanirim dusuk devirli surf makinalar oneriliyor... Ancak lufer icin hizli aksiyon onemli denilmektedir.. Benim kafam karisti?

Tesekkurler...

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bilhassa bu Shimano'larla ip misina işine girip keyfinize keder çıkarmayın.

AR-C kafalı bir Stella değilse, Shimano o işlerde kifayet etmez.

Rotanızı Daiwa'nın ABS kafa modellerine çevirin, Emcast, Emblem Pro gibi mesela.

5. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    ultegra 5500 kullanıyorum 0.20 ip misina ile şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

bahsettiğiniz devri düşükmodellerde arkadaşlarım kullanıyor. hiç yormadan balığı çekersiniz. ben ultegrada bu rahatlığı kolay çekimi bulamıyorum. çünkü devri yüksek

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sende Emblem Pro Alsaydın, yüksek devir olunca, zorlama olacak diye bir kural yok ki.

7. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Bende TİTANOS 5500 var... 5.3 Devirli...

Normalde bilye sayısından sanırım ufak bir sarıkanatta zorlanıyor.. Sahte balığımı kamışı gererek hızlandırdığımda ve sarmaya başladığımda inanılmaz yok biniyor.
    Bunu Beykozda akıntısız ortamda yaşadım.. Boğazın akıntılı suyunda nasıl olur tahmin bile edemiyorum.

Bende yukarda devri düşük makinalara baktım.. Ancak misina kapasiteleri düşük gibi algıladım.. Bu nedenle daha ince ip misinalar uygun olur diye tahmin ettim.

Yanıldım mı acaba?

8. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    sanırım anlatamıyorum size.
    bir örnek vereym o zaman.

geçen hafta penn sargus 5000 aldım. devri 5.6 .şimdi diyeceksinizki bunuda devri yüksek .
    5.6 devirli ama 90 cm sarıyor.
    ultegra 5.3 devirli ama 105 cm sarıyor.
    .
    mesajlarmda devir ve bir turda sardığı misina ikilsini yazarım sanrım gözden kaçırıyorsunuz.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sanırım sende bizim, adam gibi bir makine alırsan, mesela Emblem Pro gibi, öyle bir sorun olmaz, haldır küldür sararsın biter olay dediğimizi gözden kaçırıyorsun.

Tahminen A'sı büyük bunun gibi bir şekilde aldığın makineler, yük çekmekten aciz diye, her makine öyle olacak diye bir kural yok. Biz kullanıyoruz, 5.43 devirli, bir turda 122 cm saran makine ve sarma, yorma gibi bir şeyi hiç yaşamadık henüz.

10. timeboy

timeboy melih

exage 10000 de arc kafa var.sorunyasarmıyım.nexave 4.20 kamis uygunmudur

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz...

Makinenin böyle yapmasının sebebi Shimano olması. Zira bu markayı öyle bir şişirdiler ki, sanki böyle her makinesi süper, mükemmel makineymiş gibi görülüyor. Ama bir kaç üst modeli haricinde hepsi böyle, sıradan bir aletten farksız çıkıyor.

Onu sevmediğin bir tanıdığa hediye edip, kendine iyisinden bir Daiwa alırsan, bu sorunlar geçer otomatikman.

12. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Serdar abiye katılıyorum. Gidip üst model olmayan ama sırf markası shimano diye 250-350 lira para verip orta seviye bir makine alacağınıza, 150 liraya okuma alın. Aynı performansı hatta fazlasını alırsınız.

Ayrıca teknik servis yedek parça gibi sorunlarınız da olmaz. Ama yok ben üst seviye makine alıcam diyorsanız o başka tabi. Bende orta segmentte Shimanoya bu kadar para verilmesinin gereksiz olduğu kanaatindeyim.

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

şu makina nasıl okuma alın demişsinizde ben bundan almayı düşünüyorum
    http://www.balikmarketim.com/?urun-47077-Okuma-Trio-40S-Olta-Makinesi.html

bu makinaya bu kamış nasıl?
    http://www.avpazarim.net/_A3-1831-okuma-v-system-spin-kamis-2-40-mt-10-40-gr.htm

14. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Serdar abimizin tavsiyelerine uymanızı öneririm, güya ben 1 aydır ip misina kullandım ve ip misinanın ilk kullanımında açılmasını bekleyene kadar 40-50 metresini çöpe attım sert yada gereğinden yumuşak kullanımlarda %100 karışma durumuyla karışlaşılıyor ve ip misin karıştığı zaman çözülmesi neredeyse imkansızdır, şuan ıslayarak sorunsuz şekilde kullanıyorum.

15. furunotr

furunotr Haluk

Spinjoy'u bilmiyorum ancak sorun da yaşayacağınızı sanmıyorum... Bullseye uygun; kullananlar var ve sorunsuz... Lüfer şu sıralar yavaş tercih ediyor; her zaman hızlı sevmez; hızlı dediğimiz de palamut kadar değil tabii ki ben 89 cm.saran makina kullanıyorum palamut dahi tuttum; hız olayını çok abartmamak gerek... Elbet gücü ve daha yeni teknoloji olması itibariyle Bullseye daha iyi duruyor... 93 cm. civarı sarıyor sanırım...