Örgü misina renk değişimi

Konu, 'Misinalar' kısmında cypqo tarafından paylaşıldı.

1. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Öncelikle herkese merhabalar.

Yaklaşık bir ay önce ilk örgü misinamı alarak spin avlarımda kullanmaya başladım. Aldığım misina FLADEN MAXXIMUS BRAID 0.13mm 250mt Yeşil.

Kullanıcı yorumumu belirtecek olursam:

Bundan sonra bir daha kolay kolay örgü harici misina kullanmam heralde. Aynı makinenin yedek makarasına sarılı aynı çekerde normal misinaya göre, en büyük avantajı; daha uzağa ve daha isabetli atışlar, sahtenin hareketini birebir hissetme (sahtenin tıkırtısını elinizde hissediyorsunuz), sağlamlık, sert olduğundan karışmama ve düzgün sarım v.s.

Sormak istediğim konu:

Misinanın devamlı suyla temas eden (veya kullanılan diyelim) 15-20 metrelik bölümü 2-3 av sonra beyazlamaya başlıyor (normal rengi koyu yeşil). Bu bir problem midir? Bu diğer örgü misinalarda da yaşanıyor mu? Avı etkiler mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Bendede aynı sorun oldu ama rengi dışında mukavemetinde en ufak bir etkisi olmadı uv ışınlar ve tuzun etkisi ile örgü misinalarda renk atma durumu oluyor kullandıktan sonra misinanızı ılık tatlı suda yıkayın ve örgü alırken 8 kat olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır

3. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Rengi atacak tabi, misina değil ya ip sonuçta :)
    Tuzlu suya ne dayanır ki.

4. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, fakat ben tatlı suda avlanıyorum. Sanırım tatlı suda, sudan dolayı renk atması normal değildir. UV belki etkilidir.

aknysfsrn; 8 kat kriterini duymamıştım daha önce, buna dikkat edeceğim. Dediğiniz gibi mukavemette sıkıntı yok.

5. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    sonuçta misinanın rengi boyanarak elde ediliyor.güneş-tatlısu -tuzlu su muhakkak bir süre sonra misinanın rengini solduracaktır.bu durumun misinanın avcılığını etkilediğini sanmıyorum.hatta kendi deneyimlerime dayanarak daha avcı hale geldiğini düşünüyorum :)