örgü misina testleri

Konu, 'Misinalar' kısmında lombardo tarafından paylaşıldı.

1. lombardo

lombardo TOLGA

Arkadaşlar örgü misina için yapılmış olan karşılaştırmalı testler varmı.
    kuvvet , sürtünme dayanımı vs.
    yurdışı kaynaklarda yapılmış testlerde olur.
    bir link verirseniz. çok memnun olurum.

2. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Merhaba Tolga,

örgü misinalar da aynı monofiller gibi çok farklı kalitelerde üretiliyor. Taşıma güçleri de buna göre değişiyor. Kaliteli bir örgü misinanın, aynı çaptaki kaliteli bir monofil misinadan yaklaşık 2 kat daha fazla yük taşıması beklenir. Bunun yanısıra kaliteli örgü misina yassılmayan silindirik bir kesite sahip olmalı ve kullanımla rengini kaybetmemelidir. İnceliği ve esnememesi ile örgü misinalar daha uzun atışlar sağlar ve derindeki/uzaktaki montaja balık vurunca çok daha iyi hissedilir.

Tüm örgü misinalar sürtünmeye hassastır ve kolayca hasarlanır. Bu nedenle örgü misinadan sonra 3-4 m'lik bir monofil bağlamak uygun olacaktır. Surf için bu monofili biraz kalın ve daha uzun seçersen shock leader olarak da kullanabilirsin. Bu monofilin ucuna da takımına göre fırdöndü veya klipsle sahteni veya montajını bağlayabilirsin.

Örgü misina kullanıyorsan makinanın da buna uygun kaliteli bir makina olması iyi olur. Örgü misina monofilden çok daha kolay karışır ve çözmesi de daha zordur.

Örgü misinalar pahalı olduğu için, makaranın altını uygun taşıma kapasitesinde bir monofille doldurup üstüne de ihtiyaca göre 100-150 m örgü misina sarabilirsin.

Aşağıda Almanya'da birinin yaptığı örgü ip testinin linki var :

http://freenet-homepage.de/walk.freenet.de/page108bbddd8d8.html

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Rasgele

3. vehbi

vehbi Vehbi

[Tüm örgü misinalar sürtünmeye hassastır ve kolayca hasarlanır. Bu nedenle örgü misinadan sonra 3-4 m'lik bir monofil bağlamak uygun olacaktır. Surf için bu monofili biraz kalın ve daha uzun seçersen shock leader olarak da kullanabilirsin. Bu monofilin ucuna da takımına göre fırdöndü veya klipsle sahteni veya montajını bağlayabilirsin.

merhaba ergiz bey..
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..
    yukarıdaki paragafı tam anlmadım.. ben de yeni yeni örgü kullanmaya başladım.. hazırladığım takım; normal makaraya sarılı örgü misina (remixon .28 )ucta fırdöndülü klips + 60-70 cm uznuluğunda o.35 mm monofiament beden + 2-3 köstekli iğne ve ucta 100 gr kurşun.. bunu surf için hazırladım..
    yorumunu merak ediyorum.
    iyi bayramlar
    tşkler

4. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Merhaba Vehbi,

öncelikle "bey" kısmını atabiliriz:)

Makarana örgü misinayı doldurduktan sonra, örgü misinaya 3-4 m veya istersen daha uzun monofili özel bir düğüm kullanarak bağlıyorsun. Bu düğüm kamışın halkalarından çok rahat geçiyor. Bu monofilin (yani normal naylon misinanın) ucuna da ister bir klips takıp sasi, wobbler veya kaşığını, istersen de bir fırdöndü takıp çapari, yemli takım vb. montajını bağlayabilirsin. Eğer doğrudan sasi wobbler vb takacaksan örgü misinaya bağladığın monofilin fluorocarbon olmasında fayda var. Fluorocarbon misina suda görünmez. Eğer turnaya gideceksen o zaman monofilin klipsine önce 50-70 cm çelik tel onun ucuna da sasi veya kaşığını takmalısın.

Senin takıma gelince, bence örgü misina 0.28 mm çok kalın. Surf için 0,15-0,18 yeterli. Böylece atma mesafen uzayacaktır. 0,35 mm monofil uygun, biraz daha uzun 3-4 m. tutarsan benim anlattığım takıma denk gelir. 0,35 mm monofil kuvvetli olduğu için 100 gr. kurşuna yeterli shock leader görevi de yapacaktır.

Rasgele

Son düzenleme: 8 Aralık 2008
  5. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Monofili örgü misinaya bağlamakta kullanılan düğümü ekte veriyorum (sarı örgü, mavi monofil) :

Örgü misina monofilin ucu ile aynı yönden girmeli (resimde ter yönden giriyor). Monofilin düğümü iyice sıkıştırıldıktan sonra, örgü başta bir göz bırakılarak en az 20 kere (0,11 örgü için en az 25 kere) monofile sarılmalı. Daha sonra örgünün ucunu baştaki gözden geçirip, monofil bedeni, örgü bedeni ve örgünün ucunu (bunu mecburen dişlerle) aynı anda yavaş yavaş çekerek sıkıştırmalı. Önden tükürüklemekte fayda var. Örgünün sarımını monofilin düğümüne doğru iterek yardımcı olunmalı. En sonunda, örgü ve monofilin uçlarını makasla kısaltarak bir çakmak yardımıyla hafif yakmalı ki kafa yapsın ve sıyrılmasın.

Rasgele

6. vehbi

vehbi Vehbi

abi harikasın cok teşekkürler .
    zahmet oldu.

7. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Rasgelsin...:)

8. Okan_uA

Okan_uA .

Bu ne böyle her yere rasgelsin. Ne alaka. Olmadık yerlere sadece buraya değil rasgelsin yazmışsınız bu ne şimdi.Mesaj sayısı mı çoğalsın istiyorsunuz. :D

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yok yok yaşına başına bakmadan bu forumda yazılan ve sorulan bilgilerle dalga geçiyor:mad: :mad:

10. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam :)

Ne alaka arkadaşlar, içimden geldi herkese selam vermek ve rasgelsin yazmak, selam paylaştım bu sefer, çok mu garip geldi?... Dalga geçmek gibi bir derdim yok, mesaj sayımı çoğaltmak gibi bir derdim hiç yok ve şimdiye kadar ki bütün yazdıklarım bilgi paylaşımından öteye de gitmemiştir, yeni gelen birçok arkadaşa hoşgeldin dahi yazmaktan imtina etmişimdir sadece bu sebepten.... Bunu ispata üye oluş tarihim ve mesaj sayım yeterli olacaktır...

Rasgelsin....:)

Son düzenleme: 11 Aralık 2008
  11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    eyvallah abi güzel açıklamışsın amma velakin alakasız bir konuda rastgelsin yazınca olmuyor :) :)

12. vehbi

vehbi Vehbi

Örgü misina monofilin ucu ile aynı yönden girmeli (resimde ter yönden giriyor). Rasgele[/QUOTE]

ben konuya döneyim tekrar rasgelir de inşallah :)

merhaba tekrar ergiz abi..
    birebir resimdeki gibi uyguladım bir sorun olmadı.. düğüme bayağı asıldım her şey normal görünüyor.. ters görünen nedir abi..
    slm

13. Okan_uA

Okan_uA .

Aynen ben de bu yüzden uyarmak zorunda kaldım.

14. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    [/QUOTE]ben konuya döneyim tekrar rasgelir de inşallah :)

birebir resimdeki gibi uyguladım bir sorun olmadı.. düğüme bayağı asıldım her şey normal görünüyor.. ters görünen nedir abi..
    slm[/QUOTE]

Merhaba Vehbi,

8 no.lu resime bakarsan mavi renkli monofilin ucu düğüm halkasının altından çıkıyor, sarı renkli örgünün ucu da üstten giriyor. Aslında tercih ikisinin yanyana olması. Normalde resimdeki gibi bağlasan da olur, ama aynı yönden girerlerse düğümün taşıma gücü artar. Ancak büyük balıklarda ihtiyacın olacaktır ama yapmışken tam yapalım dimi :)

Rasgele

15. vehbi

vehbi Vehbi

ben konuya döneyim tekrar rasgelir de inşallah :)

slm[/QUOTE]

Merhaba Vehbi,

8 no.lu resime bakarsan mavi renkli monofilin ucu düğüm halkasının altından çıkıyor, sarı renkli örgünün ucu da üstten giriyor. Aslında tercih ikisinin yanyana olması. Normalde resimdeki gibi bağlasan da olur, ama aynı yönden girerlerse düğümün taşıma gücü artar. Ancak büyük balıklarda ihtiyacın olacaktır ama yapmışken tam yapalım dimi :)

Rasgele[/QUOTE]

anladm abi.. bu iş bu kadar hassas mı yaw ???
    mavi misina halkasına sarı örgü alttan girse sorun kalmıyor yani..
    tşkler..gerçi hfta sonu resimdeki gibi ile yaptım soru olmadı ama değiştireceğim..
    saygılar