arkadaşlar kıyıdan at çek avlarında kullanmak üzere .. sarı renkli örgü misina almış bulunmaktayım.kıyıdan at çek avı için örgü misina almak ile hata mı ettim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...Gölde turna + denizde levrek için kullanmayı düşünüyorum
örgü mesina ile levrek tutan gördüm, hemde balık kıtlığın yaşandığı yerde mersinde ama ne kadar verimlidir bilemem
Ben turuncu ile avladım farkeden bir şey olmadı. At çek avları gece yapılır genelde o yüzden renge çok takılma.
Tatlısuda renkçok önemli değil ama levrek için önemli bence ve sarı çok uygun olmayabilir,levrek için bence misina kullanmak daha uygun ....
"Turuncu iyidir veya degildir, ya da soyle bir renk orgu veya misina en idealidir" diye birsey soyleyemem. Fakat sunu biliyorum ki levrek en uyanik baliktir ve renkleri cok iyi ayirdeder. Cevresinde dogal yapiya ters dusen renkte sabit bir nesne gorurse hemen huylanir, diger baliklar gibi merak edip yakinina sokulmaz, oralarda hic oyalanmadan cekip gider. Hareketli, parlak, av goruntusu veren nesneler (sahteler) ise dogal olarak ilgisini ceker. Neticede avci balik. Cipura, karagoz, sargoz, sinarit, eskina, kefal, turna, sarikuyruk, yaladerma.... bunlarin hicbiri levrek kadar akilli ve tedirgin degildir, hepsi de eninde sonunda merakina yenilir. Bizzat tecrube etmisimdir. Levregin farki ortaya cikmistir. Levrek ise hem huylu baliktir hem de cesit cesit kacma, saklanma taktikleri vardir (mesela urkmus veya yaralanmis bir levrek eristeye girer, eristeyi isirip kendini sabitleyerek eristenin icinde kaybolur, avci gidene kadar da cikmaz... ya da kendisi buyuklugunde suru halindeki kefallerin arasinda gezer, kefalleri kendine siper eder. Tabi bir suru beyaz-gri parlak baligin arasinda bir tane sarimtirak balik hemen farkedilir. Levrek galiba bir o sorunu cozememis henuz. Ah o levrek yok mu o levrek...
admine öncelikle renk seçimine takılma çünkü örgü misina ile avlanıyorsan zaten sahte ile belli bir mesafe fluro carbon misinadan sok yapman daha verimli olacaktır böylelikle hem takımın daha avcı olur hemde misina rengi bir önem taşımaz. Bunun yanında örgü misina bende kullanıyorum sufix 832 hem sağlamlığı hemde inceliği açısından daha verimli olduğunu düşüğnüyorum. fakat örgü misinayı her avdan sonra makinanın kafasını çıkarıp suyla yıkaman iyi olur yoksa tuzlu su çabuk yıpratıyor. kaliteli bir örgü misinada bu problemide yaşamazasın