değerli arkadaşlarım bu hafta tekne avında enginson rumuzlu engin arkadaşımla sardırdığı örgü misinayı denedim adeta ,olta ucundaki her titreşim avucunuzun içinde çok haz veriyor ben daha önce yaptığım internette bir makalede örgü misinanın surf tipi atışlarda sıkıntı yaratabileceği ve gam problemi yaşanabileceği söyleniyordu ancak bana kullanırken pek inandırıcı gelmedi benim kamış misinam 0,35 ve 250 metreye yakın ben 100 metre sardırmayı düşünüyorum,kaç kalınlık sardırayım ve sardırmak akıl karımı deneyen varmı..
Örgü misina surf takımda şok düğümünden fincana sarıp takım patlatabiliyor bazen. Bu birazda atış tekniğine bağlı. Ama mutlaka denemenizi ve kullanmanızı öneririm. Çünkü avdan alınan keyfi ikiye katlıyor resmen örgü misina. 100 mt az gelecektir. 274 mt lik marka örgülerden alıp kendinizin sarmasını öneririm. Tavsiye edeceğim kalınlık ise max. 015 olacaktır.
İskender kardeş aşagıdaki misinaıyı bulursan al bak özelliğine göreceksin diğre monpfilamentlere nazaran daha sert bir misinadır yani atış esnasında esnemesi diger misinalardan daha az olur ve daha uzak mesafeye gider ..ayrıca metrajıda uzun tekparça..tavsiye ederim şahsi fikrim ipe birsürü para verme..yada buna benzer başka surf misinaları var onlardan al. ipler in , silk te olsa sürtünmesi var ..porselenlerin ömrünü kısaltır ve hızı kesebilir..bence misinadan şaşma..Surf sisteminde ama tekneden kısa kamış ve dynema iyidir...
iskender abi bende 2 tane surf makina var sana da dediğim gibi birini tekende kullanıyorum kıyı avım zaten pek olmuyor ama ötekisini de surf makinemde kullanıyorum. sende istersen benim gibi yapabilirsin. ip misina bence de uzağa atışlar için ideal değil gibi gözüküyor. bana tavsiye edilen örgü misina sufix in herculine markası ve yeşil renk almanı tavsiye ederim. biliyorsun özgür abide beyaz renk örgü misina vardı ve biraz kalındı biz 50 tane tutarken o 20 taneyi zor tutardı şimdi o da benim misinadan aldı gayet iyi çalışıyor.
alakanız için çok teşekkür ederim abi gerçekten çok faydalı bilgiler,alakanız için çok teşekkür ederim.
enginciğim çok teşekkür ederim , senin söylediğin gibi tekne kamışına sardıracağım avın tadı çok farklı oluyor.
Bende hernekadar ateşli bir ip misina taraftarı olsamda,surf makinamda normal misina kullanıyorum.Spinning ve tekneden yemli avlarda ise değişmezim ip misinadır.Özellikle tekneden yemli avlarda balığın tüm vuruşlarını anında hissettirdiği için ip misina kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim...
0,35 örgü misina için çok kalın, ben 0,06 kullanıyorum. Süper hassas bir misina. Berkley Whiplash Crystal 0,06mm, tavsiye ederim
İskender kardesim merhaba. Orgu misina gercekten kullanıslı ve bir o kadarda saglam misnalardır. Yalnız bedeni orgu yaparsanız, kostegi mutlaka normal misina yapmalısınız. Her ikisinide orgu yaparsanız, kostekler bedene dolasır ve cok sıkıntı yasarsınız. Ben o hatayı ilk kullandıgımda yaptım, cok zorluk cektim. Ama isinin piri bir buyugum beni aydınlattı bu konuda. Orgude en randımanlı avı, teknede dip oltası atarak ve sarkıtarak kullanabilirsin. Renk konusunda benim tercihim, deniz icin kırmızı ( Deniz balıkları genelde kırmızı rende karsı cok ilgililerdir ) Seyrettigim profesyonel balık avcılarının deniz ve okyanuslarda ki avlarında,hep kırmızı rengi tercih etmelerinin sebebi budur sanırım. Tatlı suda da yesil renk tercih edilmelidir. Basta sazan olmak uzere bazı tatlı su balıklarının yesil rengi algılamadıkları soylenir. En guzel ve saglıklı avları yapman dileklerimle, kal saglıcakla. Tevfik.
size birebir katılıyorum zira ben engin arkadaşımın örgü misinası ile tekneden çapari yaptım balık ağzını dokunduğu an hissediliyordu..
değerli arkadaşım sende benim gibi deniz bilimleri üzerine çalışıyorsun galiba sizi siteden yeryer takip ediyorum 0,06 derken bu çapari bedenimi..
öncelikle alakanız için çok teşekkür ediyorum abi,bana güzel bir fikir verdiniz çapari bedeni örgü olursa minimum incelikte maximum kurşun ağırlığı kullanabilirim ,acaba 75-100125 gram kurşun atışı için kaç mm örgü misina önerirsiniz..
İskender kardesim, misina kalınlıgı hedef balıgınıza gore degisir. Benim hedef balıgım levrek,lahos ve akya dır. 0.35 ile 0.40 arasında kullanırım. 1 - 2 kg.lık balıklar icin 0.20 - 0.25 kullanılabilir. Her zaman tedbirli olmakta yarar gorurum. Cunku yeme, sadece cinekop gelebilir, baska balıkların gelmesi yasaktır diyemiyoruz. Her an her turlu surprizlere karsı hazırlıklı olmakta yarar vardır. Orgu misinayı da once yazdıgım gibi, sadece tekneyle acıktan 60 - 80 m. dip sarkıtmada kullanmaya bak.100 - 120 gr kursun rahatlıkla kısa surede dip yapar. Kostegini de gorunmez misinalardan yaparsan, kalınlıgını bir iki kademe yukseltebilirsin. Yanı normalde 0.25 kullanacaksan 0.30 veya 0.35 e gecebilirsin. Bunun icin sadece beden ve kosteklerde kullanılan TRABUCCO' nun COMPTETION serisini onerebilirim. http://www.avmarketi.com/asp/product/12520/0-30-MM-TRABUCCO-T-FORCE-COMPETITION-PRO-50-MT Sansın acık, kısmeyin bol olsun kardesim. Tevfik.
Merhabalar bende bu konuda yardım için konu açacakken burda buldum kendimi bu hafta önceden aldığım mustad 0.20 örgü misinayı 0.30 trabucco bağlı makinenin üzerine sardım onun önünede 0.26 asso 10 metre sardım ve 3 saat istavrite çapari attım.50 gram kurşunla kayalardan attığımda ip misinanın tümü denize gitmişti hava sakin bir havaydı fakat ip misinada düğümlenme sorunu yaşadım ve bir kısmını kesmek zorunda kaldım evde incelediğimde bir kaç yerde düğümlenme olduğunu fark ettim.fakat uzun atış olsun av keyfi olsun tartışılmaz sizlerden ricam bana bu özelliği yaşatıcak ip veya normal sorunsuz misina arıyorum bende