örgü Misinadan Daha Yüksek Değere Sahip Olan Bu Misinayi Bilen Kullanan Var Mi

Konu, 'Misinalar' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. reha81

reha81 reha kızıl

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yalandan kim ölmüş?

Dünya üzerinde bilinen en çekmeye dayanıklı sağlam ve ip gibi olabilen malzeme, UHMWPE denen şeydir. Bu da dyneema ve spectra adıyla piyasada bulunur.

Misina üreticileri ise, kafalarına göre bir şey sallarlar. Nasıl iş bu deyince de, benim diyen dansözü kıskandıracak şekilde kıvırırlar. Kimisi der, efenim o kaç kilo balık çekeceğiymiş? Var mısın iddiaya, o misina o ağırlıkta balığı çekmez, benim kalamam olmasa? Kimisi der, yok efenim o misinanın 100m'deki çekeriymiş.

Bunlar resmen bizleri kandırmak için yapılmış üç kağıtlar. Üretim ve sair nedenlerden dolayı belli toleranslar elbette olacaktır. Ama bu %10 - %20 değiştirir olayı en fazla. Bundna fazlası, açıkca kandırmaca olacaktır.

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Odun gibi misina olduktan sonra 100 kilo da çeker,bırak çekerini balık misinanın rengini görünce herhalde o meradan terki diyar eyler gibime geliyor:)

4. reha81

reha81 reha kızıl

iyide ucuna 10 metre görünmez misinadan beden yapacağım

5. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Haddim olmayarak buna bir cevap vermek istiyorum.

"Bir zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır."

Bu misinayı sağlamlığı için istiyorsanız zaten önündeki 10 metrelik görünmez misina beden daha zayıfsa takımın toplam gücü de o görünmez misina kadar olacaktır. Yani bu misinayı kullanmanızın mantığı ortadan kalkar.

Anlamadığım başka bir sebebi varsa bu misinayı kullanmak istemenizin bilemem ama mantık olarak ben böyle yorumluyorum.

Saygılar.

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İyi ya Reha bey bende linkteki misina için yorum yapmıştım bu düşüncenizi önceden belirtseydiniz keşke nereden bilebilirdim

7. furunotr

furunotr Haluk

Eski fizik derslerinden aklımda kaldığı kadarıyla 1 mm.lik çelik telin çekeri 70 kg.gibi birşeydi... İyi sıkmışlar diyorum o halde; şunu merak ediyorum ülkede bu tür sahtekarlıkları engelleyecek veya bu tip sahtekarlıklara müdahale edebilecek bir merci yokmudur???

Söylendiği gibi çok da kıvıracak pak var aslında; efendim 64 kg.lık balığı çeker veya sudaki çekebileceği ağırlıktan bahsediyoruz gibi pekçok kaçış noktası var tabii...

8. nidya78

nidya78 Aydın

Oscar marka misinaların çeker değerlerine aldanmış biri olarak kesinlikle hikaye diyorum. Hangi modelini denesem elimde patladılar. Sağlam misina bana göre Asso double strength'tir. Geriside hikayedir. 0.40 misina 1 kilo gelmeyecek eşkinada kopar mı? Aynı balığı assonun 0.25'iyle alabiliyorum. Geçiniz bence. Asso üzerinde yazandan çok az kalındır ama bence mahsuru yok. 0.35 i 0.355tir bu kadar kusurda kadı kızında olur.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu aslında balık misinası değil. Bu zirai aletlerde kullanılan bir şey.

Çekeri 0.70 için 15-16 kg civarında, düğüm vs. yokken. Düğüme dayanımı berbat.

Ama şöyle bir faydası var. Karışmıyor. El oltasında malum misinayı yere yığıyoruz. İşte orada öylece kalıyor, dolaşıp başa dert çıkarmıyor.

10. OMMG

OMMG OKAN

Kesinlikle itibar etmeyin,kullanışlı olup olmaması ayrı konu böyle bir çeker değeri olması ( bizim anladığımız dilde ) imkansız...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İnsanların en büyük handikapı, ahmak olmalarıdır. Hatta öyleki, dostça, iyi niyetle ahmak olduklarını ve bu halden kurtulmalarını isterseniz, abovvv, siz misiniz isteyen sizi topa tutar, tu kaka ilan ederler hemen çabucak.

Şimdi bir düşünün. 60kg'yu da bir geçin, 50 kg'yu elle asılabilirmi siniz? Okuldaki fizik derslerinde yatıp uyudunuz mu, ne yaptınız? Kolunuz hizasından 10kg yükle çekilirseniz, kaldıraç kuralları gereğince, ayağını kaç kg ile çekilir? Kütleniz şu kadar kg iken sizin o çekişe karşı gelme imkanınız var mıdır? Balık karşıdan çekince, 0.60 mm lik misinanın elinize uygulayacağı basınç nedir?

Hadi basit bir hesap yapalım. 0.60 mm çap. Parmak boyu 1cm. 15kg ile karşıdan çekilirse,

0.60 mm / 10 = 0.06 cm... 1 cm x 0.06 cm = 0.06 cm2.ve basınç:

12 kg / 0.06 cm = 200kg/cm2

Elinizi bir deneyin bakalım, bir cm lik, işaret parmağı tırnağınız kadar bir yere, 200kg ağırlık koyarsanız ne olur?

Hal böyleyken bu sağlamlık denen değer bakıp misina almaya çıkmak ahmaklık değilse nedir?

Evet, bir insanın misinaya uygulayabileceği maksimum çeker, 30kg'yu geçmez. Elde ise bu bir kaç kilo ile sınırlıdır. 4m kamışınız ile 10kg şeyi çekmek için, belininze halterci kuşağı filan sarmış olmanız lazım.

Bu durumda hangi akla hizmettir ki, misina almaya giderken amanda sağlam olsun diye bir tribe girmiş olmak?

Ama efenim, atıyorum, pıt diye kopuyor. Hah, bunun sebebi, misinanın çekeri değil ki. Önce bir bunu anlayın. Elinize bir ataş alın şuradan. Düzeltip, asılın bakalım koparabilecek misiniz? Şimdi ataşı hızlı hızlı aynı noktadan büküp düzeltin bir kaç kez. Ne oldu, pıt diye koptu mu oradan?

Misinanın kopması, çekerinden değil, başka meselelerden, zedelenmeden vs. kaynaklanır. İp misina neden kopmaz kolay kolay? Zira düğüme vs. dayanakılıdır aynı zamanda da ondan. Kopmayacak misina arıyorsanız, çekerine değil, başka özelliklerine bakın. yoksa, gene kendinizi aldatırsınız ve gene ahmaklık etmiş olursunuz.

Beni de "amanda ahmak diyooo bize" diyerek kendinizce topa tutup, ahmaklığın en dik alasını da yapabilirsiniz, o da size kalmış...

12. OMMG

OMMG OKAN

Ben kısaca olamayacağını yazmıştım ama bu biraz ağır olmamışmı :D :D :D

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Artık birilerinin krala çıplak demesi gerekiyor.

Hakaret etmeye çalışmıyoruz.

Bu sözlere bakıp, amanda hakaret ediyor zart zurt demek, ahmaklığın gene daniskasıdır.

Ve hele ki, bu kadar laf edebilen birinin, hakaret etmek için daha damardan laflar bilmeyeceğini sanmak, ahmaklığın daha bir aşmış halidir.

Biz söylüyoruz işte, ne yaparsanız, ahmaklık olur. Dileyen kabul eder, dileyen etmez. Ötesi herkesin kendine kalmış...

14. OMMG

OMMG OKAN

Hayırlısı bakalım,ne diyelim :D :D

15. OMMG

OMMG OKAN

Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için tekrar yazıyorum.Eğer burada yazan yada araştıran,soru soran herkez bu konularda profesyonel olsa,dediğin herşeye sonuna kadar katılıyorum.Biraz ağır olmamışmı demekteki kastım,aramıza yeni katılan,çok fazla bilgisi olmayan ve araştıran,bilgi edinmeye çalışan formdaşlarımızın bulunduğu.Yoksa kendi adıma sadece ip misina kullandığım için sorun yok :D :D .Rastgele...

16. furunotr

furunotr Haluk

25'i 28 falan gelir yalnız; keşke sizin dediğiniz kadar az fark olsa...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Birilerinin imla dersinde sıfır aldık ama, belki anlam dersinden geçeriz.

Ahmak ne demek? Ahmaklık ne demek? Aradaki nüansı görebiliyorsanız sorun yok. Hepimiz her zaman ahmaklık yapabiliriz. bu bizim ahmak olduğumuz anlamına gelmez.

Ara sıra ahmaklık yapmak, kişiyi ahmak yapmaz. Ahmak olan, her işini -genelde- ahmakça yapan adamdır. Şöyle bir düşünürseniz, ne kadar sık ahmaklık yaptığınızı kendinizde kolayca görebilirsiniz. ama en önemlisi, insanın kendi ahmaklığını, aptallığını görebilmesidir. Ben ahmak değilim, ahmaklık yapmam, aptallık yapmam derseniz, en sık ahmaklık yapan insan oluverirsiniz.

Dünyanın en iyi yazılımcılarının buluşup tartıştığı bir platformda, en sık söylenen söz, "I'm a stupid.." yani ben bir aptalım lafıdır. Bu kadar taaa o kadar aptal mı, kendilerine aptla diyor? Yoksa hakkaten aptallık/ahmaklık etmemenin yolu, önce kendine rahatlıkla aptal veya ahmak diyebilmek mi? böylecede yaptığı ahmaklıkları aciz egosunun gölgesinde bırakmayıp farketmek, sonrada o ahmaklığı tekrar etmemek mi?

Ahmak olmamanız, ahmaklık etmemenizi gerektirmez. Size amanda ahmaklık ediyorsunuz vs. derken, ben zaten sık sık kendime ahmak diyorum.

Karşınızdaki bir şeyse, o şeyi söylerseniz bu eleştiridir ve bir tespit olur. Bu faydalıdır o şahıs için. Zira şahsın o şeyi farkedip kurtulmasına sebep olur.

Ama şahısta olmayan bir şeyi var diyerek isnat etmek, işte o hakaret olur.

Size birisi bir şey diyorsa, hemen amanda ben öyle değilim de, hakaret ediyor diye çıkarsanız, o yanlış şeyden kurtulmanız asla ve kata mümkün olmaz. Ki bizim ülkenin en büyük gafletlerinden biridir bu.

18. OMMG

OMMG OKAN

Tamam anladım, We are a stupid :D :D :D

19. reha81

reha81 reha kızıl

20. nidya78

nidya78 Aydın

Ben demiyorum zaten. EFTTA öyle demiş. EFTTA test sonuçlarına bakarak almıştım o misinayı.