Örgü misinadan istifa ediyorum.

Konu, 'Misinalar' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Yaklaşık 1 yıldır kullandığım Berkley whiplash crystal misinayı makinamdan kaldırmaya karar verdim. Misinanın çekeri tartışılmaz, çaparide harika işler çıkarıyor ama iş yemliye gelince "Sıfır esneme" özelliği kabusa dönüşebiliyor. Şöyle ki: Misina hiç esnemediği için uzak atışlı beklemeli avlarda ( Lüfer, sarıkanat vb.) kıyıya yakın bir noktaya gelinceye kadar sürekli boşluğunu almanız gerekiyor. Çünkü misina esnemiyor ve gergin tutmanız imkansız. Çok iyi bir atış yapsanız bile tamamen gergin bir duruma getirene kadar takımınız kıyıya yaklaşmış oluyor. Bunun dışında rüzgardan daha çok etkilenmesi de bir başka dezavantajı. Monoya göre avantajları elbette var fakat tam da çinekop sarıkanat mevsiminde beni yarı yolda bıraktığı için ben de onu bırakıyorum.

Surf makinama 0,30 MM TRABUCCO SUPER ELITE SUPER TOURNAMENT 300 MT sarmayı düşünüyorum. Bu misina nasıldır sizce? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

2. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    En iyisini yapmışsınız bu kararı vererek Hasan Bey..
    Çeker değerleri tatminkar lakin aynı markanın biçok değişik modelini kullandım ama bahsettiğiniz maalesef tecrübe etmediğim bi model.
    her ne olursa olsun trabucco bana her zaman güven veriyor..
    birde bobinden sagılma esnasında kendi etrafında dönmese :)

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Örgü kullanmadan çinekop-lüfer avı düşünemiyorum.
    Örgüde boşluk alırken kamışı misina kullanırken ki gibi bükmeye gerek yok . Çok az boşluğunu alın zaten çinekop oltayı yerinden fırlatıyor:D
    Ali Kemalin de belirttiği gibi sıfır geri dönüşlü makinelerde bu boşluk alma olayı çok daha rahat oluyor.

Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Örgüyü hakkıyla kullanmak kolay değil baş edemiyorsanız bırakmanız en doğrusu olur.

5. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    kullandıgım bir makinemde var 0,30 MM TRABUCCO SUPER ELITE SUPER TOURNAMENT shock yaptım 0.40 ile ucunada sıkıntı olmasın die memnunum gayet degişik seçeneklerede yönelebilirsiniz isterseniz sonucta istanbul bogazında malum takılma vs. çok oluyor misinanın gittigide oluyor sufix surf casting yada pelicanda güzel bence 0.30-0.35 lerini kullanıyorum

6. c'mon

c'mon taylan sameti

bu tip avlarda max 0.10 'nun üzerine çıkmamanız gerekiyor ip'te,
    bu kalınlığın üzerinde rüzgar tutması,dip akıntısından etkilenmesi çok normal,
    dolayısı ile avınızı bozabilir.

ama 0.08 ip önü 0,16 ip şok olmadan boğazda yemli çinekop avı düşünemiyorum,

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

örgü isina gerçekten çok güzel bir buluş heleki beklemeli avlarda vuruşu algılama ve iletme konusunda oldukca verimli ve tavsiye edilen bir misinadır elbette bu özelliklerini yanında dez avantajlarıda var :) heleki sarım tekniği ip örgüler için olmayan makinlarda kullanmak o da ayrı bir eziyet oluyor av zevkini bitiriyor. atarken dolaşa ması felan onu çözmek takımı taklavatı toplayıp eve dönesim geliyordu :( Hasan abi şimdi sizn çektiklerinizi düşüne biliyorum fakat sormak istediğim birşey var acaba sizin makinanızın anti reverse düğmesine basıldığında sistem bilayalımı çalışıyor yoksa çarklı sistemmi? sanırım çarklı sistem.Çünki bilyalı sistem olsaydı kurşunu atıp dibe oturduktan sonra boşluğu aldığımızda çok hassas gerdirme işlemi yapabilirz ama çarklı sisitemde dişli aralığı bunu mümkün kılmıyor.

Neyse abim avın eziyet olucağına eylenceli geçmesi daha mantıklı. bende örgümü teknenin pervanesine dolandırdıktan sonra tekrar kullanmadım sadece spin makinamda var. Bende senin gibi mono sardım

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    arkadaşlar bilgi olsun diye yazıyorum. İp için yani makinedeki ipin karışmasını engelleyen bazı ürünler var. ben kullanıyorum. Çok faydasınıda gördüm. İp makineye sarıldıktan sonra bu ilaç sıkılıyor. Baya bir süre ipin üstünde kalabiliyor. Tabi sonrasında tekrar ilaçlamak gerekiyor. Bu sıvıyı cabelastan almıştım şimdi yok. Başka ürünler var bu tarz sıkıntılar için.

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Örgü misinanın hassasiyeti monodan çok daha iyidir ama gergin tutabilirseniz. En ufak bir hareketinizde dipteki kurşun da yerinden oynuyor, yani esnek olmadığı için hareketinizi en uca kadar iletiyor. Bu özellik tasmalamada bir avantaj tabii ki ama benim sorunum sadece misinanın boşluğunu almakta. Rüzgarlı havalardan çok etkilendiği için bunu başarmak zor. Akıntıyı kullanarak gergin tutmayı başarabiliyorum ancak.

Makinem Shimano Titanos, sonsuz duruş özelliği var.

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Maksadım örgü misinaları kötülemek değil kesinlikle, belki de sorun Berkley'in crystal modelindedir, whiplash pro 0,06'da bu sorunu yaşamamıştım.

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

makinanız gayet güzel bi makina aslında boşluğunu alırken kurşunun ağırlığını hissettiğiniz an bıraktığınızda hiç bir problem olucağını sanmıyorum dediğiniz gibi belki crystal modelinden olabilir aynı misinayı dediğimgibi sipinde kullanıyorum çekeri pro dan birazdaha fazla olduğu için ve uzun bobin bulamadığım için tercih etmiştim. aklıma birşey geldi siz dynema kullandığınız için diğer avcılara oranla birazdaha fazla ileri atma imkanınız var buda kanlada daha fazla sürüklenme demek mutlak kanala eriştiriyorsunuzdur takımı fakat kanalda kalması için kurşunun ağırlığı yewtmiyordur siz boşluğu alırken kurşun attığında mecbur kurşun sürüklenicek ve kurşunu hissediyesiye kadar sarıcaksınız. bence bu şekilde olabilir siz ne düşünüyorsunuz

12. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tesbitiniz çok mantıklı, fakat milimetrik sarımlar da yapsanız boşluk yine oluşuyor. Ben de kanaldaki akıntıyı lehime kullanıp misinayı gergin tutabiliyorum. Akıntı yoksa boşluğu almak zorlaşıyor.

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Boşluğa çok takılmamak gerek bence. Beklemeli avda eğer kamış elinizde değilse zaten tasmalamayı kaçırırsınız. Balık iğneye yakalanırsa zaten o boşluğu hemen alır. Buna rağmen aldığın karar doğru misina değiştirmek iyidir. Hatta yedek kafası varsa birine örgü misina diğerine mono sarılabilir.

14. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    0,30 MM TRABUCCO SUPER ELITE SUPER TOURNAMENT ile Yücel Usta'nın tavsiyesi ile tanıştım. sana tavsiyem kesinlikle düşünme al.

Hem normal, hem de surf takımlarımda kullanıyorum. Çok memnunum. Uzak atışlarda aynı modelin 0.35 olanını shockleader olarak kullanıyorum. Hatta surfcasting atış çalışmalarımda da yüklenerek bayağa bir test etme imkanım oldu. Düşünme al, ben bu yüzden Yücel Usta'ya çok dua ettim...

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Teşekkür ederim Özgürcan aklımdaki misina da buydu, şimdi kararım kesinleşti.

16. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    merhaba gene aynı markanın TRABUCCO T FORCE SUPER ISO modelide çok güzel bir misinadır bunuda tavsiye edebilirim size belki düşünürsünüz.Bereketli avlar :)

17. jackmaldow

jackmaldow Jack

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin 2.40 + Trabucco Sinergy Sea Bass 3.50 + Pioneer 1.65
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30 + Trabucco Arkon RD 6000 + Pioneer 102L
    Trabucco'nun her misinası kalitelidir hiç düşünme derim.

18. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Trabucco

Eğer bulabilirseniz CAMO CAST bence daha iyi, ben onun 0.25 olanını surfte kullanıyorum, hiç çekinmeden 140-150 gram kurşunu şoksuz atabiliyor.

Rasgele

19. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    İp misinanın esnememe özelliği korkunç bir kabusa yol açtı. Yabomax 250 gr atarlı surf kamışım çaaat diye kırıldı. Hemde Sarıkanat avında 125gr kurşun atarken. Naylon misina atarken oluşan gerilim şokunu çok kolay absorbe ediyor, ama ip misina odun gibi direnç gösterip harika bir kamışı daha çöpe gönderdi.

Şok emici vs. bişeyler varmış, zavallı kamışımı tamir ettirebilirsem ondan alacağım.

Son düzenleme: 9 Aralık 2010
  20. 3182

3182

Şok kullanmıyormusunuz?