Orhan baba usülü Palamut,Mercan, Torik, Kefal, levrek, Lüfer kapama. Yapacağınız balığı güzelce temizleyip ortadan flato çıkarıyorsun parçaları iki parçaya veya üç parçaya bölüyorsun, tuzlayıp bekletiyorsun. Bir tavaya biraz zeytin yağı, kıyılmış soğanları kavuruyorsun, içersine tuz, karabüber atıyorsun, sağanlar kavrulunca balıkları tavaya diziyorsun, kavrulan soğanlarıda balıkların üzerine gelecek şekilde koyuyorsun,bir kaç dilim yuvarlak kesilmiş limonu en üst tarafına koyup, bu şekilde en kısık ateşte, tavanın kapağınıda kapatarak 8 dakika pişiriyorsun ve dinlendiriyorsun, bu zaman zarfında kapağı hiç açmıyorsun. Afiyet olsun. Uploaded with ImageShack.us
Sağolasın Orhan baba çok lezzetli olur herhalde .... Bizim burda torik değilde , daha çok tombik çıkıyor . Tadı o kadar lezzetli değil . Tombiği de afiyetle yemek için bir tarifin varsa sevinirim , sağlıcakla kal ..
Balık avlamakta usta olduğunuzu gördüğümüz gibi aşçılıktada iyi olduğunuzu gördük Orhan ağabey Ne zamandır canım balık istiyordu ama burda ne satan var nede tutulan Ağzımın suları aktı desem yalan olmaz.Afiyet olsun
Amanın, manzara süper Tamda öğlen vakti, karnımızda açıkmışken.. Olmazki böylede yapılmazki Orhan abi
Orhan Abi,mutlaka deneyeceğim,neticeyi daha sonra bildiririm.Okurken bile ağzımın suyu aktı vallahi. Selamlar,
Teşekkürler Atilla kardeşim, bu şekilde biraz kalın olan her balıktan yapılır, ben balık tutmasını ve balık yemesini çok seviyorum, ben balığı yemek için tutuyorum, sana da rastgelsin ve afiyet olsun, hoşçakal.
hakkaten ağzım sulandı Orhan amca, ama allaha şükür burdada mevsim itibarı ile palamut lüfer yakalamak zor değil bizde leziz balıklar yiyoruz bu aralar
Sabah sabah ta olsa balık yeriz diyorsun, valla ben de balıksız yağayamam, afiyet olsun Mert kardeşim hoşçakal.
Neticeyi bekliyorum, inşallah beğenirsin Gökhan kardeşim, burada en önemli olan balığın kurumadan ilik gibi olması, şimdi benim de ağzım sulandı, afiyet olsun, hoşçakal.
orhan abi agzimin suyu akti ben kendi tutugum baligi yemesi ayri bi tat oluyor cok güzel bir tarif saol orhan abicigim
Sevgili Emre bu palamut gerçekten çok enfesti, klasik ama .........anlatılmaz yaşanır, sevgiler hoşçakal.