Orhan Kaptanımıza sırt avlarını bıraktıran muhreşem sırtı avlarımıza devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Malum vurdum duymaz birisi değilim.Hem çirkinliğin ve hemde güzelliğin üstüne,üstüne giderim.Huyum kurusunki böyle bir mizacım var.

Müspet hareket yada olaylar beni ölesiye sevindirsede,tersi olanlarada bir o kadar üzülürüm,kafamada takarım,neticedede patlar ya anlatır,yada yazarım.

Bazı nüanslar dahi beni böylesine bir ruh haline kolayca sokuverir.

Volex vede Balli kardeşlerimizinde benimkisine benzer bu huylardan bence var.Mert ise az arkadan geliyor.

Bu kardeşlerimize derimki,hadi hep böyle davranın bakalım beni terse düşerebilecekmisiniz.

Sizlerin yorumlarınıza aslında bayılıyorum,lütfen devam ediniz.

Orhan kaptanımız zayıf noktamı bulmuş pasif vede kayıtsız kalabiliyor.

Ama ben onun iç dünyasını öylesine bliyorumki,hiçte inanmıyorum.

Adam biz sırtıya başlayalı sırtı avını bıraktı yahu.Oysa her şartta,zamanıymış,değilmiş sağ elde misina turlar dururdu,bizlerde bakar durur idik.

Onun cadde ve sokaklarının tozunu attık,balığınıda biitirdik,bu kere Babakale Sivrice arası gidip,gelip dururuz.

Bizde kaysı(boş,balıksız)dönmek asla olmaz.İcabında 12 saat güneş altında sırtı çeker,40-45 km yol yapar balığıda,ama az,ama çok alırız be ya.

Neyse,

Gelelim avımıza;Teknemin iki küpeştesine monteli,3 Kamış tutucum(Rod Holder)vardır.

Malum son zamanlarda kıyıdanda yatay jiglerle atıp çekerek avlanmak yayılmaktadır.Keza tekne üzerindende bu tür kamışlarla(Shore jig kamışları)atçekyapılarak balık aranılabilinir.

Bu kamışların sair spin kamışlarla enönemli farkı,atar değerlerinin daha yüksek,en önemliside iri balığa dahi dayanabilir olmalarıdır kısaca.

Bunlardan en uzun iki tanesini(3metreye yakın)karşılıklı küpeştelerime yerleştirir,çok kısa biruygun kamış seçerekte bir üçüncüsünüde salar ancakmisina boyunu kısa tutarım.

Böylece geniş dönüşlerde olabildiğince az birbirlerine takılmalarını sağlarım.

Bu ara pek ağırlık kullanmıyorum.Zira konu balıklar,Barraküda,Torik,tombik,Lambuka batarı fazla olmayan sahtelere dahi hışımla saldırmaktalar.

Kullandığım shore jig kamışlarla pekala iri bir toriği kaldırıp tekneye indirebilirim.

,Daha iri bir balık gelirsede,eh kullanır kırdırmamki kamışımı.

İŞin en püf noktasıda kullanılan sahtelerde.Balık bolsa 5 liralık sahteye bile atlayan bu balıklar,seyreldikce daha fonksiyonel,balığın beslendiği yem balıklarına benzer sahtelerle avcıyı boş döndürmemekteler.

Marka ve isimlerini verecemde çekiniyorum.Reklam falan denebilir.

Bugün Boraya tutulduk denizde,Birden patlayan hava,buz gibi esmeye başlayan deli rüzgar,enufak yanlış dümende tekneyi ve beni döven dalgalar ve onların rüzgarlarla güçlenen serpintileri.

Bora azmadan neyseki 3 balığı arka arkaya alabildik.

Geçen gün bir zındandelenin koca ağzında henüz mideye inmemiş,sanki bana kurtar bizi diyen sardalye ikizlerinin bir resmini göndermiştim.

Şimdide tamamını ve hemen arkasından aldığım tombul sinagritlerden birisinin resmini yolluyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız.

2. kadir81

kadir81 Kadir

Favori Kamış:
    okuma vsystem
    Favori Makine:
    okuma trio
    En İyi Avı:
    palamut 1,5 kilo
    Merhaba vedat abi forumu uzun zamandır takip ediyorum raporlarınızı severek okuyorum. Hepsi birbirinden degerli insallah birgun ziyaretinize gelip birlikte avlanmak isterim

3. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    KEYİF VERİYORSUN USTA......

İNSANIN KADERİ NEREYE ÇEKERSE ORAYADIR DERLER YA..BENİMKİ GEMLİKTE TIKADI BENİ.....HANIMLA HEP KÜÇÜKKUYUYU DÜŞLERİZ TABİİKİ ŞARTLARA BAĞLI BENDE HAYAL EDERİM USTAYLA YAKININDA BALIKLANMAK NE KEYİF OLUR DİYE AMA KISMET HATUN BENİ YİNE DÜŞÜMDEDE BIRAKMAZ""" Bİ GİDELİMDE BELKİ BİRAZ BÜYÜK TEKNE YAPARIZ"""...(BENDEN HASTA BALIKÇI DENEBİLİR).....KISMETTEN ZİYADESİ OLMAZ BE USTA ...BANA EN KEYİF VEREN TARAFIN TANIDIĞIM ONCA PROFESYONEL TEMBEL OLTACININ ASLINDA YAPMASI GEREKENİ SENİN YAPMAN...ARAYIP BULMAN...İŞTE BUDUR......SEVGİ VE SAYGIYLA.....RASTGELE.....:thumb:

4. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    vedat amca tebrik ederim. benim ilerleyen yaşlardaki hayalim idolümsün.
    umarım sizin gibi bir emeklilik yaşamak bizlerede nasip olur. deniz balık huzur

allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler nasip eder inşallah size.
    denizden ve bizden uzaklaşmamanız dileklerimle.
    rast gele.

5. buraksevim

buraksevim burak sevim

tebrikler üstad güzel av,orhan kaptanın caddelerinde sokaklarında avlandım diyosun kullandığın sahte tobimaru olmasın sakın:D lakin daha marka vermekten çekindiğini görmedim hihi

6. emreseven

emreseven Emre

Vedat amca tebrikler,

'Gelelim avımıza;' ile başlayan kısımdan sonrası için. Açtığın konulara yorum yazılmamasına kızıyor yada bozuluyorsun.Ama açıkçası ben çok sıkıldım sen ve orhan amca arasındaki küsmelerden.Biz sizleri burda balıkçılık ile ilgili tüm bilgilerinizden faydalanmak için istiyoruz.

Her ikinizide yaşadığınız yerlerden anlatan insanlardan iyi tanıyorum.Açık söyleyeyim Orhan amca ile ilgili yazılan her imalı söz beni rahatsız ediyor.

Tekrar tebrik ederim, AVLARINIZ için.

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Vedat abicim Çok merak ettim... Acaba sinariti de sahteye kurşun bağlamadan mı aldınız? Yoksa sinarit için dibe yakın mı çekmek lazım?

8. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

Tebrikler usta yine ne yapıp edip almışsınız balıkları shero abi yokmuydu hiç adı geçmedi bu sefer de.merak ettim.selamlar.tebrikler

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler vedat amca. başarılarının devamını dilerim.

10. ramaturk

ramaturk ramazan türk

Favori Kamış:
    daha o seviyeye gelemedik ne bulursak
    En İyi Avı:
    yılanbalığı 2 kilo
    tebrikler üstad bakıp bakıp iç geçiriyoruz...

11. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Mustafa Abim Bizim Gemliğimizde çok bereketli sulardır dediğin gibi arayıp gezene balık veriyor öpüyorum ellerinden

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Vedat Amca Tebrikler :) Hani demişsin ya ters köşe yapın diye sen kendi kendine yapıyorsun aslında farkında olmadan :) takımlar bakımdan döndü sanırım birde elle sırtı gibisi yoktur bırak şu sosyete sırtısını :)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    HAY BENİM ÇIKASI HUYUM YAHU.

Sosyete sırtısı demek,Ne cevap vereyim bilemedim.

Bu işi nasıl yaparsın geldiğinde öğrenelim.

Sevgiler

14. kadir81

kadir81 Kadir

Favori Kamış:
    okuma vsystem
    Favori Makine:
    okuma trio
    En İyi Avı:
    palamut 1,5 kilo
    Merhaba vedat abi forumu uzun zamandır takip ediyorum raporlarınızı severek okuyorum. Hepsi birbirinden degerli insallah birgun ziyaretinize gelip birlikte avlanmak isterim

15. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Vedat amca öncelikle av için gönülden tebrik ederim.

Belki bana kızacaksın ama Orhan baba için yazdıklarını da üzülerek ve hatta utanarak okudum. "Orhan kaptana sırtı avını bıraktıran av" gerçekten dediğiniz gibi sırtıyı bıraktıran avsa bile bu sizi sevindiriyor mu? "Onun cadde ve sokaklarındaki balığı bitirdik" cümlesi ise belki de tüm yazdıklarınız içinde en üzücü olanı.

Sözün özü şu ki bütün bu yazdıklarınız kendi aranızdaki şakalaşmalar, latifeler ise bile ben buradan bakınca, bu cümleleri okuyunca hiç öyle hissetmiyorum...

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak Murat raporumda bazı nüanslardan bahsettim ve onların beni çok üzdüğünüde söyledim.

Kurnaz değilim mert ve açık sözlü bir adamım suçum buysa suçluyum.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yoktu uykuyu tercih etti

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben kötü bir adamım üstelik alınganım,ne yapalım bu kadar emek verdiğim bu forumdan istersenizde ayrılırım.

Yok balıkcılığı öğrenmek istersenizde elimden geleni bil-a bedel yaparım.

Uzaktan ne etsenizde yazdıklarımı bazılarınızın anlaması mümkün olmayacak

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kargadan başka kuş tanımamak ne demek.Haklısın ben her bilgiyi veriririm.

Her kuşuda tanırım.O halde yazayım.İma Komomo slim9,5 Rapala Fire tiger 11 cm uzun gagalı,İma130 S,

Tobimarumu hay allah bilemedim.

20. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Vedat baba Jige ne zaman başlayacaksınız tekrardan.. Çok ara verdiniz.. reeling hooked