Orjinal Rapala nasıl anlaşılır

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında MustafaKaya tarafından paylaşıldı.

1. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 mt-Cormoran 1.60 mt
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    60 cm Turna :) kilosunu bilmiyorum
    Arkadaşlar herkese selamlar, bugün ebay üzerinden Amerika'dan Rapala Shad Rap siparişi verdim. Muhtemelen 1 ay sürmeden elimde olur. Şimdi sorunum daha önce hiç Rapala markalı sahte kullanmadığım için oyuna gelmek istemiyorum, kargo elime ulaştığında bu ürünün orjinal Rapala olduğunu nasıl anlayabilirim.

Herkese rastgele.

2. Querorz

Querorz Fatih

Ebay'deki yorumları okuyarak :) .

3. Mimaras

Mimaras Erdem

Ürün elinize ulaştığında daha önceleri Rapala markalı bir ürün kullandıysanız malzeme kalitesinden kesinlikle anlarsınız. Ben anlaşılmayacak kadar kaliteli bir taklit ürün görmedim şimdiye dek, zaten o kadar kaliteliyse varsın taklit olsun :)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Büyük ihtimalle iğnelerinden.

Başka şeylerden de olabilir ama, rapala VMC iğne kullanır. Zaten gidip VMC'yi de satın aldı gerçi..

İğnelerin kalitesi, VMC gibi durması anlamanın en kolay yolu olacaktır sanıyorum. İğneleri VMC kataloglarında ara, onlar gibi mi, orada var mı?

5. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    şöyle bir suda yüzdür turnalar parcalıyosa orjinaldir....:D :D :D

6. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Ebay'deki yorumlardan kastınız feedback ise satıcı 274 ürün satmış %99,6 positive feedback var

Daha önceleri Rapala markalı bir ürün maalesef kullanmadım, inşallah dediğiniz gibi olur da anlarım.

Teşekkürler yorumunuz için kataloğu inceleyeceğim

Eğlenceli yorumun için sağol kardeşim inşallah parçalarlar :)

Arkadaşlar peki bu balığın öndeki plastik gagasında bir Rapala yazısı yada logosu yok mudur acaba

7. yk71

yk71 Yüksel

Mustafa Bey Merhaba,
    Bende ki Rapala Shad Rap 9cmlik Fire Tiger de plastik gagada kesintisiz olarak; RAPALA DEEP RUNNER 9 yazıyor. Yine 9 cmlik Silver de ise(plastik gagada); Bir tarafta(Sol) RAPALA, diğer tarafta(Sağ) SHAD RAP 9 YAZIYOR. Orijinal ambalajında ....... FINLANDE yazısı, yapıştırma olarak ise Assembled in Estonia yazısı var. Estonya'da üretilmiş. Gerekirse büyük fotolardan karşılaştırabilirsiniz.
    Trofeli avlara imza atmanız, atması dileklerimle.
    Selamlar,saygılar...

8. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yüksel bey selamlar bu verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak teşekkür ederim, shad rap ile glass shad rap arasında bir fark yoktur diye düşünmekteyim gelince ilk kontrol edeceklerim bu söyledikleriniz olacak.

9. yk71

yk71 Yüksel

Mustafa Bey, bir şey değil, yardımcı olabildiysem mutluluk duyarım. Shad Rap mı Glass Shad Rap mı aldınız ?
    Glass Shad Rap ve Shad Rap'ın özelliklerini (çeviri programıyla yapılmış ) aşağıda görebilirsiniz.
    Belki yardımı olur diye naçizane görüşlerimi belirtiyim. Deneme amaçlı 9cm Shadrap'ı 10-40 atarlı kamışla kıyıdan kullandım. Rüzgar yoktu.10-15 metre ya gitti ya gitmedi. Fakat yüzüşü çok güzeldi.
    Shad Rap'ın özelliklerinde; İç Rattle Sistemi ( tıkırtı- çıngırak ) yazılmış; İğneleri ve dudağındaki metal halkayı tutup salladığımda hiç ses duymadım.
    İç Uzun Cast Mekanizması yazılmış; yukarıda da yazdığım gibi uzun atış için verimli değil. Balsa yani ağaçtan olması uzağa erimi engelliyor. Sırtı veya tekneden kullanılması herhalde daha iyi olur. Kıyı için belki ben de 1-2 Glass Shad Rap alabilirim.
    Glass Shad Rap'ın özelliklerine baktığımda Shad Rap'a göre kıyıdan daha verimli olacağını düşünüyorum. Yine gezdiğim sitelerde Shad Rap, Glass Shad Rap'a göre daha çok satılıyor, tavsiye ediliyor. Shad Rap'ın Balsa, diğerinin plastik olması galiba verimi etkiliyor.
    GLASS SHAD RAP;
    Rapala Glass Shad Rap GSR07 lures bukalemun gibi Glass Shad Rap çevresinin rengini almak ve geri bir yanardöner Işımadaki aynı renk sıçrama sağlar holografik folyo parçası ile kalıp yüksek etkili plastik sunuyoruz. Parlak güneş ışığı veya düşük ışık avlanır zaman yem. Akım koşullarına uyum, tamamen doğal görünüyor Glass Shad Rap lures duraklama askıya ve efsanevi balsa modele göre biraz daha farklı bir eylem ile yüzüyor. . Dahili çıngırak ekleyin, VMC nikel kancalar ve el-ayarlı ve tank test özellikleri siyah, bu cazibesi gerçekten tüm bu yemler özellikleri şunlardır:
    See-Thru Cam Gövde
    Rattlin '& Askıya
    Uzun Döküm
    Benzersiz Wobble
    Holografik Göz
    VMC Siyah Nikel Tiz Kancalar
    El Tuned & Tank Tested

Cazibesine özellikleri aşağıda listelenmiştir.

Özellikler
    Boyut Koşu
    Derinlik Gövde
    Uzunluğu Ağırlık Kanca
    Boyutu
    GSR07 7'-15 ' 2 3/4 " 7/16 oz. İki No: 3

SHAD RAP;
    Rapala Shad Rap SR07 lures dünyanın en iyi koşu hardbaits, el-ayarlanmış ve fabrikada tank test. Bu yemler entegre uzun döküm sistemi ve. Klasik Rapala yüzme eylemi veya X-Rap Xtreme Slashbait eylem sunmak için dayanılmaz bir çıngırak özelliği Shad Rap lures iç dokulu yüzeyler ve çıngırak sistemi, 3D holografik gözler Premium VMC siyah nikel tiz kanca ile birleştiren özelliği ve nihai bir balıkçılık cazibesi için flaş tüy teaser kuyruk. . Sert ve hızlı ya da yavaş ve kolay bir ... iki yolu balık ... asmak bu yemler özellikleri şunlardır:

X-Rap Xtreme Tutum Eylem ile tirsi balığı Profili
    Pause Askıya
    İç Dokulu Cilası
    İç Rattle Sistemi
    İç Uzun Cast Mekanizması
    Premium VMC Siyah Nikel Kancalar
    Flaş Tüy Teaser Kuyruk
    3D Hologram Gözler
    El-Tuned & Tank-Test

Cazibesine özellikleri aşağıda listelenmiştir.

Özellikler
    Boyut Koşu
    Derinlik Gövde
    Uzunluğu Ağırlık Kanca
    Boyutu
    SR07 5'-11 ' 2 3/4 " 5/16 oz. İki No: 5
    Yukarıda da gördüğünüz üzere Glass Shad Rap'ın iğneleri daha büyük, daha ağır, daha derine dalıyor...
    Selamlar, saygılar.

10. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yüksel Bey merhaba, verdiğim sipariş glass shad rap 7 ben de rapalanın sitesini inceledim aradaki farklar şunlar;

1- glass shad rap adından da anlaşılacağı üzere hologramik film içeriyor ve etrafındaki ışıkları yansıtıyor
    2- ağırlıkları farklı ben GSR7 modelini sipariş ettim takribi olarak 12,5 gr normal shad 9 gr civarı bu özellikle kıyıdan GSR'yi daha kullanışlı kılar diye düşünüyorum.
    3- iğneleri farklı GSR7'de 3 numara iğne varken SR7'de 6 numara iğne var
    4- GSR 1 mt nerdeyse daha fazla derine dalabiliyor gagaları da farklılaşıyor
    5- Tüm bunların neticesinde hızlı sarma sonra yavaşlama gibi aksiyonlar yaptığınızda aralarındaki yüzme şekli ( aksiyonu ) da farklılaşıyor.

Konuya yaptığınız katkıdan ötürü de ayrıca teşekkürler şu an kargoda inşallah elime ulaştığında da görüşlerimi yazarım hem sahte ile alakalı hem de ebay üzerinden alışveriş ile alakalı iyi akşamlar

11. yk71

yk71 Yüksel

Mustafa Bey, hayırlı avlar diliyorum. Bu tarz derin dalarlı ürünleri kullanırken rapala kıyıya yaklaştığında kamış ucunu yukarı kaldırmak gerekiyor. Biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatmak istedim. Görüşlerinizi de bekliyorum. Hayırlı olsun...
    Selamlar, saygılar...

12. furunotr

furunotr Haluk

Malzeme ve boya kalitesinden anlaşılmakla birlikte en çarpıcı yer sahtenin gagası; gagada Rapala yazar ve gaga sert-kırılgan plastiklerden değildir; kaliteli bir plastik kullanılmış ve el ile esnetilebilir; kolay kolay da kırılmaz (metal gagalar hariç)...

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    E bay'de orijinal yazıyorsa sıkıntı çıkmayacaktır. Usa'da zaten piyasası 6-7 dolar civarında seyrediyor.

Link atarsanız detaylı yorum yapılabilir...

14. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar değerli katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim, kargonun tahmini teslimatı 2 Mayıs görünüyor elime ulaştığında yorumlar ve paylaşımda bulunuruz rastgele

15. MustafaKaya

MustafaKaya Mustafa Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Konuya katkı sağlayanlara teşekkür ederim. Kargo bugün elime ulaştı sahte olduğunu düşündürecek hiçbir durum yok herşeyiyle orjinal duruyor fırsat bulup balığa gider ve denerim inşallah herkese rastgele