Orkinos kafası yenir mi?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında merkury33 tarafından paylaşıldı.

1. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    orkinosun kafası yenirse nasıl pişirilir.
    sormak istediğim sadece kafa kısmı, diğer tarifler internette mevcut

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    orkinos ile yazın çok haşir neşir oluyorum:)
    yazın çöpte et sıkıntısı çektiğimde.orkinos denk geldiği zamanlar oluyor..kulaklarını iyice ayırıyorm elimle.dikkatli olmak lazım.kestirirsin elini..
    güzel et çıkıyor kafasında:)
    bazen tuzda pişmiş olarak geliyor bazen çiğ:D

tabii bunları kediler için yapıyorum:thumb:

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    anladım kulakları pişiriliyor, çünkü tüm kafa fırına sığmıyor.
    demek istediğim kediler ölmediyse bizde yiyebiliriz herhalde.
    Orkinosun kafasından yemek yapan varsa tarife ihtiyacım olacak

4. dr.zeki

dr.zeki zeky

1 yada 2 orkinosun kafasını 2 bardak suda haşla; sonra kafasındaki, ensesindeki ve yanaklarındaki etleri ayıklayarak bu suya ekle. ayrı bir tencerede biraz tereyağı ile 2 yemek kaşığı unu kavur; yarım havuç rendele bir tutam dereotu, isteğine göre karabiber ve tuz. sonra buna balık suyunu ve 2 bardak daha ılık suyu ekleyerek çorba özüşünceye kadar kaynat. altını kapattıktan sonra yarım limonun suyunu ekle, karıştır ve 10 dk. dinlenmeye bırak. afiyet olsun.:hungry: :hungry: :hungry:

Ben pişirdim; hanım resmini çekmiş :laughing:

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    anladım dr.zeki, bende hususi çorbasını yapmak istiyordum. öyleyse omurgasını çıkarayım, yanaklarındaki etleri alayım kabuklarını ayıklayayım. gözününe ayırdık, çenesinide ama onlar pişermi pişerse de nasıl pişer bilemiyorum. .tarif ettiğin gibi çorbasını yapayım. Bakalım nasıl olacak. Biraz zihni sinir bir durum balığın kendisi dururken kafasını pişirmek ama, olsun, biz yine de bir deneyelim. Kadınlar için çok faydalı olduğunu duydum anneme yarar öyleyse, ama dikkat tansiyon yapıyormuş erkeklere yaramıyabilir.
    yalnız dereotu ve havuç tamam fakat tereyağı yerine zentin yağı denesek nasıl olur acaba?

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    yok olmuyormuş dr.zeki, tereyağıyla yapıyorlarmış. omurgasını çıkarıp kaynatacaklar. çorbasını içecez
    dediğin gibi SİDEPRENS yanakları çok keskinmiş dikkatli ayıklamak gerekiyor
    peki kafasını komple fırında pişirsek nasıl olur acaba. kabuk kısmı yenirmi
    dili, gözü, çenesi felan yenir mi?
    bilenler varsa bir tarif ederlerse çok makbule geçer

7. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Kayınpederim balığı kuyruğu kafası ve gözleri dahil her yerini yiyor. Senelerdir Balık ayırt etmeksizin :) Sanırım O'da olsa onuda yerdi.

8. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    evet....orkinosun solungaçlarını çıkar at,güzelce yıka,fırına sığıyor ise kafasını bütün sığmıyorsa satırla ekiye böl yanlamasına,kafasını yağla azda tuz serpele ve folyo kağıda sar fırında 200 derecede pişir pişirme süresi malzemenin büyüklüğüne göre değişir.pişirdikten sonra kuzu kellesi gipi ayıkla derisi kalkar zaten derisini at.kafasından çıkan kemikleri bir tencereye koy fırın tepsisinde kalan karamelize sosuda sulandır tencereye koy üzerine de ,defne yaprağı tane karabiber, havuç,kereviz .pırasa beyazı yarım limon kabuklu,(sebzeleri küçük doğra)ve kaynat sebzeler eriyince , bu tenceredeki suyu tel süzgeçten yada tülbentten süz,geride kalan ları at.bir tencereye biraz yağ koy erisin yağın aldığı kadar un un kavrulma kokusu gelene kadar orta ateşte kavur bir bardak soğuksu ekle ve pıhtılşmadan karıştır arkasından hemen balık suyunu ekle karıştır kaynayınca altını kıs çorbanın üstü ne kefi birikir bunu kevgir yardımıyla al at çorbanın kıvamına bak istediğin koyulukta olmuşsa istediğin baharatları kullanarak tatlandır ,ve servis yaparken çorbanın içine balık parçalarını atarsın üzerine dere otu yakışır afiyet olsun....

9. dr.zeki

dr.zeki zeky

ben bu tarifi levrek ile uyguladım. annen için faydalı olmasını istiyorsan, çok lezzet peşinde değilsen balığın solungaçlarını ve gözlerini çıkar, 1,5 su bardağı ılık su ekle ve kaynat. yanakları ve ensesindeki beyaz etleri de istersen ekle. bunu şifa niyetine içir. al sana bol bol omega-3. annene de şifa olsun. :hungry:

10. 29519

29519

AYnı ben işte :) Kılçıktan başka hiçbir şey bulamazsınız.

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    anladım, kemiklerinden ve kıkırdaklarından çorba yaptılar pek hoşuma gitmedi ama şifa niyetine içtik. hani eti ve ızgarası daha güzel oluyor ama kafasıyla anca bunu yapabildik. omurgasını çıkarttıktan sonra diğer parçaları ben yok iken atmışlar, yoksa tüm kafa fırında pişiriliyormuş ama nasıl yenecek onu bilemiyorum. resimlerinide çektiler, kopyaladığım ilk fırsatta gönderirim .pek nadir geliyor bu balıklar
    ayrıca tarif vermek isteyen olursa bir dahaki sefere denemek isterim.

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Balık yeme konusundan Uluç gibisini görmedim. Geriye sadece kılçık kalıyor onun da yarısı :laughing:

Orkinos kafasını fırında pişirdikten sonra ense kökündeki, yanaklardaki ve işte oralardaki tüm etleri "elinizle" yiyebilirsiniz. Geri kalan kafayı da temizleyip kurutup verniklerseniz güzel bir aksesuar olabilir.