Ormaniçi sularda avlanma...

Konu, 'Tebliğler' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Orman İçi Su Ürünleri Avcılığı Ücretleri Orman ve Su İşleri Bakanlığının 05.09.2012 tarihli olurları ile tespit edilerek yürürlüğe girmiştir.

Resmi yazı

01 Eylül 2012-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında avlanmaya açık olan orman içi sularda ücretler aşağıdadır;

• Korunan alanlar hariç ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 100 TL
    • Korunan alanlar dahil ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 200 TL (Ör: Abant, Yedigöller vb)
    • Korunan alanlar hariç ülke genelinde günlük avlanma izin ücreti: 10 TL
    • Korunan alanlarda günlük avlanma izin ücreti ( Özel avlanma izin ücreti): 20 TL(Ör: Abant, Yedigöller vb)

Ayrıca bu ücretlerde;
    -Orman içi suların bulunduğu köylerde ikamet eden kişilere, kendi köy hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanmak istemeleri durumunda % 70,
    -Orman içi suların bulunduğu ilçelerde ikamet eden kişilere, kendi ilçe hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanma istemeleri durumunda % 50,
    -Orman içi suların bulunduğu illerde ikamet eden kişiler, kendi il hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanma istemeleri durumunda % 25,
    tenzilat uygulanır.

Bu belgeleri almadan ormaniçi sularda avlananlar 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36 ncı maddesinin (a) bendinin 5 inci alt bendi gereğince 150 TL idari para cezasına hükmedilir. Aynı maddeye göre su ürünleri zapt ve mahkemece müsadere edilir.

Belgeyi temin için il ya da ilçe müdürlüklerine

1. 2 Adet Resim
    2. İkametgah Belgesi
    3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

sunulması yeterlidir.

Günlük avlanma izinleri ilgili avlakta makbuz temini suretiyle yapılmaktadır.

Not: İdari para cezasının uygulanması sırasında değer artış oranının uygulanıp uygulanmayacağını çözemedim.

Kanunda geçen "Eylemin ruhsatsız gemilerle tekrarı halinde avcılıkta kullanılan ağ, olta ve benzeri istihsalin gerçekleştirildiği araçlar zapt ve mahkemece müsadere edilir." hükmünün nasıl uygulanacağını bilemiyorum.

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Orman içi sulara yolculuk görünüyor sanki? :D
    Şaka bir yana bu konu ile ilgili bir soru görmüştüm forumda, güzel bir paylaşım olmuş... :)

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih güncel durumu tespit etmeye çalışıyorum ama ancak geçen Ağustosa kadar olan bilgileri temin edebildim. Olmadı resmi belgede yer alan zatı muhteremi arayıp soracağım. Herkes katil tor kullanırken biz düzenlemelere uymak için araştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu işte bir gariplik var ama...

Bu arada ormaniçi sularda ne zaman avlanacağımız belli olmaz. Hazırlıklı olmak lazım. ;)

4. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Ben şimdi tam olarak anlayamadım, adam tatilde memleketine gidiyor ve bu arada balık tutmak istiyor.Nereye gidipte para yatıracak izin alacak bu iş kafamı karıştırdı biraz :) Orman içi sular genelde köy bölgelerinde bulunduğu gibi köylerde devlete ait herhangi bi kurumda olmadığı için kimden nasıl izin alıcaz.

5. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Atilla herhangi bir il ya da ilçe müdürlüğü bu belgeleri verebiliyor diye biliyorum. Vakit bulursam bir ara konuyla bizzat ilgileneceğim....

6. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Dereye ağ gerip avlananlar yine girip avlanır. Denetim olsa, güvenim olsa parayı yatırır adam gibi avlanırım ama denetim yok bir şey yok. Adamlar yanıma gelip ağ atıyor, jandarmayı arıyoruz gelen olmuyor. İnsanı enayi yerine koyuyorlar.

7. +1 :thumb:

8. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    selamlar
    memleketimde bir tabiat parkı var ve bu parktaki göle abant alası salınmış
    2008 yılında da koruma altına alınmış ve avlanması tamamen yasak bölge kapsamında
    ben ilgili yerlere müracaat ederek gereken işlemleri yaptıktan sonra kurallara uyarak bu avlakta avlanabileceğim doğrumu anladım.
    gerçi yasak ama millet yasak filan dinlemiyor her türlü avlanıyor
    teşekkürler saygılar
    rast gele

9. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu belge size yasak yerde av yapma olanağını değil yasaklanmamış orman içi sularda av yapma olanağını sağlar.
    Bu gibi yerlerde av yapanları gördüğünüzde lütfen derhal Jandarma'ya bildirdin.

10. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    jandarmadan daha etkili bir yöntem buldum bekçi düdüğü
    göle gezmeye gitmiştik 3 5 tane kişi olta atmışlardı bizim ufaklık bekçi düdüğünü bir çalmaya başladı adamları bir görmek lazımdı nasıl kaçacaklarını şarırdılar
    yasak kalkacakmış bir kaç sene sonra