Ormanlarımızı biz söndürelim !!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında smyrna tarafından paylaşıldı.

1. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    THK Ormanlar için Uçak Alım Kampanyası Başlattı

Türk Hava Kurumu (THK), Küresel Isınmayla Artan Orman Yangınlarına Havadan Daha Etkin Müdahale Edebilmek İçin, 'Susmasın Ağaçlar Kararmasın Gelecek' Sloganıyla Uçak Alım Kampanyası Başlattı.

Türk Hava Kurumu (THK), küresel ısınmayla artan orman yangınlarına havadan daha etkin müdahale edebilmek için, ''Susmasın Ağaçlar Kararmasın Gelecek'' sloganıyla uçak alım kampanyası başlattı.

THK Genel Başkanı Yusuf Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel ısınmayla birlikte orman yangınlarının da artış gösterdiğine dikkati çekerek, yangına müdahalede kullanılan 13 THK uçağının sınırlı kapasiteleri ile ''ihtiyaca yeterince cevap veremeyeceğini'' kaydetti.

Güngör, bu nedenle ''amfibik'' denilen, suya inip kalkabilen uçakların alınabilmesi için ''THK Yangın Söndürme Uçak Alım Kampanyası'' başlattıklarını bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile bazı belediyelerin amfibik uçakları yurt dışından çok yüksek fiyatlarla kiraladığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Güngör, kampanyayla vatandaşlara yönelmek ve onların desteğiyle kurumun malı olacak uçaklar almayı hedeflediklerini bildirdi.

Vatandaşlar ile büyük kurum ve kuruluşları kampanyaya katılma çağrısında bulunan Güngör, 1940'lı yıllarda olduğu gibi kampanyaya katılan il veya kişi ve kurumların uçaklara kendi isimlerini verebileceklerini dile getirdi.

Güngör, büyük firmaların ve kuruluşların bağışlayacakları uçakları yine onların adını kullanarak alabileceklerini de söyledi.

Güngör, kampanyanın etkinliğine göre, 10 yıl içinde 12 büyük amfibik uçak, ilk aşamada ise 9 küçük, 2 de büyük amfibik uçak almayı düşündüklerini dile getirdi.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler, Türkiye'nin her yerinden havale masrafı ödemeksizin yardımlarını, bankaların Ankara'daki şubelerinde açılan hesapları yatırabilecekler:

Ziraat Bankası Heykel Şubesi (1925), Halk Bankası Anıt Şubesi (1925), İş Bankası Ankara Şubesi (1925), Vakıfbank Ankara Şubesi (1925), Finansbank Siteler Şubesi (1925), Yapı Kredi Bankası Meşrutiyet Şubesi (1925), Garanti Bankası Ulus Şubesi (1925), Şekerbank Yenişehir Şubesi (1925), Akbank Ankara Şubesi (1925), Denizbank Yıldız Şubesi (1925).

Ayrıca, Avea, Turkcell ve Vodafone GSM operatörlerinden faturalı hatta sahip olanlar ''Yangın'' yazıp 3919'a kısa göndererek 6 YTL yardımda bulunabilecek.

THK'nın www.THK.org.tr adresinden de kredi kartı veya banka hesaplarından bağışta bulunulabilecek. Bunun yanında THK şubelerine giderek de makbuz karşılığında bağış yaparak kampanyaya destek verilebilecek. (Anadolu Ajansı) 08.06.2007 11:13 [853426]

2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    O' nu bende merak ediyorum :confused: Gören bilen varsa bi haber etsin :)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar dün akşam bulundugum yer yonca köydeki yangına ortalama 45 km mesafede ve benim oturdugum site nisbeten yüksekte oldugu için tüm Torbalı ovasına hakim sayılır. Gece dürbün ile yanan daglar gözüküyordu.
    inanırmısınız bilmem gözlerim yaşardı ve elimde olmıyarak bagırarak lanet okudum.etrafta ki insanlar da bana baka kaldı. var bu işlerin içinde bir parmak ama dur bakalım ne zaman çıkacak
    aynı günde rüzgarın en sert oldugu dönemde izmirde 4 ayrı yerde yangın...
    tesadüf olamaz..

4. jaws

jaws

Favori Kamış:
    olta zıpkın palet gözlük şınoker
    En İyi Avı:
    ırmakta tutmuştum sanırım sazndı yaklaşık 1 kg kadardı
    arkadaşlar birkaç gündür bodrumda yanıyor devamlı helikopterler ve uçaklar vızır vızır uçuyor bazı kansız vatan hainlerinin otel arazisi için ormanı kasıtlı yaktıklarını duydum tv programından ama bence buyakanı bulup yaktığı ağaca bağlayıp kül bastısını yapacaksın bak bakalım bidaha ormanı yakarlarmı ve bunu kasıtlı yapan hainlerin aslında kendi sonlarınıda getirdiklerini ve ağacın ne işe yaradığın bildiklerini zannetmiyorum saygılar

5. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Kampanya iyi katılalım arkadaşlar'da yapılacak olan yardımların yerini bulduğunu ben göremedim gören varmı sadece kurban bayramlarında bile beşyüz tane uçak alınacak kadar deri birikiyor bunları ne yaptılar önce onları bir açıklasınlar biraz daha fazla yemek için kampanya açıyor bunlar.

6. jaws

jaws

Favori Kamış:
    olta zıpkın palet gözlük şınoker
    En İyi Avı:
    ırmakta tutmuştum sanırım sazndı yaklaşık 1 kg kadardı
    Arkadaşlar bence bu ülkenin uçağa deyil yanmayan bir ağaca ihtiyacı var bu millet ne kadar uçak olursa olsun ormanı bir yolunu bulup yakarlar bence en iyi çözüm yanmayan ağaç aynen kırmızı kar gibi komik ama gerçek :D

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    benim anlamadığım bu türk hava yollarının uçak alıcak parası yokmu herşeye para buluyorlarda bunamı bulamıyorlar
    biz yardım sever bir milletiz yeri gelir bende bağış yaparım ama ne biliyim:(

8. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Buldularya Türk insanını böyle sazan gibi herşeye atlıyan sömürmek işlerine geliyor bizim gibi insanların duygularını sömürüyorlar git bak kurumun başında olanlar kaç kuruş yardım ediyorlar.

9. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Türk Hava Yolları ve Türk Hava Kurumu ayrı birer kurumdurlar ! Ama hepimizin maalesef bu şüpheleri mevcut :( Her şeye rağmen bu devletin bir şey yapmayacağı da ortada ! Göz göre göre ormanlarımızın yanmasını seyretmek, bana acıdan başka hiç bir şey vermiyor. Bir ülkede aynı gün, aynı saatte 18 orman yangını birden başlıyor ve ve devlet bunu çözemiyorsa elimizi bir şekilde taşın altına koymalıyız diye düşünerek bu konuyu açtım. Fakat sıraladığınız sebepler aynen benim için de geçerli :confused: Ama her şeye rağmen yine de en azından bir mesaj olsun, geri döner ya da dönmez bilemem ama katkıda bulundum. İnşallah toplanacak olan bağışlar amacına uygun yere harcanır :( Ne hale geldik çok üzücü !!!

10. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    sevil abla bende biliyorum ayrı olduklarını dedem emekli thy den fakat bunlar birbirlerine karından bağlı iki kurum o yüzden dolayı böyle bir mesaj attım benim garibime gidiyor bakarsanız özel uçaklarına özel arabalarına özel villalarına lojmanlar yani brokratlara bu kadar paralar ayrılırken söndürme uçakları için yardım diyorlar bu kadarmı müşkülüz artı ben bu gün bir şey duydum temada bu tip uçaklar olduğu fakat pilot bulamadıkları kulaktan duydum emin diğilim birde olayın bu yönü var eğer doğruysa

11. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Keşke kampanyayı onlar açmasalardı daha iyi olurdu herhangi bir sivil kurum veya kuruluş açsaydı daha iyi olurdu hiç değilse hesap sorulurdu ve toplanan paralar direk olarak hayata geçirilirdi onların ne yapacağını kimse bilemez belkide seçim kampanyaları için harcarlar bütçeden aldıkları paralardan birazını bütçeye geri aktarsalardı o uçakların tamamını alırlardı buna rağmen yinede yardım edeceğim yapılacakları hep beraber göreceğiz inşallah.

Son düzenleme: 10 Temmuz 2007
  12. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ben de TEMA hakkında, şaibeler duydum bu arada :confused: Yapılan bağışlarlar ne yazık ki ormanların çoğalması için değil, şahsi hesapların kabarmasına yarıyormuş :confused: Paranoyak ettiler bizleri, yazıklar olsun :mad:

13. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Bunu yapanların..............................................................anlayan anladı !!!daha fazla yazamıyacam ağızım köpürmeye başladı.........yetişin millet su getirin.

Son düzenleme: 10 Temmuz 2007
  14. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    :mad: Haklısınız Sevil hanım,bu tür şaibeli konuşmalar buralardada oldu.Ben hiçte paranoyak olmadım siz değerli arkadaşlarımda olmasınlar.Bir insanın içine şüphe düştümü o yardımı yapmamalı ki iyimi ettim kötümü ettim diye kendini sorgulamamalı.Benim düşüncem budur.Ben insanların suistimal edilmelerine dayanamıyorum.Ve bu yardımı yapmayacağım,en azından şimdilik.

15. diyarbakır-gökova

diyarbakır-gökova

Favori Kamış:
    şimdilik olta
    En İyi Avı:
    3kg'luk sazan
    Bizi kandırıyorlar

Herşey iyi güzel. Yardımcı olalım,uçak alalım diyoruz ama unuttuğumuz,kimsenin de çıkıp söylemediği bir şey var.O da şudur (dilimin döndüğü kadar anlatacağım): Uçaklardan yangına doğru dökülen su,yangın büyük ise pek bir işe yaramaz. Çünkü yangının olduğu bölgede bir tür ısı kubbesi oluşur.Suyu döktüğünüzde,su bu kubbeye takılır ve yanan bölgeye ulaşamadan buharlaşır. E ne diye uçak alalım diye tutturuyor yetkililer? Biraz uçuşan bir fikir olabilir belki ama bunu neden düşünmüyoruz: Uçak alımı,helikopter alımı gibi girişimler bölgede oluşacak yangına sonradan müdehale edebilmek içindir(işe yarasa da,yaramasa da iş işten geçtikten sonra). Bizim ülkemizde zaten kıt olan nitelikli yeşil bölgeler için daha erken müdehale imkanı sunabilecek,uçağın müdehalesine gerek bırakmadan işi çözebilecek mekanizma ve acil durum prosedürleri,senaryoları geliştirilmelidir. Bu konuda acaba herhangi bir kurum veya yetkili makamın herhangi bir AR-GE çalışması var mı? Varsa çok mutlu olacağım. Şu Türk mucitleri yarışmasında bile (denk geldiğim kadarıyla) bazı yarışmacılar bu konu üstünde kafa yormuş sağolsunlar. Mesela benden bir fikir: Bir yarışmacının projesi üstüne düşündüm bunu.O yarışmacı,uçaklardan yangını söndürmek için içinde belli kimyasallar olan bir bomba atalım belli bir ısıda infilak etsin ve yangını söndürsün dedi. Oradaki jüri de patlama sonucu oluşan basıncın yangını sıçratabileceğini söyledi. Ben diyorum ki o bombaları ormanlarda açılan yangın yollarına belirli mesafelerle koyabilirler. Böylelikle belli bölgeler önceden korunmuş olur. Tamam uçağın da elbette faydası vardır ama başka şeyler neden hiç düşünülmüyor,başka alternatifleri neden aramıyor yetkililerimiz?

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Gercekten yurt disindan bakildigindan bu kadar buyuk degerlere ve guzellige sahipken, pekcok milletin imrenecegi milyonlarca zenginligimiz varken, bunlarin bu kadar ucuz kaybedilmesine izin veren cahiliyet ve ilgisizlik, yuz kizartici. Biz birlesirsek bu problemleri cok rahat elimine edebilecek bir ulkeyiz.

Sevil Hanim degerli haberiniz ve emeginiz icin cok tesekkur ederim.

17. Suatreis

Suatreis

Bizim İzcilerimiz vardı, Yavru Kurtlarımız vardı.....çocuklarımız vardı ki, ormanlarına büyüklerinden daha fazla sahip çıkan....

Nereye gitti onlar desem burdayız diye çıkıverirler hemen ortaya....peki sizi gittiğiniz yere gönderen kim...

İzciliği ve genç yaşta doğal yaşam eğitimlerini baltalayan her kimlerse sanırım tatmin olamıyorlar. Baltalamak yetmedi şimdide yakıyorlar. Sorsanız hayır efendim biz yakmıyoruz "o"nlar yakıyo diyecekler. Sizde bakıyorsunuz ama.....
    Gerekli önlemler 3 gün anahaber bülteninde alınıyor ve bikaç uçakla sorun çözülüyorsa bende bunlara tren alıcam. :mad:

18. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    bence:
    güneydoğuda mehmetciğe kurşun sıkan da bir,
    kıyı illerimizde orman yakanda bir,
    yakılan ormandan açılan araziye imar izni verende bir,
    halkın yufka yüreğine güvenerek bağış toplayıp amacına uygun kullanmayan da bir,
    bunlara dur diyecek gücü olupta gücünü kullanmayanda bir.
    sonuçta "Aciziyetin bir mazareti olabilir amma zulme desteğin geçerli bir mazereti olamaz" !!!
    vatan topraklarına ve içinde yaşayanlara kendi menfaati için zulm edenler bir gün mutlaka karşılığını alacaktır:mad
    :
    NOT: imzayı okuyunuz

19. Suatreis

Suatreis

Benim için Kocatepe'ye doğru bi bakarmısın. Senin fikrinde olan bir arkadaşımın sadece bakması dahi benim için yeterlidir.:)

20. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    eyvallah kardeş :)