Merhaba arkadaşlar, forumu 1-2 aydır takip ediyorum ama bugün üye oldum. Hafta sonu Ormanlı - Terkos a gittik turna için. Forumdan gerekli kaşık, rapala ları okudum, neredeler olurlar vs vs.. herşeyi ile tam araştırdım gittim. 2 gün kaldık sonuç ? sıfır tane turna Hadi ben acemeyim diyelim, beceremedim. Arkadaşlar bizim gibi orda bulunan onlar kişide hiç turna yakalamadı. Karadan attık, bot açıldık nafile. idk Şimdi ben yanlış bir yer mi seçtim ? balaban veya celepköy tarafına mı gitseydim ? yoksa yanlış kaşık seçimlerimi yaptım anlamadım. Diğer balıklar vardı, sazan filan kızılkanat mı neydi tam hatırlamıyorum o tür ufak balıklar vardı. reeling Neyse artık bir daha sefere kısmet ama bu sefer farklı bir yere gitmeyi planlıyorum.
geçen yıl balabanda kayda değer turna yakalamıştım. sanırım herkesin orayı tercih etmesinde bir sebep olsa gerek
Bu Hafta Sonu Karaburun Tarafinda Geçerken Adamlar 6 Tane Kayda Değer Turna Aldiklarini Görük Terkos'ta Turna Bitmez Kisaca Terkos Turna Cenneti.size Denk Gelmemiş Anlaşilan Nasio Bir Sonraki Sefer Tutatsiniz Inşallah.
Sevgili Fatih terkosta bir bölge var tam bilmiyorum ama görüntü olarak su kıyısının duvar gibi dik oldugu bölge o taraflardan bot ile güzel turna alanlar var..
Ben de bilmiyorum, hatta İstanbul'a gitmişliğim bile yok ama bu bölge çok dikkatimi çekti Yaban TV'de izlerken. ''Dağı, tepeyi betonla mı örmüşler?'' diye düşünürken aklımda kalmış . Balık alınan sahteler de genelde parlak sarı kaşıklar.. Bu programlardan sonra bu kaşıklardan 2 adet aldım, bakalım ben tutabilecek miyim?! :reeling
Değerli arkadaşım Fatih. Ben geçen hafta gayet güzel bir av gerçekleştirdim ve raporu yayınladım. bahsettiğin mevki akyarlar diye tabir edilen yer. Evet o kısımarda tuna var.Fakat geçen pazartesi yakalamış olduğumuz 15 turnanın hiç birini o bölgeden almadık. Gidersen benide al turnaları tutalım
terkos kurumuş desek yeridir ya en son 1.5 ay önce arkadaş 7.5 kilo turna aldı ve yanında 7-8 tane 3 ve 4 kiloluk çekti kayıktan ama nedense 1 aydır yok gibi bişi sabah 5 de gidip akşam 9da dönüyorum yok aga çıkmıyor çok nadir vurursa vuruyor onlarda çıldırmış gibi hareket ediyorlar anlam veremiyorum bu işe artık karaburun-durusu etrafındaki orman göllerine gidiyorum en azından oralarda birşeyler çıkıyor açıyorum google maps i bakıyorum göllere kafama göre göl seçip gidiyoruz çok kayboluyoruz orman içindeki yollarda ama sonunda biyerden çıkıyoruz
Haklsınız ben sahsen her hafta sonu balabndayım bırakın turnayı çapak bile cekemedik kurudu sanki göl..
http://www.yabantv.com/video/4877-ustalardan-2.aspx __________________ bu bölgeden her hafta balık alınıyor.. başka bir ortamda takip ediyorum fazla detay bilemem , sakin havadada rüzgarda da alınıyor..
muvaffak abim tekne ile açıldığı zaman alınıyor ama eskisi gibi değil 4 sene önce 1 günde 60 tane kızılkanat tutmustum karadan bide
Ormanlıda karaman dere üzerinde taşocağı işletilmeye başlanmış dere çamur akıyor.Değil balık yakalamak görmek mümkün değil.Bu yaz boyu böyle idi.