Orta Kulak İltihabı ve Dalış

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Jeeztro tarafından paylaşıldı.

1. Jeeztro

Jeeztro Ramazan Çağtay KILIÇ

Merhabalar,
    Ben balık avlama işine, imkanlar yeni elverdiği için yavaş yavaş ağırlık vermek istiyorum. Henüz, amatör denizcilik ehliyeti alamadığım için tekne de alamadık, turizm ile uğraşınca pek vakit olmadı çünkü. Bu yüzden, herşeyden önce favorim olan zıpkın ile avlanmak istiyorum.

Fakat benim kronik orta kulak iltihabım var, zarım delik kısaca. Ve suda 1mt bile dalsam, çok şiddetli kulak ağrısı çekiyorum. Ağrı çok önemli değil ama, abartırsam eğer 1mt yi hemen su kaçıyor. Eğer bilginiz var ise konu ile ilgili, kulağa su kaçtıktan sonra orta kulak iltihabı harekete geçer ve beni 2 aylık bir işkence bekler :)

Bunun çözümü yok mudur? Maske, kasket, tıpa vs yardımı ile bu sorunun önüne geçemez miyim ? Eczanelerdeki silikonları ve ipli tıkaçları denedim yardımcı olmadı belki 1 mt daha dalabildim fakat sonuç aynı. Ne yapmak gerkeir?

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Öncelikle aramıza hoş geldin ve geçmiş olsun.

Bildiğim kadarı ile dalarken kulağa tıkaç vs. takılması daha büyük sorunlara yol açıyor. Bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Ayrıca bu konuda bir uzmana (K.B.B) danışmanızı ve alacağınız cevap doğrultusunda hareket etmenizin daha faydalı olacağını düşünüyorum.

3. Jeeztro

Jeeztro Ramazan Çağtay KILIÇ

Teşekkürler karşılama için :)

Doktorumla zaten hala görüşmekteyiz, kendisi kesinlikle dalmamı söyledi. Fakat gerçekten seviyorum denizi, avlanmak bir yana, içinde olmak istiyorum suyun, dipleri, o balıkları, o kayaları görmek istiyorum çok yakından. Sanırım yaradılışımız böyle, uçuk kaçık bir alet çıkmadıktan sonra dalamayacağım sanırım :(