Herkese merhaba,Acaba bu orta su sahtelere nasıl aksiyon verebiliriz (Tam yüzeyden gelenleri kavradım mesela riversea rover 98),ama mesela duel hardcore ler veya riversea target minnow bunlar biraz dalarak geliyor ve zaten ben düz sardığımda da kendi güzel aksiyonlu gelişleri var .(hatta bi kaç balıkçı onların çoğu kendinden aksiyonludur düz sarabilirsin dedi ama ben yine bi size soriyim .
ne hızlı ne çok yavaş,orta derece sarım yapıyorsun,kamışın ucu ile extra bir hareket hareket yaptırmak istiyorsan,şun u dene,4 5 tur sardın kamışın ucu ile geriye doğru hafif tak tak yaptırıyorsun,sarmaya devam ediyorsun
Kullandığım bir aksiyon da benden gelsin Makaranın her turunda kamışı sertçe vurduruyoruz. Sahte su altında dur-kalk zig-zag hareketi yapıyor. Nasıl bir hareketse artık WTD gibi ama su altını düşünün . Ayrıca ani hareketlerden sonra bir iki saniye beklemek de sahtenin avcılığını artıracaktır. Rastgelsin.
Bu da benden... Sudaki dip balıklarını gözlükle takip ettin mi hiç? Seni gördüklerinde iki üç kulaç hızlı sonra normal yüzmeye devam ederler... Takip edersen yine aynısını yaparlar.... Bundan yola çıkarak sahte kıyıya yakın gelmeye başladığında iki tur hızlı üç-altı tur normal şeklinde devam et... Sudaki haramiye bu şekilde balığın onu farkettiğini ve oradan uzaklaşmaya çalıştığını farkettirecektir..
Emir abi bende aynı sizin kullandığınız aksiyonu kullanıyorum (beni bile etkiliyo sahte Caner abi dediğinizi farkettim zaten denizde olduğum zaman sırf gözlükle dalış yapıyorum çok zevkli
İnşallah,ilk başladığımda merada levrek yok diyodum.Ama sonraki günlerde balıkların sıçramalarını görmeye başladım.Ama benim sahtelerde tık yoktu.3-5 kere sahteyi tam attığım an attığım yerde çok büyük çalkantı oldu(heralde sahteyi balığın tam üstüne attım da korktu balık)İnşallah nasip olur bigün.Şimdi 4-5 günlüğüne marmarise geçicem orada hem sırtı hem de kıyıdan atçek yapıcam(yine bana uyku yok yanireeling )İçmelerde fln iyi levrek çıkıyomuş oraları denicem inşallah.