arkadaşlar çeşit çok olunca karasız kaldım ama en aklıma yatan kamış http://www.spotbalik.com.tr/DFT-Cougar-Kamis-360m-100-200gr,PR-31286.html sizce nasıl max ayırmak istediğim 50 tl boğazda işimi görsün yeter zaten 2 kamış ve makina daha var bunu sadece boğaz için almayı düşünüyorum.ben aslında alba star dan şaşmam seviyorum ve yıllardır mümkün olduğunca alba star almaya çalışırım tüm malzemelerimi. bana bir yardım yaa...idk önerileriniz varsa 50 tl ye kadar memnuniyetle...
Şöyle bir kamış umarım işinizi görecektir. Bu serinin değişik versiyonlarını, Cengiz balıkçılıkta bulabilirsin. http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-42820-LiNEAEFFE-ALLROUND-380-cm-OLTA-KAMISI-80-150-gr.html
Tevifk abi, etme eyleme gözünü seveyim. O kamışlarla boğazda iş zor. 50 TL ile orta halli bir şey istiyorsan, Vedat abiyi (Abayoğlu) bul, özel mesaj filan ne atarsan at. Ondan icazet al, Cengiz balıkçılığa uğra, sana güzel bir şey yapsınlar. Zira etiket ve raf fiyatından 50 TL'ye makul bir şey alabilmen pek imkan dahilinde değil, bence böyle.
20 - 25 liralık kamıştan çok ama çoook iyidir. Adres olarak ne demişim ? O portföyle git Cengiz'e, orada gereğini yaparlar. Daha ne diyeyim ? Yada '' Sen bu işe hiç soyunma kardeşim, otur oturduğun yerde '' diyeceğiz.
Sevgili Tevfik abi, belki onu demek lazım, git 15 TL'ye kamışlar var, al bir tane gibi. Zira iş yapmayacak, bir süre sonra kenara atılıp daha iyi bir şey alınacak. Bari 35 TL az zarar etmiş olur. Yani aslında haklısın, denecek olan bu olabilir belki.
Çevremde çok görmüşümdür Serdar kardeşim, 25-30 liralık takımlarla büyük zevk yaşayarak ava başlama ve daha başlamadan biten heyecan ve hayal kırıklığı. Misina halkalarının ayağının bırak normal teli, sanki lehim teli gibi, daha ilk hamlede elde kaldığı, kırıldığı. O anda, o hevesin, neşenin nelere dönüştüğünü, boyunların büküldüğünü çok yaşadım, üzüntülerine ortak oldum. Böyle durumlarda yedek kamışımı idareten çoook vermişimdir; tanımadığım kişilere. Sırf zevklerini, egolarını tatmin etsinler, mutlu olsunlar, o günkü heyecanları, şevkleri kırılmasın diye. Burada da arkadaşların bu durumlara düşmesini gerçekten istemiyorum. Bütçeleri doğrultusunda alabileceklerinin en iyisini alabilmelerini istiyorum.
bayağı bir yardımcı olmuşsunuz sevgili büyüklerim... benim kendi kullandığım kamışlarım var ve bana fazlasıyla yetiyor.söylemek istememiştim ama bir arkadaşıma hediye alacaktım onuda balığa başlatmak istemiştim.tevfik bey gibi bir marka veya kamış tavsiye edileceğine " Sevgili Tevfik abi, belki onu demek lazım, git 15 TL'ye kamışlar var, al bir tane gibi. deniliyor...:clap2: yardım anlaışımız bu ise eyvallah... ayrıca 6 sene önce makinası ile 50 tl ye aldığım kamışı şimdi bile rahatlıkla kullanabiliyorum.
Eser kardeşim, bakma sen bize. Zaman zaman Serdar kardeşimle birbirimizi grogi durumuna düşürmeyi sever, ama birbirimizi nakavt etmeyiz. hihi Burada Serdar beyde olması gerekenin en iyisi olmalı çabası içerisindedir ve bu konuda merdivenin 1. 2. 3. basmaklarını pas geçerek ilk anda en üst merdivene çıkar. Gücün yeterse, en doğrusu budur.:thumb: :thumb: Madem, belli bir amaç için hediye almayı düşünüyorsun bir arkadaşına ve o arkadaşında, sizin için o değerde birisi. 20-25 liralık bir kamışdan ziyade, daha önce verdiğim linkte ki kamış standartlarında bir kamışı, Cengiz Balıkçılıkta çalışan arkadaşların yönlendirmeleriyle alabilirsin. Ama 5 lira fazla, ama eksik. Ben o linki, sadece fiyat ve alternatif bilgisi amaçlı verdim. Keşke benimde sizin gibi bir arkadaşım olsaydı; :thumb: diyeceğim ama, Allahıma şükürler olsun ki, çok var. Hepsi de sağolsun.:thumb: :thumb:
tevfik bey ilginiz için teşekkür ederim.lakin bu arkadaş ilk defa balığa gelecek ve heves etti durumu da pek iyi değil.ben kullanmadığım bir makinayı ona vericem ama kamış yok.linkteki kamışa bakmıştım banada olabilir gibi geldi. bir tane deaha buldum lineaeffe nin 70 tl dediler ona bakacaz artık...
70 tl ile, 50 tl arasında baya bir fark var. şunu bir anlamak lazım, sana desek, şu kamışı al. alsan, elinde kalsa filan, bunda bizimde payımız olmaz mı? bu töhmetin altına girmek istemem şahsen.
40-45 liraya bulabilirsen ron thompson, olmazsa captain spider fiber kamis al. Ron thompson fiber kamisi 10 senedir kullanirim, gik demedi. Bu sene halkalari çürüdü artik 8tl verip aldim kendim degistirdim. Istanbulda kayinvalidemde captain fiber kamisim var, ordayken epeyi de hor kullanirim, 6-7senesi vardir onunda Dandirikten karbon alasimli kamis almaktansa, iyisinden bir fiber herzaman iyidir
serdar bey zaten 50 tl lik bir kamıştan 200 tl lik bir performans beklemem ancak başlıktada belirttiğim gibi orta yollu demiştim.yoksa 35 tl ye makinesi ile birlikte var zaten.ayrıca forum ortamları ne için var ki farklı farklı görüşleri alıp ortak bir nokta bulmak değil midir... ör : siz dersiniz ki " eser o kamış olmaz ama 10-20 lira daha ver şunu al" denilebilir değil mi. beni üzen konu "sen 15 lira ver nasılsa elinde kalır,paranda ziyan olmamış olur" cevabı idi...
teşekkür ederim captain kamışlara bende bakmıştım sanırım linkteki kamış işimi görecektir. http://www.spotbalik.com.tr/Spider-King-Karbon-Kamis-300cm-100-200gr,PR-20547.html
40 liralık kamış 40 liralık makina en ideali, alba nın istanbul serisi var 130 yazıyor ama git 50-60 a alırsın , selamımı söyle