Ortalığı pullu bastı, tut tutabildiğin kadar.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Kasım ayını girmesiyle,henüz Çupra bollaşmasada,sair pullu dip balıkların sayısında önemli artışlar oluşmaya başladı Sivrice sularında.

Genelde birkaç balık alıkoyup yemelik olarak değerlendirsemde,bazı kardeşler geldiğinde olayı biraz daha ileri götürebiliyorum.

Bu kerede böyle oldu.

Hani az daha asılsak misliyle tutabilirdik,ancak gereksizdi,limit dışına çıkma tehlikesi vardı,yeterdi.

Gümüşilerden Karagöz,helede iri olursa ve helede ince ip misina ile avlanıyorsanız,mücadele gücü açısından avcıya en keyf veren balıklardandır.

Bu irilerin üstelik lezzeti çoğu kere Mercan cinslerindende üstündür.

Elbette iri bir Fangri ile boy ölçüşemez ama böyledir.

Avımızda bu sefer başrol onlardaydı.Öyleki bu ara çokca çıkan Fangriler ikinci planda kaldı.Arada direnselerde öne geçemediler.

Lüfer familyası bu kerede yöremizi pas geçip gittikten sonra rahatlamış olacaklarki,ortalığa çıkıp başrolü kaptılar.

Yakın yörelerden gelen haberlerde çok ümitvar.

İri Çupralar burnumuzun dibine kadar sokulmuşlar.Dönek ağından dün çıkan iki tanesi hakikaten nadir iriliğe ulaşmışlar.Biiri 5 diğeri 3,5 kg.
    Üstelik kalamarlarda nihayet göründüler.

İlişikte yarıda kestiğimiz avımızda ,yeter saydığımız ölçüde tuttuğumuz balıkların bazı karelerini sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız.

Not;Arzu eden kardeşlerimi her zaman bekliyorum.Av garantisi var.Sadece avlanmak istediğiniz süreyle orantılı yakıtınızı ve yeminizi alıp geliniz,herhangi bir ücret talep etmiyorum.

Querorz-Fatih derki hayatımın en yoğun ve güzel balıkavını yaptım,hep beklerim
    sevgili Fatih.

Uploaded with ImageShack.us

Sheroda döndü İstanbula ama ne gam TFT ekibi burada yarın balıkların ifadesini alacağız.

Karagözlerin kimisi yarım kg boya ulaşmak üzreydi.

2. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrik ederim. güzel av çıkarmışsınız. daha bereketli avlar dilerim...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler tüm ekibe. Çok güzel balıklar, karagözleri de özlemişim doğrusu.
    Bende lezzet olarak karagözü mercana tercih eden tekneciler tanımış ve şaşırmıştım.

Dip balıkları 30-40 metrelerde sanırım. Çipuraların boyutlarına hayran oldum, fotograf görmesemde. Çipuralar tekneden mi, kıyıdan mı yakalanmış Vedat amca?

Nice keyifli avların olsun, özendirdin beni sabah sabah. :):):) Rastgelsin...

4. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Hey maşallah. Tebrikler Vedat amca. Elinize, emeğinize sağlık. Saygılarımla...

5. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    yine süper bir av..

kıskanmamak elde değil..

bu arada vedat amca süreye göre yakıt demişsin ya, saatlik yakılan litre nedir ?

bilelim de hesabımızı ona göre yapalım.

hem gelmeyi düşünenlere de bir yol göstermiş oluruz diye düşünüyorum.

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

vedat abi bahara kadar sizin raporlarla kendimizi avutacağız artık.yine güzel ve keyifli bir avınız.sizi ve ekibinizi kutlarım.sevgi ve saygılarımla.

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Özellikle Fatih'in adına sevindim :D Çok daha keyifli avlarınız olsun Vedat abim, sağlıcakla kal. Şimdi sıra bende. İlk fırsatını yakaladığımda yanındayım inşallah.

8. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Vedat Abi paylaşım için teşekkür ederim. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Fatih için de çok sevindim sizin gibi biriyle güzel bir av geçirmek rüya gibi olmalı :)

9. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    tebrik ederim güzel balıklar..

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu kere kendimizi frenleyip çok daha fazla tutabilecekken yetinip döndük sevgili Ahmet.

Ama Fatih kardeşim sadece akşam yemeğinde eşiyle birkaçını tüketti diğerlerini ise almadı.Al götür yahu ben ne yapacağım desemde daha gezeceğiz etrafta ne yaparızki bunları deyincede,aldım getirdim eve.

Bir miktarını çoban kardeşlere dağıttım,hanımla bizde yedik dahada var.

TFT elemanları ile sabah açılıyoruz.Bakalım bu bereket devam edecekmi.

Sevgimle kal

11. Querorz

Querorz Fatih

Bir kaç şey de ben ekleyeyim :) .

Açıkcası Çanakkale'ye Vedat Amca'nın yanına gitme niyetinde değildim. Bu kadar misafirperver ve ilgili olacağını hiç düşünmemiştim. Tek başıma gittiğimde beni balığa çıkaracağını da sanmıyordum. Ancak kendisini arayıp Çanakkale ile ilgili bilgi istediğimde hemen beni davet etti ve her konuda yardımcı oldu. Otel'de bulunduğum süre boyunca gelip gidip bizimle ilgilendi. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim.

Vedat Amca'nın son raporunda oldukça kısır bir av yapılmıştı. Bu sebeple benim de beklentilerim pek yüksek değildi. Avın ilk 1 saati de oldukça bereketsiz geçti. Doğru noktayı bulmak için biraz zaman harcadık. Tam "sanırım bugün pek bir şey tutamayacağız" diye düşünmeye başlamıştım ki balıklar ard arda gelmeye başladı. İnanılmazdı! Oltayı dibe indirişimden 30-40 saniye sonra en azından 2 köstekde balık oluyordu. Tek balık çektiğimiz çok nadirdi. Üstelik Hanoslar da dahil bütün balıklar çok irilerdi. Bereketi görünce , aşırıya kaçmamak için Vedat Amca bazı balıkları iade etti suya.

Vedat Amca'nın fotoğrafindaki Karagöz , Vedat Amca'nın bugüne kadar avladığı en büyük karagözlerdenmiş. Fotoğrafta biraz yan verdiğinden tam anlaşılamıyor ancak o balık 400 gram civarındaydı. Avucunuzla kavrayamayacağınız kadar büyük bir balıktı.

Avın son anlarında 1 kiloya yakın olduğunu tahmin ettiğim bir balık oltamı ziyaret etti ancak acemiliğimden dolayı daha balığı göremeden kaçırdım.

Hayatımın en bereketli tekne avıydı gerçekten de. Sonraki 2 gün de avlanacaktık ancak havanın ciddi biçimde bozması benim için gerçek bir yıkım oldu.

Bu arada geçen günlerde bir arkadaş Vedat Amca'ya bazı ithamlarda bulunmuştu. O konuda bir kaç şey söylemek istiyorum. Av bittiğinde Vedat Amca balıkları bana uzattı. Bense "bunları İstanbul'a götürmem mümkün değil. Çanakkale'ye uğrayacağız" dediğimde çok üzüldü. Ertesi gün bile "senin balıkları almayacağını bilsek salardık hepsini" diye söylendi ve balıkların büyük bir kısmını civardaki yoksullara hediye etti.

12. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Tebrikler Güzel Balıklar...

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel balıklar almışsınız Vedat abi,tüm ekibi kutlarım:) nicesine rasgelesin abi:)

14. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Tebrikler Vedat Bey Yine güzel bir av yapmışsınız darısı başımıza :)
    TFT Ses ver bu arada neler yapıyorsunuz oralarda :)

15. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Vedat abi,
    kim ne derse desin, sizin gibi bir üstad ile kim balığa çıkmak istemez ki,
    bereketli avlarınızın devamını dilerim,

16. balıkaşıran

balıkaşıran serhan daydal

Favori Kamış:
    Zoka..El oltası
    En İyi Avı:
    Levrek 3 kg
    RAHAT BIRAKIN

HERKESE SELAMLAR ÖNCELİKLE ,

BU DERYA DENİZ OLMUŞ DENİZLE BALIKLA YOĞRULMUŞ KOCA ÇINARI RAHAT BIRAKIN ARTIK KARDEŞİM,2008 YILINDAN BERİ BU FORUMUN ÜYESİYİM VE PEK YAZMA FIRSATI BULMASAMDA SÜREKLİ VEDAT BEYİ TAKİP EDİYORUM,ONUN ENGİN BİLGİLERİNDEN UFACIK BİR DAMLACIK BİLE ÖĞRENEBİLSEK NE MUTLU BİZE,BU İTHAMLARI BIRAKIN ARTIK ,İCRAATA BAKIN
    HERKESE BOL BEREKETLİ AVLAR DİLERİM.

17. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Maşallah çok güzel ve bereketli bir av olmuş.Bugün ki avın raporunu heyecanla bekliyorum şimdiden.Saygılar...

18. Querorz

Querorz Fatih

Teşekkürler İnan Abi :) .

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Her ne kadar rapor yazacak fırsatı bulamasamda geçen hafta sonu yaptığımız avda bizde hayatımda gördüğüm en iri karagözleri Şakran da bulduk. 500 - 600 gr civarı balıklar bile vardı. Bir tane kepçenin içinden kaçırdığım 3 kilo civarı yılan balığı ve yine yüzünü bile göremeden takımı patlatan tahminim 5-6 kg civarı bir canavar heyecan dolu anlar yaşattı. Vedat amca sayesinde küçük te olsa bir raporum olmuş oldu:D

Ne dersin Vedat amca böyle karagöz akını birkaç hafta daha devam eder mi?

20. bluefishdream

bluefishdream Uğur

En İyi Avı:
    Barış Balığı (Yani oğlum :)
    Vedat Amca,

Tebrik ederim, ama artık böyle seninle balığa çıkan arkadaşların raporlarını yayınlama yahu, affına sığınarak tabiri caizse kuduruyorum buralarda :)
    Şaka bir yana seni ve arkadaşı böyle kısmete haiz olduğunuz için tekrar tebrik ederim.
    Şansınız her daim böyle olsun, rasgele...