Tarih : 5 Kasım 2011 Saat : 06,30-12,30 Av bölgesi : Umuryeri açıkları ve Macarburnu Ekipman : Çinekop ve İstavrit çaparileri, Yemli Çinekop takımları, 250 ve 300 gr lık kurşunlar Hava : Kuzeyden 15-18 km/saat Katılımcı sayısı : 4 (ben, Ahmet, Ozan ve Alperen) Yakalanan balıklar : 1 adet Kırlangıç.. 35 cm - 1 adet Palamut 35 cm - 15 adet 20 cm ve üzeri Sarıkanat - 8-10 kg İri İstavrit Sevgili arkadaşlar öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım. Artık klasikleşen İstanbul boğazı tekne ile balık avı turumuza bayram arefesinde de toplam 4 arkadaş ile yaptığımız av ile devam ettik. Bu avda hedef balık 20 cm üzeri Sarıkanatlar idi, hedef balığımız için öncelikle çeşitli çapariler kullandık lakin çaparilerimizi Sarıkanatlardan ziyade iri istavritler ziyaret etti gelen Sarıkanatların büyük bir kısmı limit altı olduğu için ait olduğu yere iade ettik. Baktık ki İstavrit hem iri hemde çok bol, hemen kalın istavrit çaparisi ile avımıza devam ettik ve gayet de güzel sonuçlar aldık, çaparilerimiz hemen hemen her seferinde 7 şer 8 er dolu dolu geldi. İstavrit avından sıkıldıktan sonra, yemli takım ile Sarıkanatı kovalamaya başladık ve 8-10 parçada bu takımlarla balığımızı aldık. Öğlen vakti avımızı sonlandırarak güzel bir avı daha kazasız belasız ve bol balıklı geride bırakmanın keyfi ile dönüş yoluna koyulduk. Günün süprizleri; Benim İstavrit çaparisi ile enseden yakaladığım bir adet palamut ve Ozan'ın yemli Sarıkanat takımına gelen bir adet Kırlangıç. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Tebrikler hepsi birbirinden güzel balıklar. 2 tane önemli sürpriz, bir av için fazla şans bence Şansınız hep böyle bol olsun.
Sevgili Serbülent kardeşim ben de sizlerin bayramınızı kutlarım. Ellerine sağlık çıtırları yerken beni unutma kulaklarımı çınlat zira onlar benim memleketimin balıkları çok özledim, tebrikler akşam nevaleside çıkmış işte mutluluk bu, işte paylaşım bu, selamlar seygiler hoşçakal.
Teşekkür ederiz Yavuz, Kırlangıç konusunda da haklı olabilirsin, daha önceki avlarımızda defalarca bir karışlık kırlangıçları saldık ama bu sefer ki kırlangıç bize iri gözüktüğü için alıkoyduk.
Teşekkür ederiz Aret, bu ava aslında oldukça şansız başladık, bir abimizin bize yaptığı küçük bir şakanın kurbanı olup boşu boşuna boğaz turu atıp iki saatimizi heba ettik, daha sonra Sevgili kardeşim Engin'in (enginson) telefonu ile balıkları aldığımız avlağa yönlenip günü kurtardık.
Teşekkür ederim Orhan abi, Boğazın kurufasulyesinin yeri herzaman bir başka oluyor hakikatten. Abi sadece balık yerken değil, balık ile ilgili her türlü ortamda sen her zaman aklımızda ve kalbimizdesin. Ellerinden öperim, sağlıcakla kal.
Kısmette ne varsa o Serbülent, bir keresinde Ağustos ayında şuradan lüfer çıkıyor diye bir adama şaka yapmışlardı, o adam da gidip oradan zoka ile gerçekten bir kaç tane lüfer yakalamıştı, şakayı yapanlar da bunu görünce şok olmuşlardı, halen hatırladıkça gülerim
O anı, şakayı yapanların halini görmek isterdim doğrusu Bizde sabah B.dereden çıktık yola, tekne sahibi bir abimiz '' istinye açıklarındayım çok güzel Sarıkanat var gelin'' deyince, öyle bir akmışız ki akıntı ile beraber yokuş aşağı freni patlamış kamyon misali, bir baktık İstinye açıklarında kimsecikler yok anladık tabi başımıza geleni idk Meğer balık bizim meralardaymış
TEBRİK EDERİM . Aynı benim gibi çeşit yapmışsınız. Bende Pazar günü 5 kg. istavrit 1 palamut 10 adet çinekop aldım Kalenderden. Avlarınız daim olsun RASGELSİN..
çok vakit kaybetmemize rağmen balık bol olduğu için yine de güzel balık aldık ben çinekop çaparisinde ısrar etmeme rağmen güzel istavrit geldi ama yemliye daha erken dönmek lazımmış nasip kısmet. her şey çok güzeldi abicim. görüşmek dileğiyle.
Teşşekkür ederiz Orhan bey, Bende sizin keyifli avınızı tebrik ederim. Son bir haftadır boğaz iri istavrit kaynıyor resmen.
Merhaba Ahmet, Perşembe günü yaptığımız avda da inan çok şeyler kaçırdın İri istavrit yine fena idi ama bu sefer sarıkanat da boldu, küçük leri denize iade ederek limit üstü 22 tane sarıkanata el koydum perşembe günü
Ahmet Merhaba, Sen 4 gün erken açmışsın çapariyi Evvelki gün de olsaydın keşke. Ağır mesai oldu... Görüşmek üzere... Çarşamba kardeşim, Çarşamba . Boynun tutuk, kafan karışık, nolcak böyle bilmiyorum Selamlar,