oskar invisible misina hakkında

Konu, 'Misinalar' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

1. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    slm arkadaşlar avpazarım netten 0.35-40-20 lık oskar invisible misinalar almıştım. denemeler yapmıştım gayet sağlam ve yumuşak buldum fakat esneme oranı az bu özellikle 0.35-40 lıklarda çok belli. misina hoşuma gitti antalyadan takviyesini aldım, esneme oranı az ama sazan için makineme bile sardım (büyük balık avı için üretilmiş oltaya). üstündeki çeker değer abartıllmış ama sağlamlığı yumuşaklığı hoşuma gitti.
    forumda bakıyorum genelde asso misinalar övülmüş ama asso bulamayanlar biraz daha uygun fiyata oskar invisible alabilir (çok ince misinaları hakında bilgim yok). sazan avcılarına ister kasnak ister makinalı olta ile av olsun 0.35 oskar invisibleden(kurt köpeği resimli) güvenerek köstek yapmalarını tavsiye ederim, ama sazanda makinada esnek bir misina olsa iyi olur. oskar invisible hakkında siz ne dersiniz? birde sazanda ben hiç carp misina alıp kullanmadım çok esnek oluyorlarmış carp misina olunca sazanda çok faydası oluyormuş, genel kullanımlı normal esneklikte misinalara göre çeker değerinde kayde değer bir yükseliş oluyor mu?

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    0,26'sını İstanbul Boğaz'ında rapala bedeni olarak kullanıyorum. Memnun kaldım.

3. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    Öyle çok ta abartılmamış çekerleri. Yılardır hem makinada, hem takım bedenlerinde kullanıyorum bana hiç sıkıntı çıkartmadı. Daha pahalı olan birçok misinadan çok daha sağlam olduğunu söyleyebilirim. Eğer oskar takılıysa kaygılanmıyorum misina kırılıp balık kaçacak diye. Doğru seçim yapmışsın

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    bende oscar 0,24ü palamut çaparisi kösteği olarak kullanıyorum. sert olduğu için köstekler düzgün duruyor. kopma yada gam ile karşılaşmadım.

5. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    bende kullanıyorum takımlarımı yıllardır hep bu mısınayla yapıyorum memnunum

6. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    Konumun sonunda carp misina sormuştum burda marka kastetmedim, bir çok markanın sazan için üretilmiş misinaları var onu sormuştum. bir markanın aynı kalınlıkta, örnek genel kullanım için 35 lik misinasının çekebileceği sazan ile (carp) sazan için üretilmiş misinasın çekebileceği sazan büyklüğü farkı kayde değer bir farkmıdır; carp sazan için üretilmiş misinalrdan kullananlar bu misinaları sazan avında mutlaka tavsiye ediyorlarmı.