Selam arkadaşlar; Misinaları, iki misinayı birbirine bağlayarak ve ağırlık uygulayarak iki şekilde test ettim, sonuçları aktarıyorum. Asso Double Strenght 0.30 mm 13 kg - Oskar Kevlon 0.30 mm 14.1 kg KAZANAN= Asso Double Strenght 0.30 mm 13 kg Asso Double Strenght 0.40 MM 21 KG - Oskar Kevlon 0.40 mm 23.6 kg KAZANAN= Asso Double Strenght 0.40 mm 21 kg Eşdeğer misinam olmadığı için 0.60 mm'yi dyneema ile test ettim. Sufix Matrix Pro(dyneema) 0.38 mm 37 kg - Oskar Kevlon 0.60 mm 42 kg KAZANAN= Sufix Matrix Pro(dyneema) 0.38 mm 37 kg Bu ikisi iyi kapıştılar. Kopması zor oldu. Ağırlık kaldırma sonuçları da aşağıda(rahat kaldırdıkları ağırlıklar) Oskar Kevlon 0.30 mm 14.1 kg - 11 kg ( 13.5 kg yükleyince koptu ) Oskar Kevlon 0.40 mm 23.6 kg - 17 kg Oskar Kevlon 0.60 mm 42 kg - 25 kg ( daha fazla ağırlığım olmadığı için bununla sınırlı kaldı ama kaldırırken oldukça rahattı ) Bu sonuçlar benim kendi yaptığım testlere ait olduğu için fazla sağlıklı değildir. Sizde kendi misinalarınızı bu tür basit testlerle deneyebilirsiniz. En azından kendinize göre bir dayanıklılık testi yapmış olur misinalarınızı bu doğrultuda kullanırsınız.
paylasim ve testiniz icin tesekkurler birde misinelerde marka ustunde yazan agirliklar pek önemli degil neden derseniz bu tur testler misinelerin gerdilirerek olusan agirliga yada direkt olarak agirlik kullanilarak ölculmekte...söyleki bir misineyi alirken 1 metre kesin ve sag ve sol elinize bir iki tur sarin ve iki eli birden zit yöne ani cekerek direncini deneyin nasil bir balik kafa atar ya öyle asilin o zaman cok seyler degisecektir...60 mm 40-50 kg cekerli bir misine 2 kg luferi cekemezken 12 mm misine 1 kg kefali cekebilir...
Arkadaşım emeğine sağlık sonunda kör dövüşü bitti. Bende 0.22 siyle yapmıştım benzer testi bende de sonuç aynı çıktı. Ama ben aldığım misinanın eski yada hatalı olabileceği ihtimalini koymuştum. Senin testinle artık şüphem kalmadı teşekkür ederim.
Oscar misinanın makara kullanımı için sertliği yüzünden sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Ancak bu sertlik misinayı köstekte kullandığınız zaman tam bir avantaja dönüşüyor. Özellikle Oscar İnvisline serisi tam bir köstek canavarı. En son istoç a uğradığımızda Oscar İnvisline serisinden 0.18-20-22 olmak üzere 3 makara aldım. Makina için de 0.30mm Trabucco Tournament Line aldım. Trabucco nun misinaları makina için gerçekten mükemmel.
Namık abi, öncalikle misinaları klipssiz iri bir fırdöndüye bağladım. Kullandığım düğümün adını bilmiyorum ama bugüne kadar hiç düğümden kopma yaşamadım. Çokta basit bir düğüm. Bu testte de kopmaların hepsi misinadan oldu. Ama misinalar yazdığım ağarlıkları rahatça yerden kesti. Ayrıca söylendiği gibi sert bir misina. Şimdi misinaları çıkarıp, senin için, birde misina üzerine düğüm atıp test yaptım. Ellerimle uyguladığım çekme ve çarptırma( balık kafa atıyormuş gibi ) testinde 0.30-0.40 mm misinalar düğüm yerlerinden koptu. Bu arada bende 105 kiloyum bunu da göz önünde bulundurun . Misinaya vücut ağırlığımı vermedim ama, gözünüzde canlandırın diye söylüyorum. Zavallı misina
paylaşım güzel yalnız ben şu kanıdayım canlı bir ağırlıkla cansız bir ağırlık arasın da kesinlikle fark olur. kanısındayım yerine göre 1 kiloluk bir balık bile sudayken yerine göre 2 kiloluk basınç uygulaya bilir belkide daha fazla
benim usta bir abimden ogrendigim :misinilarin kopma degerleri farkli ,yani bir misinayi 1 metre actiktan sonra koparmak icin harcanan kuvvet ile daha fazla actigimizda koparmak icin harcadigimiz kuvvet farkli oldugunu soylemisti.eger deneme firsatin olurs bide boyle dene derim selamlar
sende olanini bilmedigim icin daha yumusak olup olmadigini bilmiyorum ama bende spro nun 8 metrelik kevlari var bir iki dugum denemesi yaptim ama dugumu atarken kevlar da kivrilmalar oluyor o yuzden buna ozel bir dugum sekli varmi diye sordum.turna avinda tel kullanmadigin taktirde eger olu balik ile avlaniyorsan kesin keser misinayi.0,40 mm lik asso ultrayi rahatca kestigini bilirim diger taraftan orgu misinada fayda etmez turnaya,deniz baliklarini bilemem tecrubem yok ama sapi uzun kancalarin bu sorunu biraz cozecegini saniyorum cunku deniz baliklarinin agiz yapisi tatli suya gore daha kucuk
ya arkadaslar kevlar bildigim kadari ile örumcek agindan özenilerek yapilmis bir ip turudur ve kendi agirliginin onlarca kat daha fazlasini tasiyabilmektedir..özellikle ucak sanayinde kullanilmakta ve vinc ve benzeri tasima kaldirma araclarinda da kullanilmaktadir...tahminimce de balik avi icin bu teknolojiden faydalanilmis olabilir yanliz celik tel ile baglantisini cözemedim?aslinda bu konuda ilizyonistlerin kullandigi flora karbon yapisinda diye dusunuyorum bu kolay görunmeyen ipler var david copherfield showlarinda surekli kullanmakta 1mm 100 kg cekerli ama metresi kac paraya satarlar o ayrimisinelerde uzunluga göre cekerin degismesi dogru bir olaydir 5+ cm bir misine cekeri ile 2 mt bir olmaz bu yuzden ben kefal -zargana gibi avlarda samandira altina köstek olarak 15 mm misne ve 2 mt ustu uzunluk kullanirim bu sekilde mantar ile köstek arasindaki baligin olusturdugu direnc duser ve ve misinenin esneme payi artar bu sekilde misinenin kirilma riskide duser...buda video http://www.youtube.com/watch?v=NOJ-iHtzN_4
sen telsiz falan deyince kafam karisti simdi.icinde tel var disida orme misina kapli ,acama bir iki degisik versiyonlarimi var?kamuflajini sevdim,normal celiktelden daha yumusak ve biraz ince .almamdaki sebep olu balik icin kendi imalat kancalarimi baglamak bir tekli baligin agzina gecirmek icin birde 3 lu kanca baligin vucuda gecirmek icin tabiki bu iki kancada kevlardan kestigim 30cm civari uzunlundaki parcaya monte edilmis sekilde.82 cm lik sudagi bu sekilde yaptigim teknikle aldim
hafta sonu onu aldigim yere bir soriyim ben.diger taraftan tesiz olmasini tercih etmem zaten turna keser atar onu,eger dedigin gibi ip ise.
Doğru söylüyosun abi, balık irileştikçe misinaya binen yükte fazlalaşıyor, balığın hareketine göre ekstra bindirmeler oluyor.
O zaman abi daha şaşırtıcı bilgi vereyim. 20 yaşında içinde 5 kişi olan 1 ton 150 kg'lık arabanın arka tekerlerini yerden kestim. Şaka gibi di mi. Ama sonuç sağlı sollu fıtık ameliyatı .
Tabi haliyle misina açıldıkça direnci azalıyor. En fazla yükün bindiği yerdende patlama yapıyor. Doğru söylemiş abimiz. Bu arada belirtmeden geçemiycem, tuttuğun balıklar bir harika. Paylaşımlarının devamını diliyorum.