Oskar Kevlon

Konu, 'Misinalar' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar arkadaşlar;
    Daha önce Oskar Kevlon marka 0.60 mm ve 0.40 mm misina almıştım. Sazan ve yayın avlarında kullamak üzere aldım, fakat malumunuz daha sezon açılmadı. Bu yüzden deneme fırsatım olmadığı için sağlamlığı konusunda bilgim yok ama üzerinde yazan çeker değerleri diğer misinalara oranla oldukça iyi. Şimdi bu misinadan bir seri oluşturmak istiyorum. 0.18-20-22-25-30-35-40-45-50-60 mm serilerini almayı düşünüyorum. 0.40 mm 500 m makara 13.5 ytl, 0.60 mm 500 m 15 ytl ücretinde. Aldığım misinaları yedek kafalara sardığım için tekrar almayı düşünüyorum. Evde kendi çabalarımla test ettim( eldiven takarak:) ), düğüm atarak ve boş bir şekilde yüklenmelerime rağmen kopmadı(belkide ben fazla zorlamamışımdır:) ). Kullanan arkadaşlarım ve abilerim varsa görüşlerini sezon açılmadan bildirirlerse sevinirim(sezon açılana kadar almayı düşünüyorum). Fiyatlar makulmüdür(Bana yazılan değerler doğrultusunda çok makul geldiği için sordum, diğer arkadaşlarımında bilgilenmesi açısından).
    MİSİNA KALINLIKLARI VE ÇEKER DEĞERLERİ

0.18 mm 6.90 kg
    0.20 mm 8.50 kg
    0.22 mm 9.90 kg
    0.25 mm 12.50 kg
    0.30 mm 14.10 kg
    0.35 mm 18.90 kg
    0.40 mm 23.60 kg
    0.45 mm 29.00 kg
    0.50 mm 33.00 kg
    0.60 mm 42.00 kg

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
    Kullandığınız ve memnun kaldığınız diğer misina tavsiyelerinizede açığım.

2. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    kerem kardeşim ben 028 beden yapıp boğazda agır kurşunla kullanıyorum çok ta memnunum çok sağlam misina.herkese de tavsiye ediyorum .hatta balıkçımla konuştuğumda çok rağbet gördüğünü bu yüzden de fiyatının yükseldiğini söyledi .için rahat olsun kaliteli misina

3. nidya78

nidya78 Aydın

Arkadaşım aynı misinanın 0.22 sinden bende aldım beden yapmaktı niyetim ama düğüm atıp aslınca çok kolay koptuğunu gördüm. Henüz bi takım yapıp atma fırsatım olmadı ama sanki üzerindeki değerler çok da doğru değil gibi geliyor. Oscarın üzerindeki çeker değerinden daha düşük olan bi misinayla uç uca bağlayıp asılarak yaptığım testte oscarın koptuğunu gördüm. Bu yüzden de değerlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten 0.22 almamın nedenide değerlerden kaynaklanmıştı. Çünki ben genelde 0.26-28ten beden yapıp 100-130 gr kurşunla kullanıyorum. Oskarın 0.22 si benim kullandığım 0.26-28 arası misinalara denk geliyor. Normalde kopmaması gerekiyor ama daha düşük çekerdeki misinayı bile koparamayıp kendi kopunca şüphedeyim açıkcası. Aynı testi senden de bekliyorum. çekeri aynı olan bi misinayla bağlayıp kopartmayı denersen daha objektif bi test yapmış olabiliriz gibi geliyor.

Eğer oskar testi geçerse gam sıkıntısıda yaşamıyosa makinamıda oscar doldurma niyetindeyim.

4. 130gr Kurşunu 026-028 çaplı misina ile kopmadan gönül rahatlığı ile atabiliyorsanız bu misina Mükemmel ötesidir.;) .Benim kullandığım misinalarda (ki çok özel misinalardır) 125gr kurşunda 031 lüğünde kopmayana rastlamadım..035 Kevlon misina dahil:(

5. nidya78

nidya78 Aydın

Sevgili arkadaşım;

0.26-28 arasında misinalarla bugüne değin nerdeyse hiç 125 grmda koparmadım. TYabi makina kapanması gibi teknik sorunlar dışında. Normal bi atışta hiç koparmışlığım yok. Devamlı kullandığım 26-28 misinaların çekerleri oscarın .22 sinden düşük. ama oscarla bu misinaları uç uca bağlayıp asıldığım zaman oskar kopuyor. Bu yüzden oscar konusunda şüpheliyim. keşke oscar bu çekerleri sağlasa da bizde ucuz yollu makinamızı doldursak. ama ben ümitli değilim. oscarın iki çeşidi var (oscar kevlon - oscar invisiline ) invisiline olanın çekerleri daha yüksek ve görünmez olduğunu iddia ediyorlar. Benim denediğim kevlon du.

6. Bu harika bir haber..Bu durumda shock leaderın papucunu dama atmış olacağız..Yarışmalarda 035 in altında Misina kopmasını önleyen malzemeyi bende hiç sevememiştim..

Ne marka misina kullanıyorsunuz:) 026 lığı ile 130gr kurşunda kopmayan:) :rolleyes:

Ben shimanodan tutunda maxımaya(assoyu zaten geçerim) çok çeşitli misinalar denememe rağmen 030lukları bile hep koptu..(130r):( üstelik klepe atış esnesında kapanmamışken..Acaba bunun nedeni atış esasında oluşan "g" kuvveti nedeniyle 130gr. kurşunun 15kg+ ağırlık oluşturması olabilirmi??bu olay 100gr da 7.9kg imiş.

7. nidya78

nidya78 Aydın

Benim kullandığım misinaların hiç birinde 7 kg üzeri çeker yok. Çevrede gözlemlediğim kadarıyla arnavutköy gibi akıntılı bölgelerde istavrit avlayanlar içinde 115 gr dan aşağı kurşun kullanan ve 0.28 den daha kalın misina kullanan görmedim. Sizin misinaların kopması atış tekniğinizle ilgili olabilir mi ?

8. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evde birkaç test daha yapıp sonuçlarını sizinle paylaşırım.

9. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi 130 gr kurşun atış esnasında 15kg agırlık oluşturuyorsa misinayı geçtimde kamış kırılmaz mı :)

10. Sanmam...Çünkü atış tekniğimi uzun mesafe konusunda oldukça söz sahibi(Dünya birincisi ile aynı takımda) olan bir ağabeyimden öğrenmiştim..:)

Acaba 130 gr.kurşunu yeterince güçle atmadığınız için kopmuyor olabilirmi:rolleyes:

11. Kullandığın kamışa bağlı..Bendekiler kırılmıyor:) kullandığım kamışlarda ben 160gr kurşun kullandığım zamanlar oluyor..200gr.kurşunu tüm gücümle atmama rağmen hala sapasağlam..Harika kamış şu Zziplex'ler:rolleyes:

12. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi sen zaten aslında bana bir kamış borçlusun geçen yaptıgımız muhabbetten sonra beni gaza getirdin bende yeni aldıgım d.a.m kamışa abandıkça abandım sonunda ortadan ikiye bölündü:D :D hala kıramayacagım kamış arıyorum ama bulamadım:D :D

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2704439

erdal abi bide sen anlarsın bu resimdeki kamışın atarı ne 3lbs yazıyor anlamadım birde bunu kırabilirmiyim sence:D :D

13. işte benim söylediğim noktaya geldin..Ben kamış derken aşağıdakilerden bahsediyorum..Bunları kırana ödül veriyorlar;)
    1 sene önce bu marka bir kamış atış esnasında kırılmıştı..Bu konu için yabancı bir sitede açılan konu sonunda kamış üretici firma tarafından incelendi..Sonuç kamışın daha önce hasar gördüğü ve bu nedenle kırıldığı yönünde cevap geldi..Şimdi senin DAM kamış kırılmış..kim takarki...;)

14. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi getir sen inan bana ben onlarıda kırarım elimin ayarı yok ödülüde beraber alırız
    gökten 3 kamış düşmüş biri sana biri bana dieride namık abiye der alırız hediye kamışlarımızı:D :D :D

15. nidya78

nidya78 Aydın

Erdal Bey;

Atış tekniğini çok iyi bilen birinden öğrenmiş olmanız tekniği doğru uyguladığınız anlamına gelmez. Dediğiniz gibi 130 grmlık kurşun 15 kg bir basınç oluştursa misinadan önce kamışınız dayanmaz. Kamışı kırarsınız :D. Ayrıca 100 grmlık bir kurşun 7.9 kglik bir G kuvveti uyguluyorsa 130 gramlık kurşunun basit bi doğru orantıyla 15 kg uygulaması imkansızdır.

16. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    trabucco tornament tough kullanıyorum. 0.28 lik çekeri 9.5 kg ve daha hiç atış esnasında kopmadı. hatta fırdöndülü kurşun takılmıştı onu bile fırdöndüden kırıp çıkardı.

17. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Eğer 0.35 misinayı 125 gr la patlatabiliyosanız ben gelir elinizi sıkabılırım nasıl başarabiliyosunuz bunu...:D Ben boğazda yıllardır avlanırım daha 0.30 u koparamadım atarken ..:eek:

18. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Bidaha kullanmıyacağım tek misina Oskar!

19. bünyamin 11

bünyamin 11 bünyamin

ben bogaza gittiğim avlarda beden olarak oskar invisiline 0.25 veya 0.28 kullanıyor 140 gr kurşunu gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Nadiren de olsa kopma Kuşunun takıldığı kasa gözü düğümünden oluyor.Kartal sahildeki avlarımda ise yine oskar invisiline 0.16 bedende 50 gr kuşunu rahatlıkla kullanıyorum. Bir gözlemimde şu balık akını sırasıda balık alıken daha kısa sürede olta atabilmek ve tutabilmek için yapilan hıs sonucu ya kopma oluyor veya olta karışıyor.