Arkadaşlar daha önce sadece sahte silikon balık ile avlanıyordum fakat malzemelerimi aldığım yerde bu balığı gördüm dayanamadım aldım.. Fakat damaklı sahte ile daha önce hiç av deneyimim olmadı (aslında bir kere baya bi para verip almıştım yine fakat yanlış düğüm sebebiyle ilk atışımda fırladı gitti ardından bakakaldım öyle ) merak ettiğim benim amacım bu balığı mümkün olduğunca dipten çekmek mi yoksa suyun biraz altından mı çekmek olmalı? sizce bunu nasıl kullanmalıyım? hedef balığım levrek turna ve alabalık avlağıma göre değişir sizce iş yaparmı? Normal rapala düğümü kullanmam gerekli galiba. Eğer güzel sonuç alırsam slikon işini bırakmayı düşünüyorum.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bence silikonla avlanmayı bırakmamalısın sevgili Önder.Gerek tatlısuda gerekse denizde uygun silikon yemler herzaman günü kurtarmıştır. , Resimdeki maket balığın renkleri lüfer gibi bazı balıkların sevdiği renkler.Strike Pro'nun Çanakkale yöresinde limon tabir edilen rengine benzemekte. Küçük boylarıyla ben tatlısudada gayet güzel balıklar yakalarım bu renkle. Sevgiler
Teşekkürler Vedat Abi, balıkçılık adına birçok şeyi sizin gerek yazılı gerekse videolu paylaşımlarınızdan öğrendim düğümler, sahte çeşitleri, avlanma stilleri vs.. ben tamamen tatlı suda avlanıyorum malesef denizde avlanma gibi bi şansım yok, umarım tatlı su levreği ve turnada damaklı du sahteyle güzel sonuçlar elde ederim, eğer sonuç olumlu olursa damaklı kullanımı daha eğlenceli gibi duruyor Saygılar..
rapalaların gagası suya batma derinliğini ayarlıyor, mesela kutusunda 0.5m 1m yazıyorsa ortalama 50cm ile 1metre arasında derine dalıp geliyor uzun gagalılar daha çok dibe batıyor.. senin çekme hızın kamışı dik yada eğik tutuşun bu derinliği azda olsa etkiliyor.. turna buna atlar ama ben olsam fosforlu yeşil gibi renkler tercih ederdim sanki daha etkili gibi geliyor bana..
Öner kardeşim,maalesef bu sahteyi fazla kullanamazsın.Bu damaklı sahtenın daları yuksektır yanı daerınden gelır.Ne bahcecikte nede başka bı yerde turna alamazsın.İlla ki alırsın ama mutlaka ve mutlaka taktırırsın.Sonra bu sahte silikonlar gibi ileriyede gitmez.7.5 ila 10 lira arası para vermişindir diyelim o paraya da 3 tane slikon alırsın.Sonuçta dalı budaklı sulara atacaksın.Bence sen kaşık ve slikondan çeşit yapmaya bak.Rastgele.Selamlar.
Haklısın uzağa gitmiyor. Zaten bu sahteyi alma amacım levrek içindi ama iş yaparmı bilmem.. Turna için genelde ot tutmaz diyorlar burada telli kaşıklardan kullanıyorum hem ağır hem takılmıyor. Bilgilendirme için teşekkürler..