Osman OZAN

Konu, 'Tanışalım' kısmında flylarınefendisi tarafından paylaşıldı.

1. flylarınefendisi

flylarınefendisi Osman OZAN

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Merhaba arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum, Kayseride yaşıyorum Yıllardır Flyfishing yöntemi ile avlanıyorum. Başka bir forumda FLYfishing konusunun Moderatörüyüm. Alabalık başta olmak üzere her türlü balık avcılığında tecrübem var. gözden ucra yerlerde avlanmayı tercih ediyorum Bütün arkadaşlar rastgelsin.

Son düzenleme: 26 Mayıs 2009
  2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Osman bey aramıza hoşgeldiniz.

Fly oltacılığı malesefki ülkemizde çok az kişi tarafında bilinmekte ve uygulanmakta sanırım.

Aslında sadece tatlı suda kullanıma yönelik geliştirilimişte olabilir. Bir çok ülkede ve özelliklede sanırım kuzey yarım kürede Fly oltacılığı başlı başına bir balıkçılık olarak değerlendiriliyor ve uygulanıyor.

Denizde kullanımı olan ama bizim ülkemizde belkide sadece Alabalık ile akla gelen bir avlanma modeli oldu sanırım.

Bilgi birikiminize dayaranak bizlere güzel paylaşımlarda bulunmanız dileğimle.

Rastgele.

3. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Cüneyt bey Çok teşekkür ederim.
    Denizde de fly avcılığı güzel bir yöntemdir. ancak biraz birikim gerektiryor ve malzemeleri oldukça pahalıdır. Bu sebepledirki ülkemizde genelde tatlı suda kullanılıyor. Aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Fly fishingle ilgi sorulara seve seve cevap veririm. Tecrübeleri paylaşmak için buradayım.

RASTGELSİN

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hoşgeldin eski dostum
    Sevgiyle kal

5. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba Osman bey, aramıza hoş geldiniz. :) Aslında fly balıkçılığı bildiğim kadarı ile çok eski bir yöntem ama ülkemizde yeni yeni tanınıyor. Yeni dediysem, bunun da bir kaç yılı var elbette. Balıkçıların geneli itibari ile de pratikten ziyade, teorik olarak aşinalık var. Ama fly balıkçılığını tanıtıcı arkadaşlarımızın aramıza katılması, sanırım zamanla bu açığı kapatacaktır. Tekrar aramıza hoş geldiniz der, keyifli paylaşımlar dilerim. :)

Son düzenleme: 26 Mayıs 2009
  6. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Çok değerli hocam Osman hocam namı diğer Flyların Efendisini burda görmek hoş bir süpriz oldu benim için..Gerçi bu hafta sonu kayseride birlikteydik. :D
    Arkadaşlar fly fishing bildiğiniz üzere bir disiplindir..Osman hocamın uygulamalı derslerinde her şey nizamidir..Buyrun ispatı sabah içtiması :D :D

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hoşgeldiniz.

8. uaytun

uaytun ufuk

Favori Kamış:
    olta
    Keyifli paylaşımlar Osman Bey.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sadece fly'ciliğiyle değil tam bir çevre dostu olmasıyla özel bir insan olan sizi burada ve uzun bir aradan sonra görmek çok güzel.
    Hoş geldiniz.

10. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Vedat abi Merhaba Çok teşekkür ederim hoşbulduk, Eskimeyen dost abimiz:)

11. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Çok değerli arkadaşlar sayın Sennur UYGAR, canım kardeşim Hakan BAŞAR, sayın Faruk bey, sayın Ufuk AYTUN bey, çok kıymetli Yakup ERDEM arkadaşım.
    Aranızda olmaktan çok memnunum, çok teşekkür ederim.

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hoşgeldiniz..

13. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Aramıza hoş geldiniz Osman abi, sizi burada görmek çok güzel. :)

14. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Sevgili Koral ve Caner çok teşekkür ederim sağolun varolun nurolun sizlerle birlikte olmak benim içinde büyük keyif.

15. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    :) :)
    Sayın Sennur UYGAR tekrar merhaba.
    Fly balıkçılığı ile ilgili ilk yazılı bilgilerin MS 2nci yüzyıla kadar giden bir geçmişi olmakla beraber günümüzde kabul görmüş yöntemlerin temeli 1700 lü yılarda atılmış. Ancak ülkemizde yaygınlaşamamış bir yöntemdir zira bu iş oldukça iyi bir av disiplini gerektiyor, eğitim gerektiriyor. sizinde dediğiniz gibi ülkemizde teorik açıdan birçok bilgiye sahip arkadaşlar var ancak pratik olarak bilfiil kullanan çok az arkadaş var. İnşallah Forumunuzda bu konuya ilgi daha da artar, bende elimden geleni yaparım. İncelediğim kadarı ile forumumuzda bu konuya ilgi çok çok az olmuş. Umarım bundan sonra daha çok olur. daha Önceden cevapsız kalmış sorularıda bu vesile ile hep birlikte cevaplamış oluruz.

Bende tekrar hoşbulduk diyorum :) :)

16. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Osman abi hoş geldin...
    Ben de Fly Fishinge merak salan ama teoriden öteye gidemeyen ve kendini geliştiremeyenlerden biriyim.
    Tekrar hoş geldiniz.
    Saygılarımla,

17. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Teşekkür ederim Nuri bey,Teoriden öteye gitmeyen FLY avcılığını ateşlememiz lazım yolunuz bu taraflara düşerse önce bir deneyelim bende fazla takım var sonra severseniz ( alışkanlık yapacak 3 gün rüyanızda fly atacaksınız ) ortalama bir takımla başlamanızı tavisye ederim.:)

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Arkadaşlar forumumuza nur indi nuurr! Kendisini şahsen geç tanımış olmakla birlikte yanyana gerçekleştirdiğimiz sohbetlerde bilgi birikimlerini paylaşmaktan çekinmeyen, gerçek manada canıgönülden bir doğa tutkunu ve fly uzmanı olan Osman abime büyük kocaman bir HOŞGELDİNİZ diyorum.

Fly konusunda inşallah ben de peşini bırakmayacağım ve ona çekirgelik yapıp bu işi öğreneceğim, artık iğnesine mi takar beni, çantacısı mı yapar bilemem :D

Forumda sahip olduğunuz tecrübelerden ve öğretilerden başta kendi adıma hepimizin çok faydalanacağını düşünüyorum.

Hepimize hayırlı uğurlu olsun.. :)

19. flylarınefendisi

Favori Kamış:
    SAGE - Thomas & Thomas
    Favori Makine:
    ORVIS
    Sevgili Rıfat hepiniz baş tacısınız. Sizin yeterki Fly la avlanmaya hevesiniz olsun ben sizin çantacınız olurum. Birlikte, birşeyler öğretmeye çalıştığım arkadaşlarla avlanmak, onları av yaparken seyretmek kadar güzel bir duygu olamaz. Çünkü bu iş bir sanat bunun keyfini hiç bir şeye değişmem.

Fly atarken, Akıl,ruh,tecrübe, ile birleşmiş vücudun o ahenkli hareketleri sanki güzel bir dansın figürleri gibidir.
    Ben bu işe balıklarla dans diyorum.özelliklede alabalığın fly ı aldığı anda ki mücadelesi, alabalıkla avcının dansına dönüşüyor. sağlıcakla kalın.

iğneniz keskin kepçeniz bereketli olsun rastgelsin.

20. simendifer

simendifer Sennur

Çok haklısınız. Benim de size bu konuda bir kaç sorum olacak. Fly ile ilgili derleme bir yazı hazırlamaya çalışıyordum ama bir yerde tıkandım. Şayet esirgemezseniz, bu konuda sizden yardım rica edeceğim daha sonra. Şu an işyerinde müsait değilim ama akşama muhtemelen size iletmiş olurum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)