Merhaba arkadaşlar Bu hafta sonu düğün için Osmaniye' ye gideceğim. Osmaniye merkeze yakın kıyıdan avlanabileceğim gölet, baraj tavsiye edebilir misiniz? Hangi balıkları avlayabilirim ? Bir de av yasağı durumu nedir öğrenebilir miyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
Osmaniye den kadirli yoluna girdiğinde ilk köprüden sağ tarafa dön köprünün kenarında devam eden yolu görürsün zaten o yol seni direk aslantaş barajına çıkarır orada beklemeli oltayla sazan yayın avlarsın at çekle de koca ağız avlayabilirsin.ik köprüden dönmezsen seni o yol hemite köprüsüne kadar getirir altından ceyhan nehri geçiyor orada takılabilirsin. deniz için ise iskenderun yoluna düş erzin yol ayrımından erzin tarafına dön seni kısa süre sonra kıyıya ulaştıracak yola ulaşabilirsin.erzin yol ayrımından dönmezsen seni payas a çıkaracaktır o yol orası zaten deniz kenarında.
Aslantaş Barajı ve Ceyhan'da varsa gökkuşağı alabalığı ve kefal avlanabilir. Sazan ve yayın için 1 Haziran sonrasını beklemek gerekecek, ona da Özcan abimizin vakti var mı sormak lazım.
Sevgili Koray kardeşim, açıklayıcı yol tarifin için çok teşekkür ediyorum. Kısmetse Pazar günü dediğin yerleri bir deneyeceğim at-çek için. Bakalım acemi şansı neler olacak. Sağlıcakla kal. Erdinç bey balık tutkusu İstanbul' da başladı ve artarak devam ediyor. Düğün akşamından sonra ertesi gün halim kalırsa deneyeceğim inşallah Amin diyelim, Allah bu zamanda yuva kuracaklara yardımını esirgemesin dileğim. Sağlıcakla kalın. Nuri kardeş ben de at-çeke deneyeceğim. Ama Kayseri-Adana çok uzak sayılmaz, 1 Haziran' dan sonra güzel bir organizasyona hayır demem Görüşmek üzere, Sağlıcakla kalın.
Özcan abi elbetteki Erzurum'a bekleriz. Ne zaman müsait olursanız başımız gözümüz üstünde yeriniz vardır. Koca ağız, tatlısu kefali -kasna- olsa gerek (yerel/yöresel isimlendirme) ve Aslantaş barajı ile Ceyhan nehrinde at-çek yöntemiyle denenebilir. Yayın ve sazana ise daha çok yemli avlanmalar önerilir ve Osmaniye için 2 Hazirana kadar sezon kapalı zaten. .
Abi Erzin kıyısındaki deniz çok kirli hiç uğraşmaya değmez. Tebliğ konusunda Adana sazan kadife vs. 1 Haziranı bekliyoruz sonra vurguna gideceğiz Yanlış anlaşılmasın vurgun kelimesi katliam manasında değil özlem olarak Hasret de denilebilir
Sanırım abi sen 1 haziranda yasak 2 haziran yasak değil diye kastetmişsindir.Öyledir bilemem sen ne dersen doğrudur.
gökkuşağına ne denk geldim ne de duydum şimdiye kadar ama tatlısu kefali vardı tırıvırıdan önce şimdilerde avından randıman alınabileceğini düşünmüyorum. benim bu bahsi geçen bölgelerde avlandığım dönemler av yasağının olmadığı dönemler. şimdi antepteyim sis avlıyorum onun da yasaklı dönemi o yüzden sezonu bekliyorum.
kardeş kızyusuflu köyünü bul o köyün osmaniye tarafında bir koy var. ben av meram orasıdır kocaağız bu sıralar alabilirsin 3 numara sarı bedenli kırmızı benekli kaşıkla kolay gelsin.
kardeş hayatımın en iyi deniz avını 3 sene önce erzin plajından yapmıştım. yazın bir organizasyondan bahsetmiştik bura da olabilir. önceden evet çok kirli imiş botaş ve toros gübre atıklarını denize salıyormuş ama 3-4 senedir son derece temiz bence. ama sahil malesef insanlarımız tarafından çok hor kullanılmış ve kullanılmaya devamda ediyor.