Arkadaslar bulunduğumuz bölgede Cok güzel ot sazanları var.Yörede balık tutmaya hevesli insanlar pek olmadığından ağcılar haric bu balığı tutabilen yok.Kimse nasıl tutulduğunu bilmiyor.Balıklar genellikle Sabahın erken saatleri ve akşam çıkıyor.Sürü halinde besleniyorlar Aralarında cok güzel 1m yi bulan bolca balık var.Ama bu balıklar sese duyarlı oldukları için onları görmekte cok zor.Anca saklanıp izleyebiliyorsunuz.Sabah saatlerinde o balıkları izlemek gercekten cok keyifli oluyor.Dediğim gibi Ağcılar haric balığı tutabilen olta balıkcısı yok.Ot Sazanı avı hakkında bilgisi olan varmı ?
Atilla merhaba, "Ot sazanı" dediğin balık Zonguldak'taki bir avlakta mı? Ayrıca resmi varsa nasıl balık olduğuna bir bakmak isterim.
Sevgili hocamız Yakup Erdem'in Ot Sazanı hakkındaki " Ülkemize GAP bölgesinde barajlarda gelişsin diye getirilip şu anda çoğalması için avı yasaklanmış bir balıktır." ifadelerinden hareketle, bu türün ülke dışından getirtilip özellikle GAP bölgesinde bulunabileceği gibi yanlış bir kanıya vardığımı anlamış bulunuyorum. Öyle ya, "Fransa yahut Çin'den getirilmiş ve Ot Sazanı Zonguldak'ta bulunmaz" dememişki.!! Teşekkür ederim Atilla yeğenim, sayende bir yanlış anlamayı düzeltmiş oldum.
Rica ederim Nuri abi Buradaki ot sazanlarının fotolarını çekip koyacağım. Eminim o kadar cok ve o kadar büyük balıkları görmek sizide heycanlandırır
Bir de böyle bir tür var. Bu değildir inşallah Dev siyam sazanı - the Siamese giant carp (Catlocarpio siamensis)
Heyecan mı dedin? Evet hem de nasıl, daha şimdiden kurdeşen oldum bile. Hadi bakalım, bekliyorum. Kendine iyi bak abici, selamlar.