Bu konuda zamanın azalması, süre dolduktan sonra dönüşü olmayan hak kaybına neden olacağı için, daha çok dikkat çekmek üzere yeni bir başlık açmayı uygun gördüm, affınıza sığınarak! Önceki hafta Liman Başkanlığı'na gittim. Niyetim, yenilenmesini ancak bitirebildiğim 4.5 m teknemi nasıl kayıt ettirebileceğimi öğrenmekti. Aldığım yanıt: " Maalesef Eylül sonu verilen süre bitti! Yeni bir tasarı sözkonusu. Birkaç ay bekleyin, ara sıra bize sorun gelişmeleri!" Ama biraz araştırınca öğrendim ki, tebliğ öyle demiyor! (O tarihte henüz balikavi.net üyesi değildim maalesef!) 02.03.2008 tarihli tebliğ sitede mevcut: http://www.balikavi.net/dokuman/tekne_yonetmelik_020308.shtml Tebliğin sonundaki geçici maddeye bakarsanız, verilen 12 ay sürenin 02.03.2009'da dolacağını göreceksiniz! Yani bu tarihe kadar teknenizi kaydettirebilirsiniz. Bana beklemem için söylenen sürenin tam da hak kaybı günlerine denk gelmesi ise, doğrusu manidar!!
Liman Başkanlığı'ndaki görevlinin yaptığı büyük bir sorumsuzluk olmuş... Tebliği incelemen büyük bir şans... O görevliyi tekrar arayıp uyarsan iyi olurdu...
ruhan kardeşim selam,sözettigin tekne kaydı konusunun sonucunu acıklarsan sevinirim,bende aynı dertten muzdaribim.