"oymapınar barajı" MANAVGAT!!!!

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında alparslan07 tarafından paylaşıldı.

1. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam arkadaşlar bugün şöyle ailecek temiz hava alalım ve güzel bir manzara keyfi yaşayalım diyerek soluğu manavgat'dan takriben 30km kadar şehir istikametinin tam kuzey bölgesine düşen oymapınar barajına gitdik.hava ise gayet güneşli fakat hafif denmeyecek kadarda esintili idi e tabi buda barajın olduğu yerde baya soğuk :) anlamına geliyor biraz.
    evet oymapınar barajı manavgat'a bağlı oymapınar beldesi sınırları içerisinde isminide malum beldeden alıyor.baraja gezi vs.amaçlı girişler ücretli kişi başı 1 tl.
    girişteki kapıda belbeye ait zabıta memuruna ücretinizi ödeyip kapıyı geçer geçmezde santrali işleten kurumun güvenlik görevlisine kimlik kaydı yaptırıp
    geçiş işleminiz bitiyor.
    kapıdaki zabıta ve santral görevlilerinden edindiğim bilgiye görede kesinlikle balık avlama konusunda hiçbir yasağın olmaması.ayrıca baraj gölünde aynalı sazan ve alabalık olduğunu öğrendim...
    arkadaşlar yasak konusunu bahsetmemin sebebi bazı kişilerin bizim sitemizde ve başka sitelerde aman baraja gitmeyin balık avcılığı yasak jandarma sarı kırmızı vs.av belgesi istiyor diye yaygara koparttıkları içindir.
    kesinlikle yasak felan yok.hani barajı ismen tanıyıpda şehir dışından gelip gitmek ve görmek isteyen arkadaşlar olabilir diyerek o güzelim manzarayı yaşama zevkinden mahrum kalınmasın diyerek yazdım..
    evet gitmişken birkaç resim çekme fırsatımda oldu sizlerle paylaşayım dedim iyi seyirler...

bu tünelden'de barajın ön kısmına geçiliyor...

2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ohh manzaraya bak bee..Yollarda iyileştirmeye gidilmiş sanki hatta asfalt dökülmüş gibi duruyor.Ben 1 senedir gitmiyorum neredeyse o zaman gittiğimde yollar çok fenaydı,bu iyi olmuş.Av yasağı olsa dinleyen mi olacak sanki eminim yasak olsa balığa giden daha fazla insan olurdu..Teşekkürler bu güzel görüntüler ve bilgilendirmeler için.Ellerine sağlık İzzet ağabey,saygılar...

3. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    ellerine sağlık izzet abi resimler harika :D yarın gel bekleriz meraya işin yoksa bugun iyi kefal aldılar diyeceğim ama iyi dediğim limit üstü yirmi kefal falan dır toplamda diğerleri hep küçüktür :D

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam bahadır:
    evet yollar gayet güzel önceki zamanlara göre iyi.
    gitmeni tavsiye ederim.
    yasakmı değilmi konusunuda bu baraj hakkında yazılan aman gitmeyin şu var bu var jandarma belge soruyor felan filan olayı için yazdım :)...
    hoşçakal....

5. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam mehmet:
    bakalım yarın zaman bulabilirsem gelmeyi düşünüyorum bahadır haberdar etdi...
    hoşçakal....

6. ycan74

ycan74 yalın

Çok güzel kareler teşekkür ederim, bende tahminen 87-88 yılları arasında gitmiştim o baraja sazan avlamaya :) , daha sonrasında manavgat şelalesinin 200 metre üzerinde alabalık yakalamıştık babamla , sayenizde o günler geldi aklıma teşekkür ederim, saygılar.

7. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam yalın:
    sende sağol yolun düşerse tekrar uğramayı ihmal etme!!!!
    hoşçakal...

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Izzet agabey hay Allah razi olsun.Gozumuz acildi beee :)
    Burada ne guzelde bungee jumping yapilir :p
    Izzet agabey dogru soyle ; bungee jumping yapmaya gittin degilmi oraya :D
    Tesekkurler ve rastgele Abicim ;)

9. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam emrah:
    :D :D :D yav emrah hay allah sana uzun ömür versin kahkahaya boğdun beni:D
    jumping kim biz kimmm!!!
    he he he kendimi jumping yaparken hayal ediyorum valla karnım ağrıdı gülmekten:D ...
    yok burda öyle bir olay ama taşağılda köprülü kanyon var herhalde bir ara orda turist'lere yönelik düzenlemişler ticari olarak.
    burada olurmu bilmiyorum....
    hoşçakal..

10. modena

modena

ne güzel oldu bu kareler sabah sabah...ellerinize sağlık...manzara güzel...hava güzel...e balıkları da güzeldir mutlaka...:)

11. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam turgay kardeş:
    valla ne yalan söyleyeyim ben hiç baraja balık tutmaya gitmedim:)
    ama gayet güzel iri aynalı sazan ve alabalık olduğunu biliyorum.
    yani bölgeyi görseniz o kadar harika bir yerki sanki baraj yok'da doğal bir göl varmış gibi.
    neyse bakalım ilerleyen zamanlarda(0utlaw)bahadır kardeşimizle baraja balık tutmaya gitmeyi düşünüyoruz...
    selamlar hoşçakalın....

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Abi o zaman bir zahmet dene de rapor ediver gayri bize :D
    Neyse konuyu sulandirmayayim baraj gibi :)
    Tesekkurler tekrar abicim ;) :)

13. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    uzun yıllar boyu o bölgeyi onlarca kez arşınlamamıza rağmen bu güzelliği görmedeğim için büyük pişmanlık duydum.eline sağlık ..

14. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam fatih:
    gerçekten bölegenin iç açıcı bir güzelliği var yeniden yolunuz düşerse mutlaka uğrayın...

15. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    Bu baraj,1977 senesinde projesi hazırlanıp inşaatına başlanmıştır,alman baraj mühendislerin yardımıyla 1984 senesinde bitirilmiştir.baraj seti..185 metre yüksekliğindedir,ancak 15 metresi yer altındadır geri kalan 170 metresi görünmektedir,setin en üst uzunluğu 310 metredir ve setin kalınlığı 7 metredir.kayalık dağın içinde 2 adet tirbün elektrik üretmektedir.bu setin arkasında su depolama alanı 4.7 km dir ve bu barajın en derin bölgesi setin arka kısmıdır ve 145 m su derinliği vardır.bu baraj aslında 5 km uzunluğundaki kanyonuyla meşhurdur. bu baraj türkiyenin su kapasitesi yönünden üçüncü büyük barajıdır.Ve bu baraj alternatif turizm alanıdır,ancak hertürlü mazotlu su aracının faaliyet göstermesi yasaktır..çünki bu barajın suyu içme suyudur.ve bu su 4 yıl öncesine kadar israile satılmaktaydı.bu barajda balık olarak,sazan,yılanbalığı,ve alabalık olarak önemli türlerdir,ancak bu barajda o yörenin insanları çok nadiren balık avcılığı yapmaktadır çünki o yörenin halkı ayaklarının önündeki akdenizde avlanmatadırlar.. Ancak bu baraj balık avlamaktan ziyade akdenizde görülmesi gezilmesi gereken önemli yerler arasındadır..bu barajın hemen 1.6 km altında bu baraja bağlantılı olarak manavgat barajı vardır manavgat barajı kısmı dolgu barajdır.ve görevi sulama,elektrik üretimi ancak asıl yapılış amacı ise oymapınar barajının herhangi bir sebebten zarar görmesinde suyu yavaşlatması ve 12 km altında bulunan manavgat ilcesini korumak amacıyla yapılmıştır su depolama alanı 8,4 km. dir ve bu barajın en derin bölgesi 27 metredir. ve orasıda alternatif turizm bölgesidir ve gezilip görülmesi gereken yerlerdendir.
    bu bilgileri işim icabı bilmem gerekli ve bu bilgileri sizler ile paylaşmak istedim.
    güzel yerlerdir eğer manavgat şelalesine kadar gitti iseniz aynı yolu devam edin yaklaşık 13 km sonra bu baraj karşınıza çıkacaktırki zaten yolun sonudur..mutlaka gezin görün..harika yerler.

16. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam murat:
    barajın genel bilgileri hakkında verdiğin değerli bilgiler için sağolasın...
    doğru baraj etrafındaki köylüler balıkçılık yönünden zayıf.anlattığınız gibi bu barajın aşağısında'da manavgat barajı var....

17. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    selam zeki..köylüler o barajda ticari avcılık yapamazlar,bu durum o barajın altarnatif turizm bölgesi olduktan sonra yasaklandı,o sebebtende o barajda balık populetesi baya arttı,o barajdan 20-30 kiloluk sazanlar yakalandı.. hatta 1 metre üstü yılan balıklarıda çantaları boyladı turizmin tek faydası o baraja bu olay oldu..duyduğuma göre sudak aşılaması yapılmış ancak sadece duydum gidip avlanmadım..doğru olup olmadığınıda bilmiyorum eğer doğru ise sudak avcılığını severim..o bölgeyi bolca ziyaret ederim o zaman..o barajda alabalık rekorumu kırdım 73 cm,4900gr.:)
    saygılar.

18. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Selam İzzet Abi..
    Çok çook güzel yer ama yetmez ne yalan söyliyeyim..
    Buradan o kocaman sazanlardan tutarmısın bizler için bi zahmet :)
    Birde arkadaşın yazdığı o yılan balığından en sevdiğim balıktırda kendisi :D
    Ellerine emeğine sağlık ..

19. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    evet murat kardeş tekrar selam:
    ismim izzet bu arada zeki deyil:) ...valla doğru diyorsun baraj gölü hemen hemen turizm amaçlı kullanılıyor.
    zaten etrafta zannedersem köylülere ait baya alabalık restaurant'ı var
    bahsetdiğin balıklarda mevcutdur muhakkak ama sudak olayını ilk senden duydum inşaallah iyi olur...rekorunda gayet iyiimiş bravo....
    hoşçakal...

20. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam fatih:
    evet harika bir yer görmenizi isterim muhakkak.
    sazan tutma olayına gelince benim pek fazla tatlı su avcılığım yok özelliklede sazan konusunda alabalık tutmaya baya gitdim ama sazan 'a hiç nasip olmadı aslında buralar sazan avı için çok ideal yerler fakat biz denemedik ama düşünmüyor deyilim inşaallah yakındır:) yılan balığı manavgat ırmağındada var hatta (sideprensi) kadirle 1veya 1.5 ay önce evrensekide at çek yaparken avlandığımız yerin denizele buluşan kısmında görmüştük ama ölü tabi canlı diil zannedersem o balık hakkında konu açmıştı kadir.evet linki buldum burdan bakabilirsin.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37614
    ama tutmak nasip olmadı bakalım nasip ömrümüz olduğu sürece zaman buldukça
    deneyeceğiz...
    :) hoşçakal...:)

Son düzenleme: 31 Ocak 2011