iyi gunler, oyster cast 4.20 kullanicisiyim fakat makine olarak elimde bulunan banax 3000 sx taktim ve ongoreceginiz gibi bayagi pazi sahibi oldum ve ayrica makine sebebiyle mesafe erisimine ulasamadigimi dusunmekteyim. oyster ile okuma distance surf 60'i takim yapmak niyetindeyim ote yandanda oyster bana gore sagir oldugu icin extreme cast 4.40 almayi ve yeri geldiginde makine olarak distance surf 60 la kullanmayida dusunuyorum..elinde yukarida belirttigim kombinasyonlardan birini tecrubelemis abilerim ve kardeslerimden yorum bekliyorum..yorumlariniz benim icin onemli..ilginiz icin simdiden tesekkurler..
üstat boğaz için surf kamışa kullanacaksan distance60 yerine bunları öneririm.. http://www.avmarketi.com/asp/product/5082/OKUMA-POWER-LINER-PL-865-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/13518/Okuma-Trio-55-makine yok ben daha hesaplı bişey istiyorum dersen de; http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65-MAKINE Ancak akıntının fazla olduğu bölgelerde ilk iki linkteki makinaların farkı ortaya çıkıyor.. Daha fazla bütçe ayırabilirim diyorsan okuma salina modellerine bakabilirsin..
iyi gunler, mesaja cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. mevcut durumda bulunan oyster agir ve sagir oldugu icin extreme cast 4.40 almayi dusunuyorum.yeri geldiginde oyster yeri geldiginde extreme cast kullanmak istiyorum ama extreme cast duzenli kullanacagim bir model olacak. kullanim alani bogaz alani olmakla beraber istavrit ana hedef odakli capari kullanimi olacak yeri geldiginde 100-150 gr arasinda kursunlarla duzenli olarak at cek yapilacagi icin hem surf bir makina hemde agirligi pek yormayacak para sinirlamasinin olmadigi bir makine bakiyorum.bu isteklere gore uygun olacak bir makine tavsiye edebilirseniz cok memnun olacagim.
trio 55 ve PL865 boğaz için ortalamanın üstünde aletler.. He para problem değil diyorsan; http://www.avmarketi.com/asp/product/16084/Okuma-Salina-SA-2-10000-makine derim.. Ya da Shimano dan anlayan arkadaşların başka tavsiyelerini yazmasını bekleyebilirsin.. Sonuçta 2 3 bin lira verip daiwa'nın Saltiga modellerine kadar bu iş gider.. Boğaz için verdiğim 3 linki iyice araştır derim ancak..
Makine http://www.avmarketi.com/asp/product/9079/Ryobi-PROSKYER-NOSE-POWER-makine Kamış http://www.canefeav.com/urun/Bal305k+Av+Malzemeleri/SHIMANO+++NEXAVE+BX+TE+SURF+GT+420+200+GR Makine ve kamış olarak bunları öneririm. Uzun seneler kullanabileceğin bri ekipmanın olur. Linkleri vermiş olduğum sitelerdende almak zorunda değilsin bir araştır, belki daha uyguna da bulabilirsin. Önermiş olduğum kamışın 170 gr atarlısıda mevcut ve 150 gr a kadar gayet güzel çalışırsın ama benden sana tavsiye boğaz burası belli olmaz yeri gelir 170 gr ile de çalışmak zorunda kalabilirsin o yüzden alacaksan eğer 200 gr atarlısını al.
okuma distance serisinin en ekonomik modeli olan dt-60 kullanıyorum, surf niyetiyle aldım, memnunum. bol miktarda misina boşlatmaya meyilli bir makina. ağırlığı 570 gram, yaklaşık tüm serilerinde aynı ağırlıkta. kıyaslama yapamayacağım çünkü çeşit çeşit cihazlar kullanmadım, sadece buna sahibim ve memnunum, elinden bol miktarda cihaz geçmiş kişiler daha iyi bilgi vereceklerdir.
merhaba, tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim arastiracagim. para konusunda kendimi ifade edemedigimi zannediyorum, amacim ole ucuk kacik fiyatlar ile alinacak bi urun kit kaynaklarla maksimum verim almak idealime ters olmakla beraber para konusunda meblanin sinirini acik birakmak, olasi makineleride sinirsiz olarak degerlendirmekti tabiki alacagim makine maksimum olsa olsa 200 tl civarlarinda olacagini belirteyim.forumu kendimce arastirdim bir surf makinesinin olmasi gereken ozellikler hakkinda kafa karistirici bilgiler mevcut herkes bir seyler soylemis ama anladigim kadariyla sur makine misinanin akisina engel olmamali ve surekli islerlik olacagi icin hafif olmali diye dusuncem olustu.bu baglamda onerdiginiz makineler hakkinda goruslerinizi paylasirsaniz bu konuyu gorunteleyenlerinde isine yarayacagi dusuncesindeyim..saygilar, sevgiler..
Dostum boğaziçi şartlarına uygun Surf tipi kamış dedin mi bakacağın 1. özellik her zaman iç mekanizması olsun.. Atım yatağı her uygun olan makina bu şartlarda değildir..
benim öğrendiğim kadarıyla; surfte kafa boyu 60'lıktan başlar, makarası sığ ve geniş olur, üzerine bol miktarda misina alır, makina ağırlığı diğer disiplinlere göre daha önemsizdir(sürekli elde olmadığından), ortalama devir oranı 4.8:1'dir, hızlı sarmasındansa kuvvetli çekmesi daha önemlidir, kafa yapısı bol miktarda misina boşaltmaya meyillidir, genelde önden kalamalıdır, misinayı düzgün sarması önemlidir şimdilik aklıma gelenler bunlar, artık üstadlar altını üstünü tamamlar umarım kafanızda biraz daha netleşmiştir surf makinalar
iyi aksamlar, oncelikli bilgi birikiminizi paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. benim oncelikli cekincem olusturacagim takimin agir olmasi ve yormasi kaynakli..oyster cast ile banax gercekten ama gercekten zaruretten olmasiyla birlikte agir bir ikili; dolasiyilada bi muddet sonunda yorucu, ustune banaxin capari istavritle doldugunda sariminda inanilmaz agirlasmasi ve uzaklik eriminin kisa olmasi ve oyster castin sagir bir olta olmasi sadece balik tutabildim zevkine hitap eden bir takimki, baligin vurusu olsun dolusu olsun bu zevklere pekte verimli hitap edememekte ve sikinti yaratmakta.. benim calismayi planladigim agirlik daha oncedende belirttigim gibi 100-150 gr araliginda olacagi kanaatindeyim.isim geregi kasim ayinda yurt disinda olacagim(uzak yol kaptaniyim) fakat eylul-kasim ayinda hafta iclerinde bogazda genelliklede emirgan ile hisaronu meralarinda balik tutmayi planlamaktayim.. bir baska husus ise makinanin uzerine sarilacak olan misina hakkinda.. bilgi birikiminize istinaden bu konu hakkindada goruslerinizi bildirirseniz cok sevinecegim.. orgu ip ile mono misina arasindaki fark nedir ve hangisi daha kullanim acisindan avantajlidir.orgu ip icin aldigim notlarda remixon silk dynamea var ote yandan mono misinalarda tracbucco camocast, asso veya sufix xl diye notlar almisim. sizce yukarda belirttigim misina veya orgu ip ler bu tavsiye ettiginiz makinalarda, yine yukarida belirttigim avlanma kosullarinda verimli olurmu sizin gorusleriniz nelerdir, paylasirsaniz cok sevinirim..
Makine için gene diyorum ki Ryobi.. neden dersen arkadaşlarım kullanıyor ve gayet memnunlar. Kamış için ise gene Nexave diyorum ama bu sefer kesinlikle 200 gr atarlı diyorum. O dediğin mevsim ve özellikle emirgan da sahte ile at çek yapılarak sarıkanat avı yapılıyor. Benden sana tavsiye...
iyi aksamlar, tavsiye, arastirma sonucu gun itibariyle extreme cast 4.40 ile okuma trio 55 kombinasyonunu aldim gorus ve tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.. saygilar, sevgiler...
tesekkurler..cedros cengize daha gelmemis agustos sonu gibi mal teslimati aldiklarinda bi yanlarina ugricam bakalim kismet..
iyi aksamlar, gun itibariyle okuma cedros 4.50 ile okuma trio 55 ikilisini hisar onunde tecrube etmis bulunmaktayim.cedros 380 gr trio 434 gr niyetliyken hicmi hic yormadilar super bir ikili herkese ictenlikle tavsiye ederim.zaten kamisi ileri dogru yonlendiriyorsunuz o kendi ucurtuyor takimi 1600-1800 arasi 2 kilo istavrit 5-6 adet yolunu sasirmis hamsi ve kargalarin kovadan arakladiklariyla hos bir aksamustu gecirtti bana.. kullanilan takim: beden 0,22 kostekler 0,08 karmakarisik kircildan tutun yesil,mor, mor beyaz, yesil, mavi organize el yapimi caparim 100 gr kursun calisma sekli su ustu dibe inmeye firsat kalmadi.. sirada extreme cast 4.40 ile ryobi 8000 ikilisinin performansinda fakat cedros-trio uzun sure elimden dusmeyecek gibi simdilik.. tavsiyede bulunan ve tecrubelerini paylasan abilerim ve kardeslerime tesekkurler..
bu arada aklima gelmisken belirteyim, okuma cedros 4.50 suan cengizde bulunmuyor bugun oradaydim bayramdan sonra gelecekmis fiyat araligida 240 tl civarlari..bendeki cedrosu mcavmarketi uzerinden siparis edip tedarik ettim ilk basta elde kalmadi demislerdi fakat sonradan ikmal ettiler bi sorun yasamadim bilginiz olsun..