Abilerim kardeşlerim sizlere oyster cast 4.20 ile ilgili bir soru sormak için bu konuyu açtım..Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.. Bu kamışı cok hevesle daha yeni edindim, eve geldim henüz deneme fırsatım olmadı, evde kamısı actıgımda uctan ikinci fincan gezer fonsiyonlumu yoksa bendeki kamışmı hatalı emin olamadım cengizde depodan geldikten sonrada kontrol ederken farkına varamadım Bu kamışı kullananlardan ricam en uçtaki parça içeri geçmesimi gerekiyo yoksa uçtan ikinci fincan gezer fonsiyonlumu buna göre hiç kullanmadan değişim için üsküdara gideceğim..cevaplarınız için tekrardan teşekkürler..
Çok teşekkür ederim Yücel abi içimi rahatlattın..Sağolasın.. Birşey daha sorabilirmiyim..Bu gezer fincanı neden yapmışlar fonksiyonu nedir hassasiyet ayarı içinmi yapmışlar kullanımı nasıl olmalı..Bide extreme cast mı almalıydım cok aklımda kaldı..
Önce Oyster sonra Extreme almış biri olarak tavsiyem kesinlikle Extreme alsan daha iyi olurdu. Oyster Extremeye göre daha sağır ve ağır bir kamış. Ama oldukça sağlamdır.
cengizden aldıysan zaten için rahat olsun herangi bir problem olduğunda rahatlıkla götürüp değiştirebilirsiniz. benim makinam düşüp kayalara fena çarpmıştı sonuçta benim hatam makina bozuldu götürdüm olayı da anlattım anında yenisiyle değiştirdiler garantiden, aynı kamışın bende 450 si var biraz ağırdır ama sağlam kamıştır. hassasiyeti biraz azdır aksiyonu pek iyi değildir ama uzak mesafelere çok rahat atabilirsiniz. hayırlı olsun güle güle kullanın..
Sağolasın Engin Abi, cengizin kalitesini hep duyardım bide ben şansımı deneyim dedim gerçekten ilgi ve yaklaşım çok güzel rahatça alışveriş yapılabilecek bi yer.. Sanırım kamış seçiminde kötü bi tercihte bulundum hassasiyeti az olması kara kara düşündürmeye başladı şimdiden ama 4.20yi iyice abradıktan sonra extreme'e geçiş yaparım Aydın Abi'nin yolundan giderek..
O kadarda kötümser olma. Ben Oysteri üstünde okuma bluehawk makinayla çaldırdım sonra gidip extreme aldım. Oyster Kötü kamış değildir. Hatta fiyatına göre oldukça iyi bir kamıştır.
Oyster hiç korkmadan atış tekniğini geliştirebileceğin bir kamış, önüne shock leader koyarsın kopma derdi de kalkar, 150 gr a kadar istediğin kadar abanabilirsin. Sana tavsiyem internetteki surfcasting videolarını izleyip, sadece kurşun takarak atış tekniğini geliştirmen yönünde olacak. Boğazdakilerin tabiri caizse "balta" modeli atışına hiç özenmeyip adam gibi pandulum(sarkaç) tekniğini oturtabilirsen, sağırmış değilmiş hiç umrunda olmaz. Balığın suyuna indirir balığı da alırsın. Aklında çelişki kalmasın, yüksek atar+hassaslık sadece ultra yüksek fiyatlı kamışlarda mevcut. Bu durumda bütçemize göre hareket etmek durumundayız. Ya uzağa atacağız, yada belli bir atar değerinin üstüne çıkmadan hassas kamış kullanacağız. Sen şu anda sana uygun olan tercihi yapmış durumdasın. Piyasadaki ulaşılabilir durumdaki kamışların %90 ı 130 gr ın üzerinde maksimum mesafe vaat edecek durumda değiller. 130 gr ın her 10 gr üzerine çıkıldığında mesafe de bir o kadar kısalır. Ağır kurşunun tek esprisi uzağa atmak değil akıntıda daha hızlı batmayı sağlamaktır.
Değerli vakitlerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için sağolun..bu işlere küçük yaşlarda başlayıp sarayburnunda balık satarak kamışlar ve makineler ediniyordum ama hep özendiğim uzak atışlar için bir kamış belirleyememiştim kıt kaynaklarla maksimum verim peşindeydim öğrenci işi..bu deniz sevdasına uzakyol ikinci kaptanı oldum artık daha nitelikli malzemeler tercih etmek için geçen sene araştırma sonucu bu siteyle karşılaşmıştım,sessiz çogunluk olarak karada oldugum zamanlarda takip ediyorum ve bana kattıklarıyla balık tutmanı inceliklerini keşfetme ve kendimi geliştirme fırsatı buluyorum..İlgi ve alakanız için cok tesekkür ederim..selamlar saygılar..
Pendulum yöntemi çok güzel bir yöntem ama malesef İstanbulda o tipte atış yapabilmek için yer bulmak çok zor. 1 metre arayla avlanılabilinen avlakta balta modelinden başka şans olmuyor.
selam Yücel arkadaşıma katılıyorum. Alba class 1160 ile 60 gr çok rahat atarken 100 gr da hem zorlanıyorum hemde mesafe kısalıyor. (kamışın atarı 50-160)
slm bende oyster 3.90 kamış kullanıyorum ustalarımızın deyimiyle kör bir kamış hiçbirşey anlamıyorsun atış mesafesi iyi ama at çek yaparken baya yoruyor ve balıgın vuruşunu hissedemiyorsun bende en kısa zamanda degiştiricem bu arada en uç ince parçası aşırı sert bu yüzden ufacık bir zorlamada hemen kırılıyor.
biraz önce 3.90'ı kalenderde kırıp eve geldim 1 senedir kullanıyordum. boğazda çok güzel iş yapıyordu. eve biraz sağır, ama atış mesafesi güzel. pazartesi bulabilirsem bu sefer 4.20 alacağım.
İstanbul da pendulum ile uzağa atmak! aman abi ne yaptın sen.. easy casting bile imkansız neredeyse, öyle bir teknikle atış tekniği ile haberlere çıkarsın anca. İstanbul da pendulum casting ile olta atmaya çalışan bir balıkçı 4 kişinin yaralanmasına 6 kişinin ise "ne oluyor lan" demesine sebep oldu kamışı bırakıp kaçan balıkçının aranmasına devam ediliyor.
istanbulda ve diğer bölgelerde genle olarak kullana bilceğimiz en sağlıklı teknik overhead casting modeli oda kurşunu yere koyarak yada havada sallanmadan oluca kurşunu kamışın ucunda havada sallamaya başladıkmı hele birde dynema örgü kullanıyorsak çim biçme makinası gibi birşey oluruz
Zaten ben öyle kalabalık yerlerde değil de sakin yada erken saatlerde avlanıyorum. Ayrıca diğer tekniklerle örneğin 100-120 gr kurşunla oystercast in yüksek performans verdiği parabol eğrisine ulaşmak oldukça zor. Yere kurşunu koyduğunuz anda bu kamışla atmanın hiçbir espirisi kalmıyor.
Boş olan herhangi bir yerde de pendulum dur easy dir uygulamakta ayrı bir keyif bu sene yazlıkta boş kumsallarda bol bol pendulum ve easy casting yaptım ki gerçekten feci gidiyor.
Bu kamışı bugün kullanma fırsatı buldum gercekten banax makina ile iyi bilek geliştirme aleti oluşturdular atış performansı gayet iyi ama videolardan izlediğim pendulum atış stilini atabilecek bir mekan bulmak hakkaten çok zor ama günün birinde denemeye değer..Bu arada kamış denildiği gibi sağır değil sağır ötesi balık olduğu hissiyatı elde hiçmi hiç hissedilmiyor ancak ucuna bakınca hissediliyor balığın o vurduğu zevke değilde daha çok karaya çekildiğinde balık tuttum zevkine hitap eden bi kamışmış..