Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba. Acaba bu kamışı kullananlar ve bilenler bir yardımcı olabilirmi istavrit ve çinekop avı için.
Güzel bir kamıştır. Yaklaşık iki senedir kullanıyorum, biraz ağır ev ucu çok hassas değildir. Ama ağırlığı ile çok iyi kas yapıyorsunuz, alışınca keyif verecek bir kamıştır. yani istavrit vs.. için çok ideal değil, ama ve lakin, fiyatıyla kıyaslama yapılacak olursa bence gayet yerinde bir kamış. Bir kere acayip sağlamdır, birçok kaza geçirdi bana mısın demedi. kapalı uzunluğu biraz fazla gibi, ama rahatsız edecek boyutta değil. Bu kamışın bence en önemli özelliği, orta sınıf bir makina ile drahatlıkla kullanılabiliyor olması, Okuma Magic 280 ile hiç sıkıntı çekmeden sarıkanata tasma yaptım, balığın biraz da bana yüzmesinden rahatlıkla çektim.. sardalya istavrit vuruşlarını çok hassas alamıyorsunuz, kullandığınız misinaya göre değ değişiyor tabii.. Bence alınabilir bir kamış, yeni bir kamış almak istediğinizde ikinci bir kamış olarak saklamak isteyeceğiniz bir kamış aynı zamanda.. Pahasıyla kıyaslandığında mutlaka tercih edilebilirler arasında ilk üçe girebiliecek bir kamıştır. Şiddetle olmasa da tavsiye ederim..
oyster 4.20 bende bu kamışı kullanıyorum abinin dediği gibi güzel pazu yaptırıyo birde hassasiyeti düşük başka bi dezavantajı yok.ama gerçekten çok sağlam 140-150 kurşunla aban tık demez yani istavrite pek tavsiye edemicem ama çinekop ailesi için ideal.ben oysterle okuma avenger 65 makine kullanıyorum ağır bi ikili ama mukavemet mükemmel yemli avlarda sorun çıkarmaz.ama çapari yapmak için ayrıca daha hafif ucuz bi syrf kamış alabilirsin ben oyle yapıyorm....
bende kullanıyorum çok ağır bir olta çinekopun vurduğuınu bazen görüyorum ama çekerken makinanında iyi olmasından sanırım hissetmiyoum . istavrit avında çabuk yoruluyorum bendeki 4.5 lik ama yavaş sallasam bile gayet güzel mesafelee atabiliyorum
. Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Fakat benim anladığım kadarı ile çinekop lüfer için pek te iyi bir kamış değil. (Yanlışsam düzeltinBbu yüzden sanırım biraz daha para verip, daha iyi birşey de alabilirim. Herhangi bir öneriniz varm? İstavrit için iyi bir oltam var bunu sadece çinekop ve lüferde kullansam da olur. Saygılar, Selamlar...
ben çinekopa ve lüfere kullanıyorum istavrite uygun değil ama çinekop ve lüfer için ideal bir kamış. atıp bekliceksin yoksa süreklü at çekte çok yoruluyorsun..
selam bende ufak bi kaza sonucu kırdığım turnafreşhimden sonra gittim bi oyster aldım şu an bi sorunum yok ama hassas bi kamış değil ve ağır olduğundan at çek tarzı kullanılmasında sorun oluyor gerçi ben turna freşten alışkınım bu bana biraz daha hafif geldien son kamışımla attığım kurşun 140 gramdı banamısın demedi lüferi bilmem ama çinekopta gözün üstünde olması lazım
Fiyatına bakınca, o fiyata o kalitede olan başka bir kamış mevcut değil. Kamışın sınırı 170gr (abanarak). Yemli avlarımda hep kullanırım, hassasiyeti azdır ama keskin bir göz vuruşu her zaman görür. O yüzden almak istiyorsanız hiçbir tereddütünüz olmasın.
şu ana kadar 4 farklı üretim extreme girdi piyasaya, ve iddalara göre son seriler ilk serilerin performansından biraz daha uzaklar, ben 2. seri üretimden kullanıyorum 'beklemeli yemli',çok da memnum
benim bir arkadaşımda var at çeklerde ve beklemelilerde çok güzel benimde çok hoşuma gidiyor. bu oyster kamışlar çok ağır ama sağlam kamışlar. benim arkadaşımınide yeni seriden değil. ben uzağa atabilmek için bu kamışı almıştım ama extreme kullandıktan sonra pişman oldum
Yücel bey, Ben de bu kamıstan aldım, 4.20 lik, evde baktıgımda 150gr kursun sanki biraz kasıyor gibi geldi, yazdıklarınızdan sonra 150 gr kursun atma konusunda içim rahatladı.
Bir de sorum olacak bilgisi olanlara, bendeki kamışta "advanced edition" ibaresi var. Eski versiyonlarına göre neyi geliştirilmiş bunların, ne artısı/ eksisi var, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bende 4.50si var, makine olarak da OKUMA LONBOW LBII-665. Çok ama çok iyi bir ikili olduğuna inanıyorum. Büyük balık, beklemeli avlarda çok iyi. Elde ağır olsa da sabit kamış ayağında dururken, en ufak bir vuruşu kamışın ucu hemen hissettiriyor. İstavrit avı için yorar ama diğer her türlü yemli vs. avda kullanabilirsiniz. Özellikle de uzak atışa ihtiyacınız olan yerler de avlanıyorsanız çok iyi bir seçim. Ben 1 hafta boyunca her gün kullandım ve çok keyif aldım.
aynen.. bende 3.90lık kullanıyorum.gerek beklemeli avlar gerekse çaparide ON numara kamış..tek eksik yanı kapalı boyu.. ben 1.65 im..kamış 1.20 ama kapalı boyu kısa olanları da gördük dam steel power gibi..sakın kanıp alma..üstelik onun fiyatına iki tane oyster alırsın.. yalnız 125 gram üstü riske giriyor bence bu oysterde..zaten fazlasınıda ben kullanmam.istediği kadar balık alsın millet ilerden..kasmaya gerek yok o kadar da..